Evb

Søn sikkerhet: redde skinnet!

Mat, narkotika, og Medical Product Safety

Søn sikkerhet er aldri ute av sesongen. Sommerens ankomst betyr at det er tid for piknik, turer til bassenget og stranden... og en pigg i solforbrenning. Men vinteren skiløpere og fall turgåere trenger å være så skeptisk til solens stråler som svømmere gjør. Folk som jobber utendørs må ta forholdsregler i tillegg.

Behovet for sol sikkerheten har blitt klart i løpet av de siste 20 årene, med studier som viser at overdreven eksponering for solen kan forårsake hudkreft. Skadelige stråler fra sol-og fra sunlamps og solarium-kan også forårsake øyeproblemer, svekke immunsystemet, og gi deg stygge hud flekker og rynker, eller "læraktig" hud.

Sun skader på kroppen er forårsaket av usynlig ultrafiolett (UV) stråling, som når oss så lange bølgelengder som kalles UVA og korte bølgelengder er kjent som UVB. UVB-stråling kan forårsake solbrenthet. Men jo lenger bølgelengde UVA er farlig også, som det kan trenge gjennom huden og skade vev på dypere nivåer.

Soling er et tegn på at huden reagerer på potensielt skadelig UV-stråling ved å produsere ytterligere pigmentering som gir den med noe, men ikke på langt nær nok-beskyttelse mot solbrenthet.

Uansett hva vår hudfarge, vi er alle potensielle ofre for solbrenthet og andre skadelige effekter av overdreven eksponering for UV-stråling. Selv om vi alle trenger å ta forholdsregler for å beskytte huden vår, folk som trenger å være spesielt forsiktig i solen er de som har

 • blek hud.
 • blondt, rødt eller lys brunt hår.
 • blitt behandlet for hudkreft.
 • et familiemedlem som har hatt hudkreft.

Hvis du har en sykdom og ta medisiner, spør legen din om ekstra sol-omsorg forholdsregler, fordi enkelte medisiner kan øke følsomheten for solen.

Kosmetikk som inneholder alpha hydroxy syrer (AHA) også kan øke Søn følsomhet og mottakelighet for solbrenthet. Se etter FDA anbefalte solbrenthet varsling uttalelse på produkter som inneholder AHA.

Reduser tid i solen

Dette anbefales spesielt fra 10 am til 16:00, når solens stråler er sterkest. Selv på en overskyet dag, kan opptil 80% av solens UV-stråler komme gjennom skyene. Hold deg i skyggen så mye som mulig i løpet av dagen.

Kjole med forsiktighet

Bruk klær som beskytter kroppen din. Dekke så mye av kroppen som mulig hvis du har tenkt å være ute på en solrik dag. Bruk en bredbremmet hatt, lange ermer og lange bukser. Sun-beskyttende klær er nå tilgjengelig i butikkene. Imidlertid, FDA ikke regulere slike produkter dersom produsenten ønsker å gjøre et medisinsk krav. Vurder å bruke en paraply for skygge.

Være alvorlig om solkrem

Sjekk produkt etiketter for å sikre at du får

 • en "solfaktor" (SPF) på 15 eller mer-SPF representerer i hvilken grad en solkrem kan beskytte huden mot solbrenthet. Jo høyere tall, desto bedre beskyttelse.
 • "Bredt spekter" beskyttelse-solkrem som beskytter mot UVA og UVB.
 • vannmotstand-solkrem som blir værende på huden din lenger, selv om den blir våt. "Vanntett" betyr ikke "vanntett". Vanntette solkremer må på nytt som beskrevet på etiketten.

Tips for bruk solkrem

 • Påfør den anbefalte mengden jevnt til alle avdekket hud, spesielt på lepper, nese, ører, hals, hender og føtter.
 • Sjekk etiketten for riktig mengde tid til å bruke den før du går ut.
 • Dersom etiketten ikke gi en tid, tillater omtrent 15 til 30 minutter.
 • Hvis du ikke har mye hår, bruke solkrem til toppen av hodet ditt, eller bære en lue.
 • Påfør minst annenhver time. Les etiketten for å se hvor ofte.
 • Gi babyer og barn ekstra forsiktig i solen. Spør en lege før du bruker solkrem til barn under 6 måneder gammel.
 • Påfør solkrem til barn eldre enn seks måneder hver gang de går ut.

Ikke glem øynene

Sollyset reflekteres i snø, sand eller vann øker ytterligere eksponering for UV-stråling, noe som øker risikoen for å utvikle øyeproblemer som grå stær.

Lange timer på stranden eller i snøen uten tilstrekkelig øyebeskyttelse også kan resultere i en kortsiktig tilstand som kalles photokeratitis, eller reversibel solbrenthet av hornhinnen. Denne smertefulle tilstanden - også kjent som "snøblindhet"-kan forårsake midlertidig synstap.

