Evb

Spinal manipulasjon terapi for ryggsmerter

Spinal manipulasjon terapi er en effektiv måte å behandle enkelte typer ryggsmerter, spesielt når denne smerten behandlingen påbegynnes innen en måned når smertene begynte.

Ryggsmerter kan føle deg som om kroppen er ute av balanse - og i noen tilfeller kan dette faktisk være kilden til problemet ditt. Spinal manipulasjon terapi er en ryggsmerter behandling alternativet som stiller spørsmål om balanse og justering.

Spinal manipulasjon terapi er et vidt begrep som kan inkludere ulike teknikker praktiseres av kiropraktorer, leger av osteopati (DO), og enda noen fysioterapeuter. Det som forener hver av disse teknikkene er bruk fysisk makt for å bidra til å fremme justering og lette ryggsmerter.


Har en back problem? Finn en kiropraktor eller ortopedisk spesialist.

Dennis Minotti, DO, en assisterende professor ved University of North Texas Health Science Center i Fort Worth som spesialiserer seg på behandling av ryggsmerter, anser spinal manipulasjon terapi for å inkludere "noen manuell teknikk behandling for ryggen."

Hvordan spinal manipulasjon terapi fungerer

Ifølge Dr. Minotti, søker spinal manipulasjon terapi for å løse:

 • begrensning av omfanget av bevegelse
 • muskelkramper eller overflødig tetthet
 • ømhet eller smerte
 • symmetri og innretting

Ettersom disse problemene er løst, bør ryggsmerter bli mindre intense, sier han.

Mange mennesker med smerter i korsryggen erfaring muskelspasmer som fører til nedsatt blodstrøm. Manuelle teknikker bidra til å oppveie denne prosessen ved å forbedre sirkulasjonen og øker oksygennivået i musklene. Vanligvis er en serie av spinal manipulasjon behandlinger er nødvendig for å oppnå en varig forbedring i ryggsmerter symptomer. Kronisk eller vedvarende smerter vanligvis krever flere behandlinger enn ryggsmerter som startet plutselig og nylig.

Selv om spinal manipulasjon terapi kan hjelpe behandle pågående ryggsmerter, pleier det å være mer effektive i akutte ryggsmerter. Faktisk data tyder på at spinal manipulasjon terapi er mest sannsynlig å jobbe innen en måned etter utbruddet av ryggsmerter. Minotti påpeker imidlertid at mange pasienter ender opp med å besøke flere leger før de endelig se en spesialist som kan gi spinal manipulasjon terapi som virker. Denne forsinkelsen i terapi reduserer sannsynligvis sin effektivitet.

Er spinal manipulasjon terapi riktig for deg?

Selv om mange pasienter med ryggsmerter kan ha nytte av spinal manipulasjon terapi, sier Minotti noen mennesker kan finne det mindre effektive enn andre. Folk som er ekstremt overvektige eller fete, for eksempel, kan oppleve færre fordeler fordi:

 • Overvekt kan forhindre skikkelig kontakt med musklene som trenger manipulasjon
 • Overvekt legger en byrde på bevegelsesapparatet, noe som kan forverre smerter symptomer

I tillegg bør folk som har degenerative bein eller leddsykdommer (inkludert leddgikt) sjekke med sin fastlege før du begynner spinal manipulasjon terapi siden manuelle teknikker kan ytterligere svekke skjøre bein og ledd.

Cons av spinal manipulasjon terapi

Ulempene ved spinal manipulasjon terapi inkluderer:

 • Muskelverk. Den vanligste bivirkningen, særlig etter første behandling, er stølhet lik muskelsmerter etter en god treningsøkt, sier Minotti. Heldigvis letter dette vanligvis etter første behandling.
 • Kostnader. Kostnadene varierer mye, avhengig av region av landet og om pasienter har helseforsikring som dekker kiropraktikk eller osteopatisk behandling. Mens noen forsikringsselskaper dekker ikke spinal manipulasjon terapi, kan mange mennesker må betale betydelige ut-av-lomme kostnader, spesielt for pågående behandlinger.
 • . Risiko Spinal manipulasjon terapi er generelt trygt, men det er en fare for oppsprekking noen bein, og enda mer sjelden, kan hjerneslag inntreffer - spesielt hvis blodårene i halsen blir skadet under behandlingen.

Langtidsresultatene

Som med de fleste behandlinger, avhenger langtidsbehandling suksess tungt på hva som forårsaket ryggsmerter i første omgang, og på hvor involvert en pasient er å forebygge fremtidige ryggsmerter, bemerker Minotti. Faktorer som predikerer vedvarende ryggsmerter lettelse inkluderer:

 • Akutte ryggsmerter. Smertelindring er mest sannsynlig med akutte ryggsmerter forårsaket av en engangs handling eller hendelse, for eksempel feil løfte en tung gjenstand.
 • Pasientens medvirkning. Selv etter spinal manipulasjon terapi er avsluttet, kan pasienten fortsette å dra nytte av sine effekter ved å gjøre aktiviteter som styrker ryggen og magemusklene, sier Minotti. "Hvis en pasient var stillesittende, gjorde noe for å skade ryggen, og går tilbake til å være stillesittende etter at du hjelpe dem å løse det, vil de sannsynligvis ha ryggsmerter igjen," forklarer han.
 • Pågående behandlinger. For folk som har kroniske smerter, er forpliktelse til kontinuerlig smerte terapi avgjørende for å få og opprettholde lettelse.

Ryggsmerter er et vanlig problem, og spinal manipulasjon terapi er ett alternativ for folk som søker fritak. Bare sørg for å diskutere med legen din om det er det rette valget for deg.