Evb

Stephanie Sarkis, phd: Mye av utdanning og en bit av teknologi

Living With... ADHD

Kan din mobiltelefon virkelig hjelpe deg med å administrere adhd? texting er bare ett verktøy dr. Stephanie Sarkis bruker til å holde fokus og motivasjonen oppe. Få hennes tips.

Som mange av barna som vokser opp, husker Stephanie Sarkis, PhD, er "ekstremt aktiv. Jeg syntes å ikke ha en "av-bryter," sier hun. Men det var mer enn bare det. Dr. Sarkis, en psykoterapeut og forfatter basert i Boca Raton, var også "uorganisert, glemsom, og ofte tapt elementer. Jeg hadde vanskeligheter med fokus på oppgavene - men hvis jeg virkelig likte noe jeg kunne hyperfocus på det i flere timer ".

Til tross for disse symptomene, var det ikke før senere i livet som Sarkis nødvendig veiledning. "Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for å lære mer om ADHD og hjelpe andre med det, siden jeg hadde en anelse om jeg kan ha det. Det var et punkt i graduate school jeg følte jeg trengte å få en formell diagnose og behandling. Som utdannet student hadde jeg tre-timers kurs, og jeg likte dem, men det var veldig vanskelig å sitte gjennom dem. Jeg skjønte på det tidspunktet jeg virkelig trengte å få litt hjelp. "

Sarkis ble diagnostisert med ADHD i en alder av 23.. Samme dag begynte hun å bruke sin foreskrevne sentralstimulerende medikamenter, og husker å gjøre noe bemerkelsesverdig - faktisk rydde opp etter matlaging. "Det var monumental, fordi før jeg ville bare sette den av og komme tilbake til det senere, eller ikke har fått til det. Den andre tingen medisinen har virkelig hjulpet meg med er jeg har vært i stand til å sitte og skrive fire bøker om ADHD. Jeg har vært i stand til å fokusere - og jeg har møtt alle mine tidsfrister "Sarkis er forfatter av 10 enkle løsninger på Adult ADD: Hvordan overkomme kronisk Distraksjon og oppnå målene dine og Adult ADD: A Guide for nydiagnostiserte..

Sarkis sier misforståelse om folk med ADHD er at de er "bare lat, eller at dette er et valg. Og det jeg sier til det er at det er ikke det at vi ikke ønsker å fullføre oppgaver, det er bare at vi ikke kan. Vi er ikke i stand til å gjøre det. "

Livet med ADHD: Stephanies tips

I tillegg til medisinering, har Sarkis funnet noe annet som har hjulpet henne veldig: tekstil. Etter å ha snakket med en venn (som også har ADHD) om hvor gunstig det er å ha noen til å holde deg ansvarlig, bestemte de to seg for å sjekke inn på hverandre på en daglig basis. Sarkis sier: "Bare å ha den personen der som vet at du har noe grunn kan være en stor hjelp. Og for oss begge er det virkelig hjulpet vår produktivitet. "

I begynnelsen av hver dag de vil teksten hverandre sine to-do liste, og deretter igjen som de fullføre hvert prosjekt. "Tekstil er fint fordi det er virkelig rask. Noen ganger vil vi teksten tilbake, 'Way to go!' eller "God jobb. ' Bare å høre at oppmuntring kan virkelig hjelpe deg presse gjennom den neste oppgaven. "Hun foreslår å sjekke ut med noen upartisk. Det som er viktig, sier hun, er at du "oppsøke støtte. Enten din støtte systemet består av familie, venner, en ADHD støtte gruppen, et hus for tilbedelse, eller alle de ovennevnte - be om hjelp når du trenger det. Husk å be om hjelp er et tegn på styrke. "

Hun anbefaler også disse tipsene:

Spore gjøremål: For noen med ADHD kan det føles som alt er en prioritet, så Sarkis anbefaler at hennes pasienter skrive timeplanen ned til hvert 30. minutt. Gjør det dagen før, og omfatter alt fra avtaler til en to-dos. Deretter sette en stjerne ved siden av de som definitivt må gjøres den dagen.

Hold deg til en sunn diett: Spis ferske matvarer. Kutte ut så mye bearbeidet mat som mulig, inkludert å redusere inntaket av raffinert sukker og mais sirup.

Hvile seg: Få minst åtte timers søvn en natt. Søvn kan være en utfordring hvis du har ADHD. Kontakt legen din hvis du har problemer med å få sove, våkner opp midt på natten, våkner for tidlig og ikke være i stand til å komme tilbake til å sove, eller hvis du ikke får avslappet søvn.

Prøv å slappe av: Øv en avspenningsteknikk, enten meditasjon, yoga, sitter ved havet eller en innsjø - hva som fungerer for deg.

Trene hver dag: Når du har ADHD, har hjernen din et lavt nivå av et kjemikalie som kalles dopamin. Trening bidrar til å øke dopamin nivået i hjernen din.