Evb

Søker en lungekreft støttegruppe

Støttegrupper kan tilby uvurderlig informasjon og råd for mennesker med lungekreft. Få tips for å finne en som passer for deg.

Når du er diagnostisert med en alvorlig sykdom som lungekreft, kan det føles som hele verden krasjer ned på deg. Og hvis du ikke personlig kjenner noen som har hatt lungekreft, kan du også føle deg helt alene.

Fordelene med lungekreft støttegrupper
Bli med i en støttegruppe for andre mennesker kjemper lungekreft kan hjelpe deg på mange måter. "I en støttegruppe, sitter du med mennesker som har opplevd de samme tingene som du har, og som er i stand til å snakke med deg om hva som kan ligge foran oss," sier Julie Walther Scheibel, MED, en rådgiver ved Concordia Seminary Rådgiving og Resource Center i St. Louis, Missouri

Arlene Rubinstein, en kreft overlevende fra Brooklyn, NY, som ble diagnostisert med stadium IIIA lungekreft i 1997, sier støttegrupper var en viktig del av hennes lungekreft behandling og gjenvinning. "Jeg følte at jeg trengte å snakke med noen," sier Rubinstein, som kalles European Cancer Society og Cancercare etter å ha fått henne lungekreft diagnose for å finne støtte grupper i hennes lokale området.

"En støttegruppe gir deg styrke," sier Rubinstein som nå frivillige som en telefon kompis for Lung Cancer Alliance. "Når du ser andre mennesker som er overlevende, gjør det du føler at du kan være en overlevende, også."

Studier viser at mennesker med kreft som deltar i støttegrupper se forbedringer i deres livskvalitet. Støtte grupper er en form for gruppeterapi som kan gi deg trøst, lære deg hvordan å takle de fysiske og emosjonelle effekter av lungekreft diagnose, lar deg dele historier med andre som forstår hva du går gjennom, og berolige deg at du ikke er alene.

Finne en lungekreft støttegruppe

I tillegg til organisasjoner som European Cancer Society og CancerCare, din onkolog, et lokalt sykehus, et universitetssykehus i din region, eller en medisinsk sosialarbeider kan også være i stand til å sette deg i kontakt med lungekreft eller generelle kreft støtte grupper i ditt område. Noen tips for å huske på når du legger ut på søket ditt:

Du kan ikke finne den beste støttegruppe for deg med en gang. I noen tilfeller må du kanskje prøve ut flere støttegrupper før du finner en som passer din personlighet. Dette var tilfellet for Rubinstein, som sier at den første gruppen hun sluttet ikke fungerte. "Jeg prøvde å gå tre ganger og i stedet for å få mer håpefull, var jeg mer deprimert", sier Rubinstein, som fortsatte å prøve før hun fant den rette.

Ulike støttegrupper tilby ulike tjenester. Noen kan fokusere på å utdanne deg om sykdommen din og lærer deg avspenningsteknikker som meditasjon. Andre kan være mindre strukturert, og fokusere mer på gruppens interaksjon. Gjøre noen undersøkelser på hvilke typer grupper som er tilgjengelige i ditt område, slik at du kan finne en som passer best til dine behov.

Online eller telefon grupper er et godt alternativ. Hvis du ikke er fysisk opp for å gå til i-person støttegrupper, eller hvis det ikke er noen i ditt område, kan du finne lungekreft støtte på Internett og via telefon.

Som en telefon kompis for Lung Cancer Alliance, Rubinstein snakker til andre mennesker som har blitt diagnostisert med samme type lungekreft hun hadde. "Jeg kaller dem, og jeg gir dem håp," sier hun. "Jeg forteller dem:" Se på meg, jeg er her fortsatt. [Min lungekreft] hadde spredt seg, og jeg var stadium IIIA, og jeg er greit. "

Etter å ha folk til å snakke med som forstår hva du går igjennom kan være en uvurderlig kilde til støtte når du arbeider med en alvorlig sykdom som for eksempel lungekreft. Med litt hjelp fra familie, venner, støtte gruppe medlemmer og andre mennesker som er der for å hjelpe, finner du den tøffe veien foran deg litt mer utholdelig.