Evb

Solarium er ikke verdt hudkreft risiko

Det finnes ikke noe slikt som en "sunn" tan, ifølge ekspertene, spesielt fra en tanning bed.

Det er ingen hemmelighet at det å beskytte huden mot solskader er en viktig måte å redusere risikoen for hudkreft. En annen velkjent risiko for hudkreft er bruk av solarium. Likevel, mange mennesker fortsette å gå til solstudio, søker en bronsefarget glød som faktisk representerer skadet hud.

Hudkreft risiko og solarium
Lyspærer i en Solseng arbeid ved å slippe ultrafiolett (UV) stråling. Når huden utsettes for konsentrerte UV-stråler, begynner det å produsere mer pigment, som mørkner huden og gjør det vises brunfarge. Huden blir mørkere, er imidlertid at det forsøker å beskytte seg mot ytterligere skader fra UV-stråler.

I prosessen, UV-stråler fra solarium også forårsake skade på DNA i hudcellene, som cellene må da arbeide for å angre. Imidlertid er hudcellene 'forsøk på å reparere DNA ikke alltid vellykket. Og det er som skadet DNA som kan mutere og øke risikoen for å utvikle hudkreft.

To typer UV-stråler, kan UVA og UVB, forårsake hudkreft. Solarium slipper hovedsakelig UVA stråler, som gjennomsyrer huden dypere enn UVB stråler. I tillegg til å være knyttet til hudkreft, UVA-stråler er også en gjerningsmann bak visse tegn på for tidlig aldring, slik som alder flekker, "læraktig" hud, og utvikle en avling av rynker før din tid.

Hudkreft: hvorfor solarium er usikre
Tanning senger er ikke trygt for alle, men noen mennesker er mer utsatt for hudkreft enn andre. "Tanning senger har vist å øke risikoen for plateepitelkarsinom hudkreft og føflekkreft," sier Martin Weinstock, MD, leder av Skin Cancer Advisory Committee i European Cancer Society og professor i dermatologi og samfunnet helse ved Brown University i Providence, RI

Og de med størst risiko for å utvikle hudkreft fra Solseng bruk er folk allerede økt risiko for plateepitelkarsinom og melanom. Plateepitelkarsinom innebærer generelt de mer overflatiske lag av huden; melanom er en mer aggressiv kreft og vil trolig spre seg til dypere hudlagene og andre organer.

Folk som allerede har hatt en melanom, de med en familie historie av melanom, og folk som har et stort antall føflekker kan være spesielt utsatt for å utvikle hudkreft fra å bruke en tanning bed, Dr. Weinstock notater.

Hudkreft: Solseng alternativer
Hvis du fortsatt ønsker en bronsefarget hud farge, velge trygge, sol-frie alternativer som self-tanners. "Det er mange formuleringer av sunless tanners som du kan bruke for å oppnå en solbrun utseende trygt," sier Sumayah Jamal, MD, assisterende professor i dermatologi og mikrobiologi ved New York University School of Medicine.

Sunless tanning lotionscan søkes om en midlertidig, naturlig brunfarge, men uten å øke risikoen for hudkreft, og uten å skade huden din. Mange av disse sunless tanning produkter inneholder solkrem for ekstra beskyttelse. Du må fortsatt bruke vanlig solkrem når du er overskriften utendørs, men de sunless tanning produkter med innebygd solkrem kan gi deg litt ekstra beskyttelse.

Så hvis du fortsatt føler at du trenger en solbrun glød, velge selv-tanners eller bronzers stedet av solarium. I det lange løp, vil du være glad du gjorde.