Evb

Spise ute med diabetes

Bekymret for juks på din diabetes diett når du spiser ute? prøv disse restaurant tips å bestille klokt og nyte måltidet.

Det er ikke hemmelig: Restaurant mat har en tendens til å være mindre sunt forhold til mat du lage mat hjemme. Men ikke anta at bare fordi du har diabetes at du ikke kan spise ute. Alt som trengs er litt videre planlegging å finne sunn mat for diabetes på menyen. Prøv disse restaurant tips for å planlegge den perfekte måltid:

Gjøre lekser. Når du vet hvor du skal spise ute, forskning restaurantens meny på nettet. "Det er lett å gjøre et søk etter navnet på restauranten og" ernæring fakta 'eller' ernæringsmessige informasjon ", sier Melissa Joy Dobbins, MS, RD, en kostholdsekspert og diabetes pedagog for North Shore University Health System i Evanston, Illinois, og en nasjonal talskvinne for Academy of Nutrition og Dietetics (tidligere European Dietetic Association). Eller bruke smarttelefonen til å laste ned en av de mange gratis servering-out apps nå tilgjengelig. "Hvis du gjør dette på forhånd, kan du velge de beste alternativene basert på mengden karbohydrater, kalorier, natrium, og mer," Dobbins sier.

Ikke kommer skrubbsulten. Akkurat som du ikke bør gå til butikken når du er virkelig sulten, ikke gå til en restaurant på tom mage. Det er lett å gjøre usunne valg (og føler fristet av brødkurv) når du er så sulten. Ha en liten matbit før du drar ut til restauranten. Kontroller også at du ikke er tørst, fordi det er lett å forveksle tørst for sult og overspise, spesielt når du spiser ute.

Se drikkevarer. Motstå høy-kalori, sukker-laden drikker som brus og søtet iste. Hvis du bestiller en liten sukkerholdig drikke, stoppe på bare ett - ikke la servitørene påfyll av glass. For bedre drikke valg, gå med vann, club soda eller selters, eller usøtet te, og legge smak med en skive sitron eller lime. Hvis du ønsker en alkoholholdig drikke, bestille et glass tørr rød eller hvit vin eller lettøl, og nippe det sakte slik at du ikke blir fristet til å ha en annen.

Spis bare halvparten. Mange restaurant deler er langt mer enn noen bør spise, men når du spiser ute er det fristende å tallerkenen din. Her er to restaurant tips for å spise ute med diabetes: "Spør kelneren til boksen opp halvparten av måltidet før bringe den til deg så du ikke trenger å prøve å slutte å spise halvveis gjennom," Dobbins antyder. "Eller har servitøren dele hovedrett for deg å dele." Selv om det er en avgift for deling, vil du betale mindre enn hvis du bestiller separate hovedretter, og du vil holde deg til din diabetes diett. For siden retter, for en dobbelt porsjon dampede grønnsaker i stedet for pommes frites eller en grønnsak marinert i smør.

. Ikke blir borte i oversettelsen fleste restauranter er villige til å imøtekomme spesielle forespørsler om sunn mat for diabetes - du trenger bare å si ifra.

  • Fortell din servitør for å sette noen sauser, dressinger, eller kremet sauser på siden.
  • Sørg for at han eller hun bemerker at kokken skulle holde salt og hoppe over smør.
  • Når du spiser italiensk mat, bestille røde sauser i stedet for kremete sauser fordi de vanligvis har mindre fett og færre kalorier.
  • Uansett hva slags mat du spiser, gå for dampet, bakt, grillet eller grillet forrettene enn panert eller stekt.

Hint: Se opp for vanskelige meny lingo - for eksempel "sprø" betyr vanligvis panert og fritert. Spør alltid hvordan en parabolen er forberedt hvis du er usikker.

Inngå kompromisser. Hvis restauranten har deilig brød, kan du tillate deg selv et stykke, men så hoppe over potet eller dessert.

Bestille utenom det vanlige Du trenger ikke alltid å bestille en hovedrett -. Noen ganger en salat og en forrett kan gjøre en tilfredsstillende måltid og ha riktig mengde kalorier, næringsstoffer, natrium, og karbohydrater for deg. Noen restauranter vil la deg bestille fra barnemenyen for en mindre del eller fra lunsjmenyen uavhengig av tid på dagen, spesielt hvis du forklarer at du må begrense din del størrelser på grunn av diabetes.

Vær smart om salat. Du tenker kanskje salat er alltid et godt valg på grunn av ferske grønnsaker den inneholder, men det avhenger av hva annet er i salaten, sier Jessica Crandall, RD, wellness direktør for Sodexo motivasjon Solutions i Denver og en talskvinne for Academy of Nutrition og Dietetics. En salat lastet med krutonger, ost, bacon biter, og biter av stekt kylling er ikke så sunt, og det kan trolig inneholde mer kalorier og fett enn noen av de sunnere non-salat elementer på menyen. Hvis du vil ha salat, for en som er fylt til randen med friske grønnsaker, be om en lav-fett dressing på siden, og bruke "gaffel metoden": Dypp gaffelen i dressingen og deretter salat, antyder Crandall. Mange restauranter tilbyr lav-fett eller fett-fri dressinger, men disse kan fortsatt være høy i sukker og kalorier. Hvis du kan sjekke ernæring informasjon før du bestiller, vil du vite hvilke valg som er best. Olivenolje og sitronsaft er et godt alternativ hvis du ikke finner andre sunne salatdressinger på menyen.

Nyt dessert. Du trenger ikke å hoppe over dessert bare fordi du følger en diabetes diett. Deling er et flott alternativ hvis du ønsker en søt godbit, sier Crandall. Noen ganger bare to eller tre biter er nok til å tilfredsstille deg, og den lille mengden bør passe inn i din diabetes diett, sier hun. Andre restaurant tips til dessert inkluderer bestiller et valg lavere i karbohydrater, som en ost-tallerken, eller for å bestille frisk frukt.

Ta det sakte. Enten du spise ute, eller å spise hjemme, nyte måltidet ditt. Når du spiser sakte og stoppe når du er full, vil du føle deg tilfreds og ikke fratatt fordi du har diabetes.

Når du planlegge og bestille klokt, kan du spise ute sunt med diabetes. Du vil ikke bare nyte maten, men også den tiden du bruker å spise ute med familie og venner.