Evb

Skulle osteopeni bli behandlet?

Osteopeni, forløperen til full blåst osteoporose, har ingen symptomer - så hva kan du gjøre for å identifisere og behandle tilstanden, og holde den fra å skade bein?

Legen din forteller deg at du har mistet beinmasse og at du er i faresonen for å utvikle skjelettsykdommer osteoporose. Hva er ditt neste steg? Trenger du å begynne å ta osteoporose medisiner for å hindre ytterligere bentap?

Svaret avhenger av hvor mye bein du har mistet og andre individuelle risikofaktorer. Mens noen mennesker med osteopeni, eller lavere-enn-normal bentetthet, kan være gode kandidater for medisinering, kan de fleste fokusere på endringer i livsstil for å holde skjelettet sterkt.

Osteopeni: En definisjon

Bentetthet er målt ved en av flere typer søk, og det vanligste er en dual energi X-ray absorptiometry (DEXA) skanning, som rapporterer resultatene som et tall kalt en T-score. Normal beintetthet har en T-score på -1 til rett over 0. For eksempel kan en normal T-score på 1.0, 0.5, eller -0,5.

Osteopeni betyr at noen bentap allerede har skjedd, setter deg i fare for å miste flere bein og utvikle osteoporose, der bein har svekket til det punktet de at de kan brekke lett. The National Osteoporose Foundation (NOH) klassifiserer osteopeni som T-score mellom -1 og -2,5. Personer med T-score til -2,5 og under anses å ha osteoporose.

Osteopeni: er osteoporose medisiner som trengs?

I noen tilfeller kan leger foreskrive osteoporose medisiner til folk med osteopeni å hindre at tilstanden utvikler seg til mer alvorlige osteoporose. Det er ingen spesifikke retningslinjer eller harde og raske regler om når osteopeni bør behandles, ifølge Nelson Watts, MD, direktør for Osteoporose og Bone Health Program ved University of Cincinnati i Ohio. Avgjørelsen avhenger av din individuelle risiko for å utvikle osteoporose, og en rekke faktorer må vurderes, inkludert:

  • Hvor T-score er innenfor osteopeni utvalg
  • Alder
  • Vekt og bygge
  • Osteoporose i familien eller brudd
  • Tobakksbruk
  • Alkoholforbruket
  • Lavt østrogennivå
  • Bruk av kortikosteroider
  • Nivå av fysisk aktivitet

Personer med minimal osteopeni - T-score mellom -1 og -1,5 - trenger kanskje ikke foreskrevet osteoporose medisiner. "Svært få mennesker i dette området ville ha nytte av reseptbelagte stoffet terapi," sier Dr. Watts.

Men de med større bentap og ytterligere risikofaktorer sannsynlig vil ha nytte av å ta medisiner. Watts sier folk med T-score mellom -2 til -2,5 er gode kandidater for osteoporose medisinering. "Mange mennesker med bentetthet i dette området, spesielt de som er eldre eller har en familie historie, få vil behandles," Watts sier.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har utviklet et nettbasert Fracture Risk Assessment Tool som evaluerer en persons risiko for beinbrudd og kan hjelpe leger avgjøre hvem som bør behandles med osteoporose medisinering. NOH retningslinjer anbefaler behandling for pasienter som har en 10-års sannsynlighet for en større osteoporose-relaterte brudd på 20 prosent eller mer, eller en 10-årig sannsynligheten for et hoftebrudd på 3 prosent eller mer.

Osteopeni: risiko og fordeler ved å ta osteoporose medisiner

Hos dem som trenger dem, kan osteoporose medisiner sakte og potensielt også reversere noen bentap å bidra til å forebygge osteoporose og brudd.

"Det medisiner er generelt godt tolerert og har liten eller ingen alvorlig risiko", sier Watts.

Men som med alle medisiner, kan det være bivirkninger, og noen av stoffene er dyre. Den vanligste bivirkningen av osteoporose medisiner er gastrointestinal opprørt som sure oppstøt, halsbrann og kvalme. Flere alvorlige gastrointestinale bivirkninger omfatter irritasjon eller sår i spiserøret. Hvis risikoen for brudd er lav, er det ingen grunn til tilfeldighetene håndtere bivirkninger eller bekostning, sier Watts. I stedet foreslår han å fokusere på å få rikelig med kalsium og vitamin D, utføre vektbærende øvelser som styrker bein naturlig, og unngå røyking og alkohol.

Den eneste måten å vite om osteoporose medisiner vil bidra til å forhindre progresjon av osteopeni din til osteoporose er å snakke med legen din om din nåværende bentetthet nivå og dine andre risikofaktorer for osteoporose og brudd. Sammen, kan du avgjøre om bentap og risikofaktorer er minimal nok at du er bedre å fokusere på en sunn livsstil og unngå osteoporose medisiner for nå.