Evb

Soy for overgangsplager

Soya er høy i isoflavoner. Isoflavoner er en type fytoøstrogen. Fytoøstrogener er kjemikalier som finnes i planter som fungerer som østrogen. På noen måter, kan kroppen bruke dem som østrogener.

Er soya isoflavoner effektiv?

Osteoporose. Spise masse soya kan bidra til å holde skjelettet sterkt, spesielt i de første 10 årene etter menopause. (Dette er når østrogen nivået synker og raske bein tap skjer.)

Menopause symptomer. Soyaprodukter kan forbedre menopausale symptomer som hetetokter. Dette er basert på blandet bevis. Så langt har studiene brukte mange forskjellige soya kilder og ulike tiltak for å lykkes, som er vanskelig for eksperter å sammenligne. Soyaisoflavoner (i stedet for soyaprotein) studier har vist de mest lovende for varm flash-behandling.

Er soya isoflavoner trygt?

Spise og drikke soya på daglig basis har ingen kjente risikoer. For noen mennesker, forstyrrer det fordøyelsessystemet.

De langsiktige virkningene av diett høy i soya har ikke blitt godt undersøkt. Høy soya inntak kan ikke anses som trygt inntil mer forskning er gjort.

Noen eksperter tror at soya phytoestrogen ikke fører til kreft som østrogen kan. Men dette har ikke blitt bevist. Eksperter vet ennå ikke om en høy soya kosthold er en risiko for kvinner som har hatt brystkreft.

Making soya en del av ditt daglige kosthold

Isoflavoner er korttidsvirkende. Hvis du bruker soya helsemessige årsaker, prøver å spise det hele dagen, i stedet for alle på en gang. Prøv å spise 40 mg til 80 mg isoflavoner hver dag.

Husk at soya protein er annerledes enn soyaisoflavoner. En høy-protein soya mat kan eller ikke kan ha en stor mengde av isoflavoner i det.

Soy kommer i mange former, slik at du har en rekke valg for å legge soya isoflavoner i kostholdet ditt.

Isoflavone innhold av felles soyamat
Mat Servering størrelse Totalt isoflavoner i milligram (mg)

Soya protein konsentrat

3,5 oz

102, vandig vasket

12, vasket alkohol

Miso

½ kopp

Soyabønner, kokt

½ kopp

Tempeh

3 oz

Soyabønner, tørr stekt

1 oz

Soyamelk

1 kopp

Tofu yoghurt

½ kopp

Tofu

3 oz

Soyabønner, grønne, kokt (edamame)

½ kopp

Meatless (soya) hot dog

En hot dog

Meatless (soya) pølse

3 lenker

Soya ost, mozzarella

1 oz