Evb

Spare penger på ADHD behandling

Behandling av ADHD trenger ikke å sette en demper på din økonomi. Noen positive livsstilsendringer og noen budsjett tips kan hjelpe deg å kutte kostnader.

Før du antar at stikker med ADHD behandling har til alvorlig belastning månedlige budsjettet, tenk på dette: Det meste av det du kan gjøre for å behandle ADHD ikke koster en krone. Og de tingene som ikke koster penger, som co-betaler og ADHD medisiner, kan styres strategisk.

Husk at du vil gjøre det bedre på å lage og implementere en strategi hvis du holder din ADHD under kontroll.

Her er din lavbudsjetts plan for ADHD behandling:

  • Få de riktige diagnoser. Oppmerksomheten problemer som folk flest tenker på som berettiger en ADHD diagnose kan faktisk ha sine røtter i en annen stemning lidelse eller helseproblem. For eksempel, "Folk med obstruktiv søvnapné dukke opp med en masse oppmerksomhet problemer," sier nevropsykolog Carol C. Persad, PhD, en klinisk assisterende professor ved Institutt for psykiatri ved University of Michigan i Ann Arbor. "Det er viktig å ha en full evaluering." Å få en evaluering gjort kan være en ekstra kostnad på forhånd, men det vil spare deg for penger i det lange løp hvis du får roten oppmerksomhet problemer behandles først.
  • Forstå din helse dekning. Du kan spare penger, spesielt utilsiktede kostnader, ved å nøye følge reglene for din helse dekning programmet. Få henvisninger hvis det er behov og sørge for at helsepersonell er i din plan nettverk. Du kan bli overrasket over hva du lærer. Persad påpeker at i Michigan, hvor hun praktiserer, er ADHD behandling nesten helt dekket under den medisinske siden av helsevesenet, ikke den mentale helsen side.
  • Spør om glideskala avgifter. Snakk med klinikker og helsepersonell i ditt område for å finne de som vil jobbe med deg på en betalingsplan eller en glideskala gebyr tidsplan, som belaster avgifter basert på din evne til å betale.
  • Gå generisk. Fleste ADHD-medisiner er tilgjengelig som generika. Hvis du ikke er sikker på om legen har foreskrevet en generisk eller om du har den muligheten, snakk med apoteket eller klinikken.
  • Sjekk ut narkotika produsentenes nettsider. Drug selskaper har ofte rabatt programmer for lavere inntekter. Gå på nettet eller be legen om å sette deg i kontakt med stoffet selskapet representanter i ditt område og deretter snakke direkte til dem. Husk at for å ta ADHD medisiner, må du planlegge periodiske kontor besøk. "De fleste ADHD meds må fornyes i person hvis de er Schedule II narkotika, som de sentralstimulerende midler," sier psykolog Russ Barkley, PhD, professor i psykiatri og atferdsvitenskap ved SUNY Upstate i Syracuse, NY og forfatter av Taking Charge of Adult ADHD (Guilford Publications, 2010).
  • Bli med eller danne et rådgivende utvalg. Hvis individuell terapi er utenfor budsjettet, vurdere å finne andre med voksne ADHD for gruppeveiledning. "Grupper er billigere", sier Barkley.
  • Prøv en selvhjelpsbok. "Få noen av bøkene på ADHD og relasjoner og penger, og pløye gjennom dem for selvhjelp forslag," råder Barkley.

Fortsett å lese side 2 av denne artikkelen.