Evb

Søtet drikke knyttet til hypertensjon risiko

Drikker med kunstige søtningsmidler var også forbundet med risiko.

PHILADELPHIA - Torsdag november 10, 2011 (MedPage dag) - Forbruker drikker smaksatt med enten sukker eller kunstige søtstoffer var assosiert med en høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk, fant forskerne.

I tre store, prospektive studier av helsepersonell, drikker minst en søtet drikke en dag var assosiert med en 6 prosent til 20 prosent større relativ risiko for å få et hypertensjon diagnose fra en lege, rapporterte John Forman, MD, av Harvard Medical School, her på European Society of Nefrologi møtet.

Han sa at årsaken til forholdet - som ikke nødvendigvis kausal - fortsatt uklart, selv om den beskjedne økninger i risiko "bør føre til mistanke om at det kunne være noen rester confounding skjer."

Men, Forman bemerket, er det ingen kjente helsemessige fordeler til enten sukkerholdige eller diett drikker, og andre studier har vist sterke relasjoner mellom sukkerholdige drikkevarer og diabetes risiko og vektøkning.

Så, i fravær av noen fordeler og mulig forekomst av skade, "min anbefaling vil være ikke drikke dem, "sa han.

Selv om forbruket av søtet drikke hadde vært assosiert med utbredt hypertensjon i tverrsnittsstudier - inkludert Intermap studien - prospektive data vedrørende forholdet til hendelsen hypertensjon var knappe.

Så Forman og hans kolleger undersøkte data fra tre store, prospektive studier - Nurses 'Health Study I (88 540 kvinner), Nurses' Health Study II (97 991 kvinner), og Health Professionals 'Follow-Up Study (37 360 menn). Forskerne inkluderte bare de individene som hadde normalt blodtrykk ved baseline.

Gjennom oppfølging som strekker seg 16-26 år, rapporterte deltakerne kostvaner hvert fjerde år på mat frekvens spørreskjemaer. Annethvert år, rapporterte de om de hadde fått en hypertensjon diagnose fra en lege.

På tvers av alle tre kohorter, høyere inntak av både sukker-søtet og kunstig søtet ble drikker forbundet med større risiko for å utvikle høyt blodtrykk under oppfølging, etter justering for rase, familiehistorie med hypertensjon, fysisk aktivitet, kalsium, magnesium, vitamin D inntak, frokostblandinger fiber og trans fett inntak, karbohydrat forbruk, DASH-stil kosthold, daglige kalorier, hvorvidt de prøvde å gå ned i vekt, alkohol inntak, og ikke-narkotiske smertestillende bruk.

Lå hazard ratio for hendelsen hypertensjon var 01.06 til 01.17 for personer som drikker minst en sukkerholdig drikk hver dag (selv om funn hos menn falt i underkant av statistisk signifikans når kroppsvekt ble inkludert i modellen) og 01.11 til 01.20 for de som drikker kunstig søtet drikke som ofte, sammenlignet med de som drakk mindre enn én måned.

Forskerne undersøkte noen mulige grunner til å forklare hvorfor både sukkerholdige og kosthold drikker ville være forbundet med en høyere risiko for hypertensjon, og fant noen hint av en rolle for karbonatisering og om drikke var cola eller ikke.

Forman sa fruktose ikke var å klandre fordi en høyere fruktose inntak fra sukkerholdige drikker ble assosiert med økt hypertensjon risiko i de to Nurses 'Health Studies en høyere fruktose inntak fra andre kosttilskudd kilder ble assosiert med redusert hypertensjon risiko i Nurses' Health Study II.

Hvis fruktose var den skyldige, Forman forklart, kilden til sukker ville ikke gjøre noe.

Gjenværende konfunderende kan forklare forholdet, sa han, på grunn av muligheten for mangelfull justering for salt inntak - som ikke måles pålitelig på mat frekvens spørreskjemaer - eller andre faktorer, inklusive sociodemographics og TV titting vaner.