Evb

Slik forhindrer tynt hår og hårtap

Du kan ikke alltid hindre skallethet eller tynt hår, men du kan ta vare på din helse for å unngå problemer som kan føre til hårtap.

Noen av faktorene som kan bidra til eller forårsake hårtap, tynt hår eller skallethet, er det minst delvis under kontroll. Selv om du ikke kan skrive din genetiske kode hvis skallethet kjører i familien din, kan andre problemer som fører til hårtap, fra ubehandlede medisinske tilstander av dårlig ernæring, utbedres.

Unngå håravfall med god ernæring


7 ting du bør unngå hvis du har hårtap

Dårlig ernæring, inkludert vitaminmangel og ikke får nok protein, kan føre til hårtap. Kjepphest eller krasje slanking kan ha samme negative effekt som å spise et kosthold basert på junk food. Sørg for riktig ernæring - og sunne låser - ved å spise:

 • Et bredt utvalg av frukt og grønnsaker hver dag
 • Rikelig med protein - vegetarianere bør være sikker på å få nok ikke kjøtt former for protein som bønner, nøtter, ost og magre meieriprodukter
 • En rimelig mengde kalorier hver dag basert på din høyde, vekt, og ernæringsmessige mål

Ta med helsemessige forhold under kontroll

En rekke helseproblemer, inkludert problemer med skjoldbruskkjertelen, noen infeksjoner og kronisk stress, kan føre til hårtap. For å prøve å forhindre håravfall fra disse faktorene, kan du:

 • Lær stress management teknikker for å hjelpe ditt sinn og kropp slappe av.
 • Følg lege-bestilt behandling for eventuelle problemer med skjoldbruskkjertelen, som hypertyreose eller hypotyreose.
 • Oppsøk rask behandling for infeksjoner som tinea capitis (ringorm som påvirker skalp) og andre soppinfeksjoner som kan påvirke hårveksten.
 • Opprettholde god kontroll over sykdommer som kan føre til hårtap, inkludert lupus og diabetes.

Ta vare på håret ditt

Tynt hår og bare flekker kan være forårsaket av dine egne vaner - hår kan lett bli skadet, tørt og sprøtt fra over-styling. Konstant bruk av varme styling verktøy, hyppig sjamponering, sprek eller hyppig børsting, og for mange produkter kan alle føre til brudd og tynt hår.

Her er hvordan å være snill mot håret ditt:

 • Dra aldri på eller fikle rundt med hår.
 • Unngå å børste for kraftig.
 • Unngå sjamponering for ofte, spesielt hår som er naturlig tørt.
 • Begrens bruken av oppvarmet styling verktøy som blåse dryers, curling strykejern, og rette strykejern.
 • Unngå perms og andre sterke kjemiske behandlinger som kan føre til hårtap.
 • De-floke håret ved hjelp av en kam med tykke, brede tenner.
 • Hopp frisyrer som trekker på håret og føre til brekkasje, inkludert svært stramme hestehaler og alvorlige boller.

Se legen din for en diagnose

I tilfelle av alvorlige fysiske eller emosjonelle traumer, post-graviditet hormonelle endringer, og medisinske behandlinger som kjemoterapi, kan det ikke være mye du kan gjøre for å forhindre håravfall, skallet, eller tynt hår (husk at i mange av disse tilfeller vil hår vokse på egen hånd). Men fraværende disse forholdene, hvis du merker at håret føles tynnere enn vanlig eller er falt ut i klumper, bør du oppsøke lege for å finne ut årsaken.


10 overraskende ting som forårsaker hårtap


Hvis en underliggende helseproblem er den virkelige årsaken til hårtap, får det raskt diagnostisert og behandlet vil ikke bare spare håret ditt, men også helsen din. Snakk med legen din om ditt kosthold, stress i livet ditt, og eventuelle andre symptomer som kan ha oppstått i tillegg til hårtap.

Ta hensyn til håret ditt - det kan være en ledetråd til en helse problemet skjer inni kroppen din som trenger oppmerksomhet.