Evb

Støttegrupper for schizofreni

Støttegrupper kan gi mennesker med schizofreni et sted å snakke, bli hørt, og bli hjulpet.

Personer som har schizofreni har ofte en tøff tid å takle hverdagen på grunn av sine symptomer. De opplever også lagt vanskeligheter fordi de fleste andre mennesker ikke forstår de unike utfordringene som sykdommen presenterer. Stort utvalg av schizofreni symptomer, inkludert delusional tro, hallusinasjoner og emosjonell likegyldighet, kan oppstå når som helst og i en rekke kombinasjoner.

Alle disse faktorene kan gjøre det spesielt vanskelig for personer med schizofreni å gjenopprette vellykket og leve selvstendige liv.

Lener seg på hverandre: schizofreni støttegrupper
Loren Booda, 49, har vært å leve med schizofreni i 30 år. Nå frivillig for National Alliance på psykiske lidelser (Nami), sier Booda støttegrupper kan hjelpe folk håndtere utfordringer som er spesifikke for schizofreni.

"Det var enten en støttegruppe eller sitte rundt, se på TV eller spille TV-spill," sier Booda. "Det gir oss en sosial stikkontakt. Den fungerer for oss som Anonyme Alkoholikere for dem som trenger det. Vi konfrontere en hel haug med ulike elementene ved schizofreni, som for eksempel rusmisbruk, overspising, og emosjonelle problemer. En mental helse støtte gruppe dekker alle av funksjonene som ville ta fire eller fem spesialiserte grupper for å dekke. "

Booda, som bor i Washington, DC, er en Nami støttegruppe tilrettelegger og fungerer på NAMI nasjonale hjelpelinje. Han sier at han lærte fordelene tidlig i sin schizofreni behandling.

"Jeg begynte med støttegrupper i midten av 1980," sier han. "I begynnelsen var jeg ambivalent. Jeg trodde noen mennesker ble monopolisere gruppen. Men jeg lærte snart at de var bare prøver å bli hjulpet. Vi inviterer alle til å si så mye som de ønsker om hva som skjer, om hvordan de føler. Deres grense er tre minutter. Vi konsentrerer oss om saker som påvirker personen i gruppen som er mest fortvilet på denne dagen. "

Støtte grupper: den tredje etappen av schizofreni behandling
Booda erfaring med støttegrupper er et testament til det faktum at de er en viktig tredje etappe av behandlingen krakk, som også omfatter medikamenter og psykoterapi.

"Det er denne gamle tradisjonen at vi aldri bør bekymre alene," sier Ken Duckworth, MD, medisinsk direktør for Nami og assisterende professor ved Harvard University Medical School i Boston. "Selvhjelpsgrupper er viktige fordi de reduserer isolasjon og redusere denne ideen om at Gud har plukket bare på deg. Får folk informasjon, de lærer om medisiner og andre schizofreni behandlinger, de lærer om gode leger fra andre, og som vil ta forsikring. Det er problemløsning, støtte og nettverksbygging. "

Nami gir en av landets største nettverk av støttegrupper. Gruppelederne for eksempel Booda sørge møter kjøre på tid og at ingen dominerer økter. Tilretteleggere også hjelpe deltakerne navigere potensielle krisesituasjoner, ettersom gruppelederne kan ha jobbet med disse spørsmålene i sitt eget liv.

"Familiemedlemmer gå til grupper å gjøre det samme," sier Dr. Duckworth. "De får støtte og [tips om] feilsøking. Hvis du deler dine problemer, du er litt mindre tynget."

Schizofreni støtte grupper: ekstra hjelp er der ute
I tillegg til NAMI nettverk av støttegrupper, her er andre ressurser for å hjelpe deg å finne en lokal støttegruppe eller bli involvert i chatterom og diskusjonsgrupper på nettet:

En state-by-state guide. Den amerikanske Department of Health and Human Services ' Rus og Mental Health Services Administration har en state-by-state guide til psykisk helsevern, blant annet støttegrupper.

Finn en venn. Compeer, en non-profit organisasjon, hjelper folk som har schizofreni og andre psykiske lidelser nå ut og støtter hverandre.

Hvis du foretrekker chat og diskusjonsgrupper, vurdere disse alternativene:

  • Schizophrenia.com, en non-profit gruppe ledet av frivillige.
  • Schiz456, en støtte og diskusjonsforum for mennesker som har schizofreni, deres familier og venner.
  • Caregiver.com vertene chatterom for dem som gir omsorg til mennesker med psykiske lidelser. Det inkluderer en utelukkende for schizofreni.

Et positivt skritt i schizofreni behandling
Så folk som deltar i støttegrupper administrere sine sykdommer bedre enn de som ikke gjør det? Få studier har fullt utforsket dette spørsmålet, men "Nami Nå studerer familie til familie støttegruppe," Duckworth sier. "De har vist at byrden av sykdom blir redusert og at folks stressnivå reduseres. Studien er i prosess for å se om det virkelig påvirker pasientens utfall."

Likevel advarer Duckworth at studien vil være vanskelig å gjennomføre fordi ikke alle deltar deres støttegruppe så trofast som Booda - dette vil gjøre det vanskelig å gjennomføre undersøkelser over en lang tidsperiode.

Til tross for at Duckworth og Booda er begge overbevist om at kontakt med andre representerer en positiv og viktig del av schizofreni behandling.