Evb

Stadier av hypertensjon

Basert på tallene dine, kan du bli diagnostisert med en av flere stadier av høyt blodtrykk - og behandlingen strategi vil variere avhengig av scenen din.

Den første eller øverste tallet i en blodtrykket lesing er det systoliske trykket, en måling av trykket i blodårene dine når hjertet slår. Den andre eller nederste tallet er det diastoliske trykket og viser trykket mellom beats, når hjertet hviler. Normalt blodtrykk er definert som noe mindre enn 120/80.

Er du gjør alt du kan for å administrere ditt hjerte tilstand? Finn ut med vår interaktive checkup.

Hver hypertensjon scenen (som fastsatt i 2003 av Joint National Committee on Prevention, Detection, Evaluering, og behandling av høyt blodtrykk (JNC7), et team av eksperter satt sammen av National Heart, Blood, og Lung Institute) er basert på en gjennomsnittlig to eller flere sittende blodtrykk opplesninger gjennomført i to eller flere kontor besøk. Den JNC7 kondenseres de tre foregående hypertensjon stadier i to og skapte en bredere hypertensjon scenen - identifisert nå som hypertensjon trinn 2.

De 2003 anbefalingene seriøst vurdere borderline økning av blodtrykket. For voksne over en alder av 50, forskningsresultater viser, risikoen for å utvikle hjerte-og karsykdommer dobles for hver 20 poeng systoliske trykket går opp og for hver 10 poeng diastoliske trykket går opp.

Ifølge JNC7 anbefalingene, er bare 41,8 prosent av alle voksne i Europa anses å ha "normal" blodtrykk. Resten deles inn i følgende kategorier:

Prehypertensjon

Denne hypertensjon fasen er definert som et systolisk blodtrykk mellom 120 og 139 eller et diastolisk trykk mellom 80 og 89. Det er ment å identifisere voksne som har høy risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Hvis du har prehypertension, legen din vil råde deg til å begynne livsstilsendringer for å bringe blodtrykket ned til normalområdet. Blodtrykk medisiner anbefales vanligvis ikke med mindre pasienten har diabetes eller nyresykdom og anbefalte endringer i livsstil ikke fungerer.

Livsstilsendringer kan inkludere å miste vekt, spise en lav-fett, lav-natrium diett, trener daglig, begrense alkohol inntaket, og ikke røyke.

Hypertensjon stadium 1

Hvis systolisk blodtrykk er mellom 140 og 159 eller diastolisk trykk er mellom 90 og 99, anses du å være i hypertensjon trinn 1. Legen din vil anbefale de samme endringer i livsstil som er nevnt ovenfor, men du vil også sannsynligvis trenger å ta medisiner. Den JNC 7 Rapporten anbefaler at den første medisinen å bruke er et tiazid-type vanndrivende. En vanndrivende er et medikament som senker blodtrykket ved å hjelpe kroppen å kvitte seg med ekstra væske og natrium. Diuretika er vanligvis svært effektive, har få bivirkninger, og er billig.

Hypertensjon trinn 2

Hvis systoliske trykket er 160 eller høyere eller diastolisk trykk er 100 eller høyere, har du høyt blodtrykk trinn 2. Folk på dette stadiet vanligvis må endre livsstil, vaner og ta et vanndrivende og annen type blodtrykkssenkende medikament (kanskje en tredje type om nødvendig). Mer enn to tredjedeler av pasienter med hypertensjon krever to eller flere forskjellige medikamenter.

Andre faktorer vil avgjøre behandlingen. African europeere, som har en høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk-relaterte komplikasjoner, kan kreve mer aggressiv behandling. Hvis du har en underliggende tilstand, for eksempel hjertesykdom, diabetes eller nyresykdom vil legen faktor som i behandlingen valg.

Fordi ingen av de stadier av hypertensjon har symptomer, bør alle, også barn, får sitt blodtrykk kontrollert regelmessig.