Evb

Søke etter årsaken til autisme

Ingen vet ennå årsaken eller årsakene til autisme, men det finnes en rekke teorier. Finn ut hvorfor forskerne mener det er en genetisk kobling mellom flere autistiske barn i samme familie.

Alle ivrige foreldre bekymrer seg for barnas helse, og ønsker å vite årsakene til barndommen lidelser som autisme og hvordan de kan forebygges. Men så mye som foreldre ønsker å holde sine barn trygge og sunne, noen av disse lidelser, autisme blant dem, ikke har en kjent årsak, og derfor ingen kjent måte å hindre dem. Forskning pågår, med forskere lærer mer og mer hver dag om hva som kan forårsake autisme.

Autisme årsaker: hva vi vet

Ifølge Harvey Singer, MD, direktør for pediatrisk nevrologi ved Johns Hopkins Children senter, har vi fortsatt ikke vet etiologi, eller føre, for autisme i om lag 90 prosent av personer med denne tilstanden.

Hva er kjent om de resterende tilfeller av autisme er bare kjent på grunn av åpenbare helseproblemer. "Det 10 prosent har en tendens til å være det vi kaller syndromer, eller svært åpenbare kromosomavvik eller svært tydelige historier av problemer før," forklarer Dr. Singer.

Autisme teori: genetikk

Den mest grunnleggende teorien bak autisme er at det er en slags en abnormitet i hjernen til autistiske barn, enten det er formen eller hvordan hjernen er strukturert og funksjoner. Hva som forårsaker akkurat disse foreslåtte hjernen unormalt er ikke kjent, men en av de største teoriene er at det har å gjøre med genetikk.

Barn med visse genetiske helsemessige forhold er mer sannsynlig å utvikle autisme enn barn uten disse genetiske avvik. Forhold som synes å være risikofaktorer for autisme er:

  • Fenylketonuri (PKU) hvis venstre ubehandlet
  • Medfødt rubella syndrom
  • Fragilt X-syndrom
  • Tuberkulose sklerose

Annen forskning har funnet ut at det er kjemiske uregelmessigheter inne autistiske hjernen, som kan kanskje bli utløst av genetiske defekter som påvirker tidlig hjernens utvikling. Selv om disse er alle interessante teorier, trenger mye mer forskning må gjøres om temaet.

Det er ofte antatt at genetikk er involvert i autisme grunn av de studier gjort det oppdaget disse abnormiteter i hjernen. Genetikk er også antatt å spille en rolle, fordi det er ikke så uvanlig å se en familie med mer enn ett autistisk barn, spesielt tvillinger som ledet forskerne til å tro at det kan være en genetisk kobling.

Autisme teori: miljøfaktorer

En annen populær teori basert på forskning er at det er mange miljøfaktorer som spiller inn som kan avgjøre om et barn har autisme. Noen undersøkelser har vist at miljøgifter som kvikksølv, et tungmetall som ble brukt som konserveringsmiddel i barnevaksiner, kan være en medvirkende faktor mot autisme.

I dag er det kvikksølvholdige konserveringsmiddel ikke lenger brukes i barnevaksiner for barn i alderen 6 og yngre på grunn av en bekymring om giftighet og nivåer av kvikksølv hos små barn.

Nylig avgjorde en føderal domstol mot teorien om at barnevaksiner kan føre til autisme. Det har vært en rekke studier som har undersøkt hvorvidt barnevaksiner er ansvarlig for autisme. Studiene har ikke funnet bevis for at vaksiner er å klandre.

Det har vært en økning de siste årene i antall autistiske barn, et faktum noen mener å være knyttet til en økning i miljøgifter. Forskning har vist en mulig sammenheng mellom økende antall autistiske barn, og disse miljøskadelige kjemikalier, som blir stadig mer vanlig enn de har vært gjennom historien.

Autisme teori: antistoffer

En nyere teori av spesiell interesse for forskere antyder at mor kan produsere antistoffer som reagerer mot fosterets hjerne.

"Folk i løpet av årene har antydet en immun unormalt fordi det var slektshistorier av immunologiske sykdommer", sier Singer.

Forskere ved Johns Hopkins studerte serum fra mødre til barn med autisme, en av de mest alvorlige former for autisme, og mødre med ikke-autistiske barn og funnet antistoffer som var forskjellig mellom de to gruppene. De deretter testet disse antistoffer hos gravide mus.

Resultatet? De sammenlignet oppførselen til baby mus til mus født av mødre uten antistoff og, Singer sier, de la merke til atferdsmessige forskjeller mellom de to gruppene av mus. Hva dette betyr for mennesker er at hvis denne teorien panner ut, kan forskere har funnet en måte å screene for autisme.

"Vi vil da ha en biologisk markør som du kan skjerme for", sier Singer. "Hvis denne teorien virkelig er riktig, det gir oss ledetråder og tilnærminger til ser frem til å forstå, å behandle, og å identifisere."

Selvfølgelig er det fortsatt mye mer forskning må gjøres på dette emnet. Men Singer håper at avgjørende bevis og en handlingsplan - for mange utviklingsmessige problemer, ikke bare autisme - kan være tilgjengelig så snart noen få år fra nå.