Evb

Snakker om depresjon

Du foretrekker kanskje å holde kamp med depresjon en hemmelighet, selv fra de som er nærmest deg. Men å få støtte for depresjon er en viktig del av mestring.

Depresjon kan være en skremmende lidelse. Du kan føle deg alene, hjelpeløs, selv verdiløs. Det er vanskelig å forklare andre hva du går gjennom, og hvorfor du kan ikke bare "hoppet ut" av tristhet din. Imidlertid vil åpne opp for din kjære gjøre det lettere for dem å hjelpe deg og gi støtte for depresjon symptomer.

"Det er ganske viktig for folk å ha en ærlig diskusjon med familiemedlemmer om deres depresjon", sier Richard C. Shelton, MD, nestleder for klinisk forskning ved Institutt for psykiatri ved Vanderbilt University School of Medicine i Nashville, Tenn

Hvordan snakker om depresjon kan hjelpe

Det er flere grunner til at du snakker om depresjon med dine kjære er både nødvendig og nyttig. For folk som aldri har opplevd depresjon, kan det være vanskelig å forstå. Familiemedlemmer, spesielt barn, kan oppfatte effekten av depresjon som likegyldighet eller irritabilitet og ikke vite den virkelige årsaken til humøret ditt, kan skylde seg selv, sier Dr. Shelton. Å forklare din tilstand og depresjon symptomer kan hjelpe dem å forstå årsakene til hvordan du har følt og skuespill. De vil være mer i stand til å gjenkjenne dine depressive episoder og støtte deg gjennom dem.

Å være åpen om depresjon symptomer kan også bidra til å fjerne noen av stigma knyttet til psykiske lidelser - at det er en svakhet eller kan overvinnes med positiv tenkning. "Åpenhet om depresjon og din vilje til å motta behandling kan oppmuntre familiemedlemmer eller andre personer du kjenner til å gjøre det samme hvis de blir deprimert", sier Shelton.


Hvordan påvirker depresjon menn kontra kvinner?

Men Shelton advarer: "å dele med familiemedlemmer er ikke uten en viss risiko - noen mennesker er kanskje ikke alt som innbydende av ideen." Det kan være at de rett og slett ikke forstår at depresjon er en medisinsk tilstand og kan ikke styres uten behandling. "I verste fall kan noen familiemedlemmer si at det er bare latskap eller mangel på tro,» sier Shelton.

Shelton anbefaler at du trener litt skjønn når de bestemmer hvem du vil dele med. Spør deg selv om at personen er sannsynlig å være mottakelig for samtalen og tilby støtte for depresjon som du trenger.

Starter samtalen

Det kan ikke være lett for deg å begynne å snakke åpent om depresjon, men vær ærlig om dine følelser og forklare følelsene du opplever.

Mange vet ikke mye om depresjon. Hjelp dine kjære forstår hva det er, hvordan det skjer, og hvordan du arbeider med depresjon, blant annet hvilke typer behandlinger du gjennomgår. Gi dem med undervisningsmateriell som beskriver depresjon symptomer og hva det er å leve med depresjon.

Dine venner og familie sannsynligvis vil hjelpe deg, men de kan ikke vite hvordan. La dem vite hva slags støtte for depresjon vil være mest meningsfylt for deg, som å dra med deg til legen avtaler eller tilbringe tid med deg når du føler deg ensom og trist.

Beskytte dine relasjoner

Depresjon kan legge press på selv de nærmeste relasjoner - med venner, familiemedlemmer og din romantiske partner. Dine depresjon symptomer kan føre til at du trekke og dra bort fra sine kjære. I stedet prøver nå ut når du trenger deres støtte for depresjon mest.

For å opprettholde sunne relasjoner når du arbeider med depresjon, husk å:

  • Hjelp dine kjære lære mer om depresjon symptomer og behandlinger.
  • Sett av tid til å tilbringe med sine kjære, og husk å spørre dem om hva som skjer i livene deres og hvordan de føler.
  • Finn stille tid til å tilbringe med din ektefelle eller partner til å slappe av, snakke, og nyte hverandres selskap.
  • Møte med en terapeut og snakke om dine relasjoner. Din terapeut kan hjelpe deg å lære å snakke om eventuelle problemer eller bekymringer i et forhold og gå forbi dem.

Selv om du kanskje føler deg alene når du arbeider med depresjon, kan du nå ut til dine kjære for støtte. Ikke slå dem ut - gjør arbeider på relasjoner del av depresjon behandling.