Evb

Styre ulcerøs kolitt smerte

Administrerende smerten ved ulcerøs kolitt betyr å betale oppmerksomhet til dine symptomer og spør legen din om hjelp.

Smerte er ofte en av de første tegnene på ulcerøs kolitt. Hvis du allerede har blitt diagnostisert med ulcerøs kolitt og opplever smerter, snakk med legen din. Det kan være et tegn på at medisiner ikke fungerer så bra som de burde være.

Ulcerøs kolitt forårsaker betennelse i tykktarmen og tynntarmen, som kan være smertefull. Medisiner arbeide for å kontrollere og redusere betennelse, og dermed redusere smerte forbundet med ulcerøs kolitt.

Hvis medisinen ikke fungerer som den skal, kan løsningen være å prøve en annen type. Prøving og feiling prosessen kan være frustrerende til tider, så det er ingen måte å forutsi hvilket medikament som fungerer best for deg. Men jo tidligere du starter, jo raskere du kan finne lindring.

Ulcerøs kolitt smerte: hvordan å beskrive smerten
Ingen mennesker opplever ulcerøs kolitt smerte på samme måte. Det kan være vanskelig å forklare for legen hvilken type smerte du føler fordi smerte er en personlig og subjektiv tilstand. Men å holde en skriftlig oversikt over din smerte i en kolitt symptom journal kan hjelpe deg å kvantifisere din opplevelse for legen din. Noter deg følgende informasjon:
  • Når smertene begynte og når den sluttet
  • Hvor du følte smerten
  • Hva du gjorde da du la merke til smerten, eller i timene før
  • Hvor sterk smerten var på en skala fra 1 til 10

Bruk beskrivende ord for å beskrive smerten, slik som kjedelig, verkende, kramper, bankende, eller piercing. Ta med notatene til din legetime. Denne informasjonen vil hjelpe legen å forstå hva som skjer inne i kroppen din, og finne årsaken til smertene dine. Å finne ut årsaken til smertene er første skritt til å effektivt eliminere den.

Ulcerøs kolitt smerte: mestring og støtte
I tillegg til å arbeide med legen din for å finne en fysisk løsning for smerte, kan det være verdt å søke profesjonell og peer støtte, så vel.

Smerte og depresjon ofte går hånd i hånd. Legen din kan sette deg i kontakt med helsepersonell som har erfaring med å jobbe med mennesker med ulcerøs kolitt. I terapi, kan du lære nye måter å tenke på smerte, pluss andre mestringsstrategier.

I tillegg bør du vurdere å bli med en ulcerøs kolitt støttegruppe. Gruppemedlemmene kan ha praktiske tips for å håndtere smerte, eller de kan rett og slett tilby komfort ved å minne deg på at du ikke er alene i din kamp.

Ulcerøs kolitt: smerte behandlingsalternativer
Kosthold og stress kan bidra til smerten du føler. Her er noen livsstilsendringer og alternative smerte rettsmidler som har vist seg effektiv hos personer med ulcerøs kolitt.
  • Kosthold og ernæring: Noen mennesker med ulcerøs kolitt varsel fakkel-ups etter å ha spist visse matvarer. En løsning kan være å unngå disse problemet mat. Holde en matdagbok kan hjelpe deg å finne ut hvilke matvarer forårsake smerte, og som du kan bedre tåle.
  • Avslapning og stressmestring: Stress kan føre til ulcerøs kolitt fakkel-ups. Trening, meditasjon og andre avspenningsteknikker som reduserer effekten av stress kan også bidra til å kontrollere smerter forbundet med disse flare-ups.
  • Akupunktur: En studie på pasienter med inflammatorisk tarmsykdom funnet at akupunktur kan forbedre kvalitet-of-life tiltak, herunder smertelindring.

Hvis du lider av ulcerøs kolitt smerte, er det viktigste å gjøre for å fortelle legen din. Med informasjonen fra din kolitt symptom journal, kan legen være i bedre stand til å nøyaktig identifisere triggere for smertene og få deg følelsen bedre før.