Evb

Styre cholesterol med riktig trening plan

Etter riktig fitness plan spiller en viktig rolle i å håndtere høyt kolesterol. Regelmessig trening øker den generelle helsen, også.

Når det gjelder å senke høyt kolesterol og forbedre generelle hjerte helse, mosjon er en viktig faktor. "Trening, som riktig kosthold, er et mangesidig livsstil endring som ikke bare forbedrer kolesterol nivåer, men også bidrar til vekttap, en sunnere karsystemet, og en bedre fungerende immunsystem, "sier Ann A. Rosenstein, en sertifisert fitness instruktør og personlig trener i Minneapolis.

Beste øvelsen for kolesterol kontroll

Hva slags trening er riktig å bidra til å kontrollere høyt kolesterol? Hvis målet ditt er å senke LDL eller "dårlig" kolesterol og øke HDL eller "gode" kolesterolet, er aerob trening best. Det er derfor Janet Bond Brill, PhD, RD, en kardiovaskulær ernæringsfysiolog og forfatter av Kolesterol Down: 10 enkle trinn for å senke kolesterolet i fire uker - uten reseptbelagte legemidler, er en sterk talsmann for å vandre - den enkleste av alle aerobic øvelser.

"Aerobic trening har vist seg å senke LDL og heve HDL kolesterol, "Dr. Bond Brill sier. "Turgåing er den mest populære øvelsen i Europa, så jeg anbefaler regelmessige walking rutiner. Men andre former for aerob trening er også verdifull for å senke kolesterolet, som sykling, svømming, trapp-stepping, og jogging. "

Hvor mye tid du bruker trening er også viktig for hjerte helse. Streve for 30 minutter fem ganger i uken er et godt mål, og gjør mer er enda bedre. Bare sørg for å holde deg innenfor dine evner og snakke med legen din før du starter et nytt treningsprogram.

Hvordan styrketrening hjelper

Mens aerob trening er ansett som den mest effektive form for trening for å kontrollere kolesterol, bør styrketrening også være en del av rutinen. Enten løfte vekter eller bruke motstand maskiner, er styrketrening en viktig del av enhver fitness plan. Faktisk, styrke-trening aktiviteter er særlig viktige øvelser for hjertet helse, legger Rosenstein.

Rosenstein sier at en øvelse regime som kombinerer hjerte-aerobic aktivitet med vektbærende trening for å styrke bein og muskler vil ikke bare fremme sunne kolesterolet, men vil også føre til bedre utholdenhet, en sunnere kroppsvekt og bedre blodtrykk nivåer, blant annet fordeler.

Finne ut hva som fungerer for deg

Turgåing er den enkleste aerobic trening å gjøre, men velger en annen aerobic aktivitet som du liker og endre ting opp hver gang en stund kan bidra til å gi deg motivasjon til å feste med øvelse diett. Fremfor alt annet, er dette nøkkelen til en øvelse rutine å være effektive, sier Rosenstein.

"Den beste øvelsen for å forbedre din helse, inkludert å senke kolesterolet, er enhver fysisk aktivitet du liker og gjøre på regelmessig basis," Rosenstein sier. "For å få mest mulig ut av en øvelse diett, er det viktig å stadig utfordre deg selv og å variere treningsøktene dine. Dette forhindrer kjedsomhet og holder kroppen din fra å tilpasse til regimet, noe som gjør at du kan fortsette å høste alle fordelene av hardt arbeid. "