Evb

Spiseforstyrrelser og ideell kroppsvekt

Å utvikle en sunn kropp bilde og selvtillit er viktige i å erobre spiseforstyrrelser - og denne prosessen starter ofte med å slette det mentale bildet av en ideell kroppsvekt.

Når du vurdere omfattende airbrushing gjort på bilder av kjendiser og modeller, vil du innse hvor mye vi lure oss selv når vi prøver å se ut som dem. Supermodellen Cindy Crawford har ofte berømt at selv hun ikke ser ut som Cindy Crawford når hun våkner om morgenen.

Seeing perfekte fotografier kan spille triks på hodet av folk med spiseforstyrrelser som begrenser deres mat, binge, eller bensinpumpe i et forsøk på å oppnå det uoppnåelige.

Arbeid på selvfølelse og kropp aksept - akseptere kroppen din slik den er når du spiser sunt og trener - er en viktig del av utvinne fra spiseforstyrrelser, sier Angela Celio Doyle, PhD, en klinisk førsteamanuensis i spiseforstyrrelser program ved University of Chicago.

Mens det er normalt ikke å være 100 prosent fornøyd med kroppen din, blir det et problem når du er så misfornøyd og selvtilliten er så lav at du er drevet til å begrense din mat eller å utøve en god del mer eller på et høyere intensitet enn de fleste, sier Celio Doyle.

En sunn kropp bilde: å finne ut din ideelle kroppsvekt

Ifølge National Eating Disorders Association (NEDA), bør en ideell kroppsvekt være en som gjør at du føler deg sterk, gir deg energi, og hjelper deg å leve et sunt liv.

Det er noen målestokker du kan bruke til å tilbakestille ideen om en ideell kroppsvekt. Body mass index (BMI) er en veiviser, men det er ikke for alle, sier Celio Doyle. "Når du er atletisk eller muskuløs, kan det hende at BMI diagrammer sette deg i overvekt rekkevidde," sier hun.

Kanskje en bedre indikasjon er din familie. "Vi forventer ikke noen som kommer fra en tettvokst familie til å være slank og willowy", forklarer Celio Doyle. Snakke med legen din kan hjelpe deg å finne en god vekt for deg. Og i mellomtiden, husk at det er helt normalt for vekten å svinge opp til tre pounds på grunn av væskeansamlinger, hormon svingninger, og selv hvor mye du hadde til frokost, legger Celio Doyle.

En sunn kropp bilde: skalaen

En ideell kroppsvekt kan være høyere enn det du har tradisjonelt ansett ideell, så hvordan kommer du til å akseptere kroppen din i sin sunn form? Når du utfordre typer tanker som kjører deg til uordnede spise, kan du endre måten du føler om deg selv, sier Celio Doyle. Sannheten er at mange tynne mennesker er ikke fornøyd. Nyter livet handler om mer enn tall på skalaen. Apropos: Ikke komme tilbake på en, tyder Celio Doyle. Så lenge du spiser sunt og trener på en sunn måte, er det ingen grunn til å sjekke på vekten din.

Det er en teknikk som fungerte for Jenni Schaefer, Nashville, Tenn-baserte forfatteren av Good-Bye Ed, Hello Me og et medlem av ambassadør rådet for NEDA. Etter å utvinne fra anoreksi og bulimi, har hun ikke eier en skala og sier hun vil aldri igjen. "Folk bruker skalaen til å slå seg opp", forklarer Schaefer.

Hvis du må sjekke inn på vekten din, ikke gjør det mer enn en gang i uken, råder Celio Doyle.

En sunn kropp bilde: å ta risiko

For 10 år Schaefer ikke gå til stranden eller bassenget fordi hun hatet måten hun så i en badedrakt. Men som en del av utvinning henne, gikk hun til butikken for å kjøpe en badedrakt. Garderoben erfaring var ikke lett, men hun presset gjennom smertene som hun hadde lært å gjøre i terapi.

Det neste trinnet var på vei til stranden. Igjen, tar det skrittet var ikke lett, men til slutt var hun i stand til å nyte seg selv, selv mens iført en badedrakt. "Å gå til stranden var mer moro enn å være i leiligheten min, hatet kroppen min," Schaefer sier.

En sunn kropp bilde: gjør stadig fremgang

Her er Schaefer forslag mens du er på bedringens vei:

Gi deg selv tid. For Schaefer, begynte en negativt kroppsbilde i en alder av fire, da hun begynte å sammenligne seg selv med andre jenter i dans klasse. Atten år senere bestemte hun seg for å forandre kroppen hennes image, men det tok år å angre skaden av å ha negative tanker om kroppen hennes. "Jeg begynte å spise riktig langt før kjærlig kroppen min," Schaefer sier. "Kroppen din endres mye raskere enn din tenkemåte gjør." Men hun ga seg ikke, og hennes sinn til slutt fanget opp.

Slipp "tynne klær." Schaefer visste at hengende på et par jeans hun håpet på å passe inn ble sakker fremdriften hun gjør på å spise mer sunt. Så hun kastet dem, sammen med de andre klærne som ikke passet. «Jeg ble kvitt håp om at de noensinne ville passe igjen," sier hun, og det hjalp henne akseptere måten hun ser ut nå.

Gjenopprette hvis du tilbakefall De negative tanker vil fortsette å banke, så ikke mist motet hvis du tilbakefall -. Det er en del av spiseforstyrrelse utvinning, sier Schaefer. "Jeg ble verre før jeg ble bedre."

Men Schaefer fortsatte fremover, til tross for hennes tilbakefall, og i dag er hun en balansert eater som elsker hennes kropp, og kan endelig nyte livet - selv i en badedrakt.