Evb

Spise sunt: din guide til å kjøpe meieri

Meieriprodukter er en viktig kilde til kalsium, vitaminer og protein. Lær enkle tips for å hjelpe deg å få de næringsstoffene samtidig unngå fett.

Meieriprodukter er en viktig matvaregruppe. Den inneholder protein og kalsium, som er nødvendig for sunne, sterke bein, samt andre viktige næringsstoffer, som kalium og vitamin D. Til tross for de mange helsemessige fordeler, men kan meieri være høy i fett. I tillegg kan produkter som yoghurt, ost og melk-baserte desserter (iskrem, frossen yoghurt og pudding) ikke gi deg de samme næringsstoffene som et glass melk, spesielt når det kommer til vitamin D.

Å vite hva du skal se etter (og hva du skal unngå) kan hjelpe deg å gjøre de beste valgene når du kjøper meieri. Bruk vår guide til å komme i gang.

Kjøpe meieriprodukter: valg for å spise sunt

  • Velg fettfri eller 1 prosent fett. For mye fett i kosten kan føre til helseproblemer som hjertesykdom eller fedme. Meieriprodukter kan være høy i mettet fett, som kan bidra til hjertesykdom. Vanlig melk er 3,25 prosent fett, som kanskje ikke høres ut som et høyt tall, men hver 8-unse glass helmelk tilsvarer omtrent 25 prosent av det daglige mettet fett kvote. "Jeg trener mine voksne kundene å velge de laveste fete melkeprodukter de vil fortsatt spise og nyte," sier Tiffany Banow, RD, for Happy Pantry Ernæring Solutions i Saskatoon, Saskatchewan, Canada. Du kan gi opp fett uten å miste noen av de andre næringsstoffene. Hvis Banow kunder motstå fettfri (skummet) melk eller fettfri yoghurt, anbefaler hun den neste laveste fett alternativ. Selv 2 prosent melk er et bedre valg enn vanlig.
  • Se opp for tilsatt sukker. Noen redusert fett meieriprodukter, som yoghurt, iskrem, og half-and-half, kan inneholde mye tilsatt sukker for å gjøre opp for den manglende fett. Det er viktig å lese og sammenligne ernæring etiketter når du kjøper meieri slik at du vet at du spiser sunt, sier Banow.
  • Kjøp forsterkede produkter Noen meieriprodukter har lagt vitaminer og mineraler og er merket "befestet." Forsterkning er spesielt viktig hvis du velger melk erstatninger som soyamelk eller ris melk;. Forsterkede versjoner av disse produktene vil inneholde kalsium og vitaminer som du vanligvis ville får fra melk.

Kjøpe meieri: kjøpesentre sikkerhetstips

Meieriprodukter er en ideell yngleplass for sykdomsfremkallende bakterier hvis de ikke håndteres og oppbevares på riktig. Heldigvis er det mange sikkerhetstiltak på plass for å sikre melk du kjøper i butikken er sunn og trygg. Melk-produserende dyr er bra brydde seg for og melkingen er ren. Imidlertid kan bakteriene fremdeles bli funnet i melk fra friske dyr. Beskytt familien din med disse tipsene:

  • Kjøp pasteurisert melk, unngå "rå" produkter Pasteurisering er en viktig prosess skritt for å sikre at melk er trygt.. Pasteurisering innebærer oppvarming melk for en bestemt mengde tid til å drepe alle sykdomsfremkallende bakterier. Det er ingen ulempe med denne prosess, det påvirker ikke næringsinnholdet i melken.
  • Kjøp de ferskeste meieriprodukter. Kontrollere "selge"-datoen på emballasjen er en annen måte å sørge for at melken du kjøper er trygge. Denne datoen forteller butikken til når den kan tilby produktet. Merk at en "best hvis brukes av" date forteller dere med hvilken dato du bør spise maten.

Gjøre kjøp meieriprodukter en vanlig del av kostholdet ditt for å høste mange helsemessige fordeler. Bare husk disse viktige tips for å hjelpe deg å velge med omhu.