Evb

Skulle du få et kjæledyr gnager?

Hamstere, og ørkenrotte, og rotter, oh my! uansett hvilken type du velger, kan gnagere gjøre store kjæledyr - så lenge du gir dem den hjelpen de trenger.

Har du noen gang vurdert å kjøpe et kjæledyr gnager på impuls? Du er i dyrebutikk, og det er de, billig og munter, lekende scampering rundt burene sine og kjører på sine hjul. De helsemessige fordeler av kjæledyr eierskap er godt kjent, og gnagere kan være kjempefint kjæledyr. Hvorfor ville du ikke ønsker å kjøpe en liten pet rett der på stedet, både for deres nytte og din egen?

Før du hopper inn, derimot, bør du vurdere en rekke faktorer om å eie et kjæledyr gnager, enten det er en hamster, hamsteren, marsvin, rotte eller mus. Disse små kjæledyr er billig å kjøpe, men det ekstra kostnader involvert i å holde dem. De krever også milde oppmerksomhet og konstant opprydding og omsorg for å sikre kjæledyr helse. Avhengig av hvilken type gnager du velger, kan de ikke leve på din daglige timeplan. Og hvis du kjøper mer enn én, kan du våkne opp en dag å finne deg selv den stolte eier av mange, mange baby gnagere.

6 tips for å velge et kjæledyr gnager

Faktorer som går inn i din beslutning om å kjøpe et kjæledyr gnager - og hvilken type gnager du velger - inkluderer:

  • Størrelse. