Evb

Stressmestring og nakkesmerter

Siden stress spiller en rolle i nakkesmerter, det står til grunn at hvis du kontrollere stress, reduserer du smerte. Lær hvorfor stress management er ikke så vanskelig å oppnå som det høres ut.

De fleste av oss er kjent med følelsesmessig stress forårsaker hodepine. Vi selv har et navn for det - spenningshodepine. Stress har også en fysisk effekt på musklene i nakken din. Som du spent opp, bidrar tetthet i nakkemusklene til nakkesmerter. Kroniske nakkesmerter kan også være en årsak til irritabilitet, tretthet, og til og med depresjon som kan legge mye stress i livet ditt. Det kan komme til å bli en ond sirkel.

Nakkesmerter: hvordan stress legger til ubehag
" Stress er ikke den sannsynlige årsaken til nakkesmerter, men det kan sikkert hente ut symptomene på underliggende nakkesmerter, "sier Robert Gotlin, DO, direktør for ortopedisk og idrett rehabilitering ved Beth Israel Medical Center i New York City.

Stress har også vist seg å påvirke hvordan folk føler smerte. Hvis du er under stress, kan smerten egentlig føler seg verre. "Som stresset går, opp jeg definitivt se flere pasienter med nakkesmerter. Hvert år rundt skatt tid antall pasienter med nakke smertene øker, særlig blant Wall Street typer her i New York," bemerker Dr. Gotlin.

Nakkesmerter: lindre stress
Moderne behandling av nakke (og tilbake) smerte legger en stor vekt på selvledelse, mestringsstrategier, og en rask retur til normale aktiviteter. Administrerende stress er en viktig del av behandlingen plan for nakkesmerter. Her er noen tips du kan prøve:

Ta en aktiv rolle. Vite at en rask tilbakevending til aktivitet er ofte den beste medisin kan få deg fremover med et positivt syn.

Utøve. Fysisk aktivitet vil få blodet flyter og musklene i bevegelse. Hals øvelser er en fin måte å løse opp spenninger og en viktig del av behandlingen for nakkesmerter. Spør legen din hvilke øvelser er trygt for deg. "Halsen må flytte," råder Gotlin. "Stretching, bevegelse fra side til side, og aerobic aktivitet for å få blodstrømmen går er best."

Ta vare på deg selv. Utvikle sunne vaner kan bidra til å redusere stress, så spiser et sunt kosthold. Unngå kaffe og koffeinholdige drikker som kan gjøre deg mer opphisset og forstyrre søvnen. Og ikke røyk - røyking bremser healing fordi det reduserer blodtilførselen til musklene i nakken din.

Lær avspenningsteknikker. Teknikker som kan redusere stress inkluderer dyp pusting, yoga, meditasjon, og kunst eller musikk terapi. Velg en du kan gjøre i løpet av dagen for å roe ned og slappe av.

Få en massasje. En mild massasje er en fin måte å avlaste stress og nakkesmerter, også, fordi det får blodet strømmer inn dine ømme muskler. Det kan være lurt å legge varme eller kulde for å løse opp spenninger og smerter.

Snakk om stress. Utvikle et støttesystem som du kan slå til når du føler deg stresset ut. Snakker om dine problemer kan bidra til å redusere stress. Det kan være lurt å vurdere å bli en formell in-person eller online support gruppen.

Søke behandling for alvorlig angst. En studie publisert i år i tidsskriftet BMC Muskel-og skjelettplager funnet at psykososiale lidelser (de som er forårsaket av stressende livserfaringer) er nært forbundet med kroniske nakkesmerter. Studien så på 448 pasienter med nakkesmerter og fant at pasienter med depresjon og angst tendens til å ha de høyeste nivåene av nakkesmerter, har nakkesmerter lenger, og hadde mindre sannsynlighet for å være aktive i sin egen utvinning. Hvis du sliter med stress, angst eller depresjon, er det viktig å vurdere profesjonell rådgivning for å behandle det underliggende problemet.

Nakkesmerter: få flytte nå
Behandling av nakkesmerter har endret seg gjennom årene. Vi vet nå at i de fleste tilfeller jo raskere du kommer tilbake til full aktivitet jo bedre. Selv om halsen fortsatt gjør vondt litt, betyr det ikke at nakkesmerter gjør skade.

Studier viser også at jo lenger nakkesmerter varer, jo mindre sjanse for at du vil komme tilbake til full aktivitet. Så begynne å administrere stress og utvikle en positiv holdning. Jo før du gjør det, desto raskere vil du gjenopprette fra din nakkesmerter.