Evb

Som fungerer for vekttap - diett eller trening?

Snarere enn å velge mellom å telle kalorier og svette det ut på treningsstudioet, tenke på kosthold og mosjon som en dynamisk duo som vil hjelpe deg å nå dine vekttap mål.

Når det kommer til vekttap, ville folk som hater å trene heller prøve å miste pounds ved å begrense mengden eller typer av maten de spiser. Andre vil heller treffe gym oftere å brenne ekstra kalorier uten å gå på en rigid diett.

Selv om det er mulig å oppnå noen vekttap suksess ved å velge å enten kosthold eller trening, er den beste måten å gå ned i vekt gjør en kombinasjon av begge.


Relatert: gjør toning sko virkelig strammet opp flab?


"For å redusere kroppsvekt, må en kalori underskudd bli opprettet," sier Joseph T. Ciccolo, PhD, assisterende professor i folkehelse ved Brown Medical School og forskning førsteamanuensis ved The Miriam Hospital, både i Providence, RI Med andre ord, å gå ned i vekt, må du forbrenne mer kalorier enn du forbruker. Dette kan oppnås ved å utøve mer, spise mindre, eller ideelt begge.

Diett eller trening: hvorfor du trenger for å utøve

Å miste vekt er mer enn bare å kutte ut kalorier. Uten trening for å bevare og bygge muskler, kan noen av vekttap du ser på skalaen være fra å miste muskler i stedet for fett. "Alle med fokus på kroppsvekt er av merket", sier Ciccolo. "Hva folk bør være bekymret for er sin kroppssammensetning - andelen av kroppsfett."

Vekttap fra kosten alene har også en lav langsiktig suksess rate. I en studie, gjenvant mer enn 90 prosent av folk som var overvektige og tapte kroppen fett gjennom kosten alene det innen to år.


Relatert: ti måter å kutte 100 kalorier


Selv om du har kanskje hørt at trening øker appetitten, benektende fordelene med å jobbe ut, dette er ikke nødvendigvis sant - og bør ikke være en grunn til å hoppe over gym. "Mens en energi underskuddet kan øke appetitten, gjør disse endringene ikke nødvendigvis alltid samsvarer med følelsen av å være sulten," sier Ciccolo. Hvis du forsiktig øke kaloriinntaket ditt, må du huske på at når du bygger muskler, kroppen din brenner også noen flere kalorier på en daglig basis.

Diett eller trening: hvorfor du trenger å diett

Trening alene er ikke svaret heller. Mange Kosten overvurdere hvor mye kalorier forbrent ved å jobbe ut og falle i fellen å tenke at fordi de utøves, kan de spise mer. Mens trening er viktig for mange helsemessige årsaker, netto kalorier som brukes er mindre enn du kanskje tror. En 150-kilos person som går to miles på 30 minutter forbrenner bare 150 kalorier. Som et utgangspunkt sammenligning er en gjennomsnittlig seks-tommers bagel 350 kalorier.

"Hvis du trener, men spiser mer kalorier enn vanlig, vil ingen underskudd bli opprettet og vekten vil trolig forbli den samme eller til og med øke," sier Ciccolo.

Til syvende og sist, er det ikke diett eller trening, men kosthold og trening som gjør mest fornuftig når du prøver å gå ned i vekt. Og når du har mistet vekt, holde opp dine treningsmål innsats. "Med hensyn til vekt vedlikehold, er forskningen helt klart at trening er avgjørende for å opprettholde en sunn mengde muskelmasse og lav fettprosent som vi blir eldre,» sier Ciccolo.

Også holde øye med ny forskning. Tidligere studier har vist motstridende resultater om slanking eller trening er bedre for vekttap. Noen nyere data tyder også på at menn og kvinner kan reagere forskjellig på ulike vekt-tap strategier. Fremtidige studier kan tilby enda mer innsikt i om kosthold eller trening er bedre på å hjelpe folk kaste de ekstra pounds. Inntil da, holde treningen og telle kalorier.