Evb

Smertefri matlaging med sandra lee

Den kjendiskokken gjør matlaging enklere for de med kroniske smerter.

Enkle oppgaver som å åpne en krukke eller løfte en pott kan være store utfordringer for mennesker med kroniske smerter av revmatoid artritt (RA), en autoimmun sykdom som forårsaker smertefulle leddbetennelse. Av 340 pasienter med revmatoid artritt ble undersøkt av telefonen i 2007, rapporterte 60 prosent har problemer med matlagingen. Men det er ikke nødvendig å tåle smerte på kjøkkenet lenger - kjendiskokken Sandra Lee, Arthritis Foundation, og skaperne av stoffet Orencia har slått seg sammen for å skape ICanWithRA.com, en ressurs for nyttige tips om alle aspekter av matlaging, fra innkjøp av mat å lage et måltid.

Lee ble en talsmann for pasienter med revmatoid artritt delvis på grunn av den sterke innflytelsen som hennes bestemor Lorraine, som led av RA, forlot på henne "liv, karriere og matlaging." Lees nylig publisert memoarer, laget fra grunnen, krøniker deres nære forhold og gir innsikt i å håndtere et kjøkken selv når du lider av kroniske smerter. "Jeg så henne gå gjennom så mange tøffe dager på kjøkkenet," Lee sier hennes bestemor. "[Hun] utviklet snarveier og andre måter å fortsette matlagingen, og hennes oppfinnsomhet inspirerte meg til å tilby oppskrifter og tips for å hjelpe andre mennesker med RA som synes det er vanskelig å gjøre ting som tilberede måltider for sine familier eller vert en liten middagsselskap for venner. "

Lees "semi-hjemmelaget" tilnærming til matlaging - med 70 prosent butikk-kjøpte elementer og 30 prosent hjemmelagde elementer - slynget henne inn i kjendis-kokk status: Hun publiserte en samling av kokebøker og er vert for "Semi-Homemade Cooking med Sandra Lee "på Food Network. Lee mener at semi-hjemmelaget filosofi kan virkelig dra de som lever med kroniske smerter. For eksempel kan noen butikk-kjøpte elementer, som pre-knust hvitløk, redde RA-pasienter fra å måtte bruke hendene til å slice og terninger. Lee råder også hjem kokker på hvor du finner disse gang-og smerte-sparere. "Du kan bruke din dagligvarebutikk hvis du vet hvilke produkter som er tilgjengelige og hvor du finner dem - noen ganger er de i den asiatiske midtgangen eller den meksikanske midtgangen, og du ville ikke engang vet at de eksisterte hvis noen ikke fortelle deg hvor se ", sier Lee. "Jeg er forbrukeren advokat om hvordan du kan finne alt i en butikk."

Lee sier de gale kjøkken verktøy kan forverre kroniske smerter - fine hakking og tunge gryter og panner er spesielt problematisk. Spurte hvilke verktøy som er essensielle for de med RA, foreslår hun tre enkle å bruke, lett-å-rene redskaper:

  • Lette bambus dampbåt
  • Slow komfyr
  • Food prosessor

"Jeg er en stor fan av treg komfyr - det er en stor ressurs for å lage mer enn ett måltid på en gang", sier Lee. "Du kan også kjøpe rimeligere kjøtt og de fortsatt komme ut fuktig The food prosessor er en stor enhet også -. Det kan sitte på benken, så det er lett å komme til, og du trenger ikke å løfte den [. Og med] en svært lett bambus dampbåt, du har tre nivåer - du kan gjøre grønnsaker på den ene og fisk på en annen, og du har et helt måltid med ett verktøy ".

Planlegging fremover kan også hjelpe folk med smerter unngå ekstra arbeid på kjøkkenet. Lee antyder:

  • Å gjøre større porsjoner slik at noen kan spises neste dag eller fryses
  • Innkjøp prechopped kjøtt og grønnsaker
  • Ved hjelp av resirkulerbart papir kuverter for enkel opprydding.

I tillegg til å jobbe med den "jeg kan med RA"-kampanjen, har Lee tre nye tilskuddene til "semi-hjemmelaget" bokserie: Semi-Homemade Grilling 2 (Meredith, våren 2008), og Semi-Homemade Desserter 2 og Semi- Hjemmelaget Snarvei Meal Solutions (begge, høsten 2008).