Evb

Stress management teknikker for Crohns

Lære å kontrollere stress kan gjøre leve med Crohns sykdom mye enklere. Gjør stress management en integrert del av Crohns behandling.

Stress forårsaker ikke Crohns sykdom, men det kan forverre symptomene og utløse fakkel-ups. Faktisk, mange mennesker føler at når de er under stress, deres Crohns symptomene forverres.

"Det er en sammenheng mellom økt stress og varigheten og hyppigheten av Crohns symptomer - magesmerter og diaré," sier Kevin A. Hommel, PhD, ved Center for fremme av behandlingen følges og Self-Management ved Cincinnati Children Hospital Medical Center i Ohio.

Problemet er, bare å ha en kronisk tilstand som Crohns, som er livslang og ofte uforutsigbare, kan innføre mer stress i livet ditt. En fersk studie fant at nesten en av fem pasienter med Crohns sykdom er også påvirket av post-traumatisk stresslidelse (PTSD), som i sin tur forverrer deres Crohns.

Hvordan du kan redusere angst knyttet til Crohns

Fordi stress kan gjøre tilstanden verre, er det fornuftig å praktisere stress og ta ansvar for både emosjonelle og fysiske helse.

Her er måter du kan redusere angst som følger med å ha Crohns sykdom:

  • Bli en ekspert på Crohns. Lær alt du kan om de ulike Crohns behandlinger som er tilgjengelige og hvordan man skal håndtere Crohns symptomer. Kunnskap er makt, sier Dr. Hommel. "Det forbereder deg og gir deg muligheten til å føle deg mer kontroll." Når du føler kompetanse enn din tilstand, vil du ikke oppleve så mye stress under symptom flares. "Crohns er svært uforutsigbar," Hommel legger. "Du kan gjøre alt du skal og fortsatt våkne opp og føle seg fryktelig. Jo mer du kan forutse slike dagar er det jo bedre posisjonen du vil være i å håndtere stress. "
  • Få nok søvn. Når du er sliten, trenger du ikke tenke klart. Sleep refuels ditt sinn og din kropp. Få nok hver natt slik at du er i stand til å håndtere det som kommer din vei. "Sov godt og er viktig, uansett hvilken tilstand du har," Hommel sier.
  • Hold en journal. "Dette er en av mine favoritt stress management teknikker", sier Patricia Raymond, MD, en gastroenterolog og assisterende professor ved Eastern Virginia Medical School. "Det finnes studier som tyder på at det å holde en journal kan bidra til å redusere stress hos personer som har leddgikt, og revmatoid artritt er en autoimmun sykdom som Crohns." Holde en journal kan du avklare dine tanker og følelser. Ser tilbake på oppføringene, kan du være i stand til å se hva som utløser stress hos deg og tenker på måter å bedre håndtere slike situasjoner i fremtiden. Journalføring er også en problemløsende verktøy, når du putter et problem på papir, kan du ofte se løsninger lettere.

Klikk "Next" for tre mer avstressende tips >>