 • Når du kjøper solbriller, se etter en etikett som spesifikt har 99-100% UV beskyttelse. Dette sikrer at brillene blokkere begge former for UV-stråling.
 • Eyewear bør være merket "solbriller". Vær på vakt mot mørk eller tonet briller selges som motetilbehør som kan gi liten eller ingen beskyttelse mot UV eller synlig lys.
 • Ikke anta at du får mer UV-beskyttelse med dyrere solbriller eller briller med en mørkere fargetone.
 • Vær sikker på at solbriller ikke forvrenge fargene og påvirke anerkjennelse av trafikk-signaler.
 • Spør en optiker for å teste dine solbriller hvis du ikke er sikker på graden av UV-beskyttelse.
 • Folk som bruker kontaktlinser som tilbyr UV-beskyttelse bør fortsatt bruke solbriller.
 • Tenk at lys kan fortsatt gå inn fra sidene av solbriller. De som brytes hele veien rundt templene kan hjelpe.
 • Barn bør bruke ekte solbriller-ikke leketøy solbriller-som indikerer UV-beskyttelse nivå. Polykarbonat linser er mest støtsikre.

Sunlamp produkter

Sunlamp produkter avgir UV som ligner, eller kraftigere enn, som slippes ut av solen. Derfor kan eksponering for sunlamp produkter også føre til hudkreft. Enkelte eksperter hevder at kunstig soling er mindre farlig fordi intensiteten av lys og tid brukt tanning er kontrollert. Det er begrenset dokumentasjon som støtter disse påstandene. På den annen side kan sunlamps være farligere enn solen fordi de kan brukes på samme intensitet hver dag i året-noe som er usannsynlig for solen på grunn av vintervær og skydekke. De kan også være mer farlig fordi folk kan utsette hele kroppen på hver økt, noe som ville være vanskelig å gjøre utendørs.

FDA krever produsenter av sunlamps å utvikle en eksponering tidsplan og etablere en maksimal anbefalt eksponeringstid basert på UV-utslipp egenskapene til sine produkter.

UV og intense synlige lyset fra sunlamp produkter kan også skade øynene, så det er viktig å bruke riktig vernebriller mens du soler deg innendørs.

Tips for tanning innendørs

Hvis du bruker innendørs tanning utstyr, følg disse stegene for å redusere farene ved UV eksponering:

 • Beskyttelsesbrillene. Sørg for at de sitter godt og er uten sprekker.
 • Start sakte og bruke korte eksponeringstider for å bygge opp en tan over tid.
 • Ikke bruk maksimal eksponering tid første gang du tan fordi du kan få brent, og brannskader er antatt å være relatert til melanom.
 • Fordi solbrenthet tar 6 til 48 timer for å utvikle, kan du ikke innse huden blir brent før det er for sent.
 • Følg produsentens-anbefalte eksponeringstider på etiketten for din hudtype.
 • Hold deg til din tidsbegrensning.
 • Etter en brunfarge er utviklet, tan ikke mer enn en gang i uken. Fordi solbrenthet tar 6 til 48 timer for å utvikle, kan du ikke innse huden blir brent før det er for sent.

Såkalte "tanning piller"

Ingen tanning piller av noe slag har blitt godkjent av FDA.

Men det er selskapet som markedsfører produktene de kaller "tanning piller." Noen av disse pillene inneholder en farge tilsetningsstoff kjent som canthaxanthin, som ved inntak, kan slå huden en rekke farger fra oransje til brun. Kantaxantin er bare godkjent for bruk som et farge-tilsetning i matvarer og orale medisiner, og bare i små mengder.

Dihydroxyacetone (DHA)

Noen tanning spray inneholder DHA, en farge tilsetningsstoff som kommuniserer med døde hudceller i det ytterste laget av huden, å mørkne hudfarge. Det er ofte brukt i "sunless tanning" lotions, kremer og spray-on-produkter.

DHA er godkjent av FDA for anvendelse i farging av huden, men det er begrenset til ekstern anvendelse. Næringen har ikke gitt sikkerhetsdata til FDA for å vurdere godkjenning av den til andre formål, som for eksempel bruke det på leppene eller området av øynene dine, eller inhalering av den. Derfor, den risiko, hvis noen, er ikke kjent. FDA anbefaler at hvis du besøker en spray solstudio, ta forholdsregler for å beskytte dine øyne og lepper og unngå innånding av spray.

Noen tanning produkter på markedet inneholder ikke solkrem. FDA krever disse produktene for å bære en advarsel.

Sjekk for hudkreft

Sjekk huden din regelmessig for tegn på hudkreft. Se etter endringer i størrelse, form, farge eller følelsen av fødselsmerker, føflekker og flekker. Hvis du finner noen endringer eller finn sår som ikke healing, bør du oppsøke lege.