Evb

Strømpe medisinskapet: naturlige og ikke-reseptbelagte legemidler for IBS

Hvis du bryr deg for noen med IBS, er det en god idé å holde disse naturlige rettsmidler og over-the-counter medisiner på hånden.

Hvis du bryr deg for noen med irritabel tarm syndrom (IBS), er du sannsynligvis for å yte støtte og behandling når symptomene streik. Hvis du ikke ønsker å kjøre til apoteket ved midnatt når din kjære en IBS spark i, er det en god idé å hamstre medisinskapet med noen medisiner og andre produkter som kan bidra til å lette IBS symptomer.

Behandling av IBS symptomer: over-the-counter medisiner

Det finnes en rekke over-the-counter (OTC) medisiner som kan være en god idé å ha på hånden når du er omsorgsperson for noen med IBS. Symptomene kan variere, så det er en god idé å ha et bredt spekter av virkemidler. På den måten vil du være forberedt uansett hvilken IBS symptomer du opplever:

 • Anti-diaré medisiner som Lopex, Dimor, Imodium, og Pepto Diaré Control - som er tilgjengelig som caplets, raskt oppløselige tabletter, eller løsning - brukes til å kontrollere diaré. Anti-diaré medisiner redusere intestinal muskel bevegelsen kjent som peristalsis.

  "For diaré, kan Imodium brukes og kan bidra til diaré noen," sier Jonathan P. Kushner, MD, førsteamanuensis i klinisk medisin og direktør for Digestive Disease Center ved University of Cincinnati i Ohio.

  Men slike medisiner ikke bør brukes regelmessig for å kontrollere IBS. "Hvis det er alvorlig diaré, de trenger å bli evaluert," sier Dr. Kushner. "De burde vurdere om det er nytt, uvanlig for dem, eller alvorlig for dem." Dessuten kan Imodium hjelpe diaré, men vil ikke gi lindring fra magesmerter, Kushner notater.

 • Fibertilskudd å lette forstoppelse eller bidra til å løse diaré. Produkter som markedsføres som Benefiber, Citrucel, og metamucil øke mengden av fiber i kosten. Du kan få fiber i enten en pille eller et pulver supplement, eller spesielle matvarer som wafere og frokostblandinger. Fiber "kan hjelpe en IBS pasient litt - mer for forstoppelse eller vanskelig evakuering - men noen ganger kan det hjelpe en diaré pasient", sier Kushner. Metamucil fungerer godt, ifølge Kushner.

  Det finnes to typer fiber - løselig og uløselig. Å vite forskjellen mellom de to er viktig. Løselig fiber trekker inn og absorberer vann, slik at avføring for å flytte gjennom lettere og litt saktere, noe som er gunstig i tilfeller av diaré. Uløselig fiber absorberer ikke vann og kan bidra til å flytte avføring raskere, noe som hjelper mot forstoppelse.

 • Medisiner for å lindre gass og oppblåsthet, som Gas-X.
 • Paracetamol (Paracet) for smertelindring. Tylenol er et bedre valg for OTC smertelindring av IBS enn et ikke-steroid anti-inflammatorisk medikament (NSAID) som Advil eller Motrin som kan irritere magen.
 • Avføringsmidler for å lette forstoppelse. Det finnes en rekke reseptfrie avføringsmidler tilgjengelig, men det er en god idé å få en lege råd om hva slags avføringsmiddel for å ha på hånden, og hva du skal huske på når du bruker dem. Kronisk (langvarig) bruk av avføringsmidler kan føre til andre medisinske problemer (som forstyrrelser i kroppens elektrolytter, inkludert natrium og kalium), hvis det gjøres utenfor en lege omsorg.
 • Probiotika ("gode" bakterier for å motvirke de "dårlige" bakterier i tarmen). Dette er produkter som inneholder visse typer av levende bakterier som har fordelaktige effekter når til stede i tarmkanalen. Eksempler på probiotiske matvarer inneholder yoghurt markedsført av Dannon og Organic Meadow.

  Ifølge Kushner, probiotika kan være nyttig for å lindre smerte og tarm problemer hos noen pasienter med IBS. "Noen av probiotika - og det varierer hvilken du tror på - har hatt noen beskjedne effekter", sier Kushner. "Undersøkelsene er all over the place. Den beste studien hittil som viser en positiv effekt brukt noe som tilsvarte Procter and Gamble 'Linjer' produkt." Juster, et daglig tilskudd, inneholder en mikroorganisme kalt Bifantis, som kan bidra til å behandle symptomer på IBS.

Behandling av IBS symptomer: naturlige kosttilskudd

En rekke naturlige kosttilskudd er rapportert å minske IBS lidelsene. Disse inkluderer nattlysolje, grapefruktkjerneekstrakt, psyllium (en naturlig avføringsmiddel), og peppermynteolje.

Av disse har peppermynteolje vært den beste studert, blant annet ved hjelp av "gullstandard" randomiserte, dobbeltblinde studier, der verken deltakerne eller evaluatorer kjenner som mottar selve stoffet eller en ikke-aktiv look-alike kalles en placebo.

Likevel er den eksakte mekanismen for peppermynteolje ikke klart. Videre har selv de best designede studier produsert skuffende resultater. Peppermynteolje "synes å redusere gass og oppblåsthet, men det fungerer ikke hos alle pasienter," sier Anthony Starpoli, MD, direktør for gastroøsofageal forskning og Endosurgery ved St. Vincent Hospital i New York City, og en assisterende professor i medisin ved New York Medical College i Valhalla, NY

Bottom line: Peppermint olje har vist seg å bidra til å lindre IBS symptomer hos noen pasienter. Magesaftresistente peppermynte olje kapsler "kan bidra til å lindre crampy smerte" assosiert med IBS, sier Kushner. Det spesielle belegg på disse kapslene sikrer at olje ikke vil bli frigitt før den når tynntarmen.

Behandling av IBS symptomer: forberedelser er nøkkelen

Når du er en omsorgsperson for noen med IBS, er det en god idé å være forberedt på alle typer forhold siden IBS symptomer kan variere fra dag til dag. Hvis du lager opp på noen grunnleggende rettsmidler for å ha på hånden når din kjære en IBS symptomer streik, vil du være i stand til bedre å gi rask behandling og behandling.