Evb

Sporing ulcerøs kolitt symptomer

Magekramper og diaré kan være tegn på en ulcerøs kolitt bluss. Finn ut hvordan sporing symptomene dine kan hjelpe deg med å administrere denne tarmsykdom.

Ulcerøs kolitt er en livslang og uforutsigbar sykdom. Symptomer kan gå bort i måneder eller år bare for å plutselig tilbake. Symptomer på ulcerøs kolitt inkluderer hyppig diaré, blodig diaré, og magekramper - men disse kan også være tegn på andre tarmsykdommer. Fordi ulcerøs kolitt kan ligne på andre forhold og nødbluss oppstår ofte uregelmessig, holde orden på dine symptomer er viktig for diagnose og ledelse.

"The uforutsigbarhet av ulcerøs kolitt kan gjøre det vanskelig å diagnostisere og behandle," sier Andrew S. Warner, MD, leder av avdeling for gastroenterologi ved Lahey Clinic i Burlington, Massachusetts "Holde en logg over hyppighet av avføring, mengden av blødning, og andre symptomer kan hjelpe legen foreta en diagnose og bestemme den beste behandlingen. "

Hvilke symptomer å spore

For å spore ulcerøs kolitt symptomer, må du vite hva du skal se opp for. Stella Y. Chow, MD, direktør for gastroenterologi og endoskopi ved Lahey Clinic, North Shore, i Peabody, Massachusetts, sier pasienter bør være oppmerksomme på "røde flagg" symptomer. Disse symptomene, sier hun, "skille diaré og magesmerter av ulcerøs kolitt fra andre ikke-inflammatoriske tarmsykdommer."

La legen vite om du opplever noen av disse røde flagg symptomer:

 • Hyppig eller kontinuerlig diaré
 • Rektal blødning
 • Blodig avføring
 • Presserende behov for å ha avføring
 • Magekramper
 • Vekttap
 • Feber og tretthet

Hvordan spore ulcerøs kolitt symptomer

Mens det er ingen kur for ulcerøs kolitt, kan behandling vanligvis holde den under kontroll. Noen ganger ulcerøs kolitt symptomer vil avta, eller gå inn i remisjon, men de kan handle opp eller fakkel til enhver tid. Flares må behandles raskt, så det er viktig å holde en daglig logg over symptomene dine og la legen din vet om noe som kan indikere starten på en fakkel.

"Hver gang du starter behandling eller endring behandling, kan det ta et par uker for pasienten å svare," sier Dr. Chow. "Vi trenger å vite hvor lenge symptomene fortsetter eller dersom nye symptomer oppstår slik at vi kan avgjøre om vi trenger å endre til en annen behandling. Det er også svært viktig at pasientene holde styr på alle sine medisiner og sørge for at de tar dem som foreskrevet. "

For å hjelpe deg med å håndtere ulcerøs kolitt, trenger legen å vite om:

 • Endringer i hyppighet av avføring
 • Gjentakelse eller økning i rektal blødning eller blodig diaré
 • Tap av appetitt eller kvalme
 • Feber og leddsmerter
 • Magesmerter, kramper, eller oppblåsthet (oppblåsthet)

Selv om ulcerøs kolitt er en livslang sykdom, leger er vanligvis i stand til å hjelpe deg med å kontrollere symptomene. "Det viktigste er å jobbe tett med legen din slik at du kan få behandling når du trenger det," oppfordrer Dr. Warner. Holde en logg over ulcerøs kolitt symptomer kan hjelpe deg og legen din bedre håndtere denne vanskelige tarmsykdom.