Evb

Skulle svineinfluensa stoppe deg fra å reise?

Med forberedelser og forholdsregler, kan du ha en trygg og sunn tur.

Det er ikke nødvendig å avbryte dine reiseplaner, men du vil ønske å praktisere god hygiene og ta forholdsregler for å beskytte deg mot svineinfluensa, eller romanen H1N1 influensa. Det er det offisielle ordet fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC), som er rådgiver reisende med høy risiko for influensa komplikasjoner å diskutere reiseplaner med sine leger.

"Disse anbefalingene er svært dynamisk og kan endres når som helst, gitt at vi fortsatt å samle informasjon om svineinfluensa på en daglig basis," sier Lavanya Sithanandam, MD, medisinsk direktør i Takoma Park Reise Clinic i Maryland.

Hvis du skal reise i nær fremtid, her er noen ting du bør vurdere når beskytte deg mot svineinfluensa:

Før turen, søke råd fra en reise helse spesialist i ditt område. "Til tider har det vært motstridende rapporter fra ulike helseorganisasjoner om reiseråd, så etter min mening å søke råd fra en reise helsepersonell kan bidra til å lindre noen av forvirring, "sier Dr. Sithanandam. "Han eller hun kan bidra til å vurdere landspesifikke helserisiko ved å veie ulike kilder til informasjon og sette alle disse risikoene i perspektiv." For å finne en reise spesialist i ditt område, kan du besøke internasjonale samfunnet av reiser medisin. Web nettstedet kan brukerne søke etter leger etter land og stat.

Beskytt deg selv. Enten du er hjemme eller på reise i utlandet, praktisere god hygiene er den beste beskyttelse mot svineinfluensa. Sithanandam anbefaler å vaske hendene ofte med såpe og vann, og bruke gel rensemiddel som er minst 60 prosent alkohol. Dekk ansiktet når du nyser eller hoster. Kast alle vev og vask hendene igjen etter hoste eller nysing.

"Tenk å unngå store, overfylte sammenkomster når du når ditt reisemål," Sithanandam legger. "Hvis du er i nær kontakt med en annen person med svineinfluensa-lignende symptomer, eller hvis du trenger å være i en overfylt plass, kan det være lurt å bære en maske - selv om bevisene med hensyn til om en maske er virkelig beskyttende mot influensa er svak. "

Vit hvor du skal få medisinsk hjelp i området der du skal bo. Ifølge Brandon Colby, MD, unngå reiser er ikke nødvendigvis veien å forebygge svineinfluensa, fordi viruset er allerede utbredt. Snarere er det viktig å finne ut om du vil ha tilgang til riktig medisinsk behandling til din destinasjon. (Reise spesialister vil være i stand til å svare på spørsmål om tilgjengeligheten av medisin i det landet du skal besøke.) "Du ønsker å være på et sted hvor du vil kunne få medisiner hvis det er nødvendig," sier Dr. Colby, en prediktiv medisin ekspert i Los Angeles. "Regjeringer rundt om i verden... har lagre av antivirale legemidler som Tamiflu. Men den største bekymringen er tilgang til at medisinering, vel vitende om at du vil kunne få det hvis du trenger det. "

Hold deg informert. Du kan holde deg oppdatert på de nyeste svineinfluensa reiser sikkerhetsråd ved å besøke CDC og Verdens helseorganisasjon nettsteder. "Hvis svineinfluensaen blir mye mer utbredt... så det ville være best å begrense reise", sier Mitchell Weinstein, MD, en smittsom sykdom spesialist med privat praksis i Chicago. "Jeg vil lytte etter endringer i anbefalingene før du tar en endelig beslutning."