Evb

Støtter din astmatiske barn

Behovene til astmatiske barn ofte utvikle seg og endres etter hvert som de vokser. Her er ekspert, alder-spesifikke råd om hvordan du kan gi barna med astma den støtten de trenger.

Klimaendringer med astma kan være en utfordring for en astmatisk barn. Som forelder, vil du finne at det å være informert om astma vil gjøre deg i stand til å støtte barn med astma - og hjelpe deg å gi dem verktøyene de trenger for å hjelpe seg selv.

Astmatiske barn: kunnskap er makt
Som en generell regel, å være forberedt med en plan og god redning medisiner gir foreldre og barn en følelse av kontroll, sier Wayne Katon, MD, professor og nestleder ved Institutt for psykiatri og atferdsvitenskap ved University of Washington Medical School i Seattle.

Senere anbefalingene fra National Heart, Lung, and Blood Institute tyder på at så snart astmatiske barn er gamle nok de bør delta i utviklingen av sin egen astma handlingsplan. "Foreldre bør ha en skriftlig handlingsplan som beskriver hvilke medisiner de trenger for å administrere på friske dager, [på dager] når forkjølelse og astma symptomer begynner, og [på dager] når astma symptomer forverres samt når de trenger å søke øyeblikkelig hjelp, "sier Michael Mellon, MD, klinisk professor i pediatri ved University of California, San Diego.

Din astmatiske barn: alder 0-4
Det kan være vanskelig å forklare astma til en pjokk. Her er hva du kan gjøre for å hjelpe administrere deres tilstand:
  • Kjenn ditt barns triggere og fjerne dem fra miljøet hjemme og i barnehagen eller førskolen.
  • Sørg for at alle førskolebarn vaktmestre og skolens personell er tydelig på sin rolle i å forvalte astma behandling, hvis og når behandling er nødvendig.
  • Hold ekstra "redde" medisiner på hånden, uansett hvor barnet ditt er.
  • Hjelp barnet ditt tar medisiner som anvist.
Dine astmatiske barn: alder 5-11
I denne alderen, kan du:
  • Involver astmatiske barn i å skrive sin egen astma plan.
  • Adressen deres bekymringer og preferanser om håndtering av astma på skolen eller under aktiviteter etter skoletid.
  • Gi barn kopier av sine planer om å bære med seg på skole og andre aktiviteter.
  • Få dem involvert i fysisk aktivitet og idrett. Sørg for å diskutere hvordan de skal håndtere astma før, under og etter trening.
Dine astmatiske barn: alder 12 år og eldre
Preteen og ungdom astmatikere kan være mer aktivt involvert i å utvikle sin astma handlingsplan, å ta sine medisiner, og bruk av verktøy som peak flow meter. Ta hensyn til tenåringens preferanser og skole tidsplan som du utvikler en plan.

Husk også at selv som astmatiske barn ønsker uavhengighet, de trenger fortsatt påminnelser om å ta medisiner når de føler seg friske, sier Dr. Mellon. "Tenåringer trenger en rutine som er lett overvåkes for å sikre at de tar daglig astma meds som instruert."

Når du skal søke hjelp for astmatiske barn
Mest astmatiske barn trenger ikke å se en psykoterapeut så lenge de føler de har kontroll over astmaen sin, sier Mellon. Men hvis du mistenker at barnet ditt lider av depresjon eller er forvirrende panikkanfall med astmaanfall, søke profesjonell hjelp. Studier tyder på at astmatikere er to ganger mer sannsynlig å ha depresjon eller angst enn personer uten astma - men halvparten av tiden, trenger ikke foreldrene korrekt identifisere disse forholdene i sine astmatiske barn.

Du bør også søke profesjonell hjelp hvis astma eller depresjon eller angst, er i konflikt med daglige rutiner. "Hvis barnet ikke oppfyller normale utviklingsmål, for eksempel spille sport, gå på skole, eller sove over med venner, må du søke hjelp", sier Dr. Katon.

Ditt barns astma kan utvikle seg sakte over tid, noe som gjør symptomene vanskeligere å styre med de samme medisiner og rutiner. Søk hjelp hvis du oppdager at dette skjer slik at medisinering diett kan justeres. Ved å bevæpne deg selv og barnet ditt med informasjon om hvordan å forberede for utfordringene ved å leve med astma, vil du styrke barnet ditt til å vokse og trives samtidig effektivt håndtere sin astma.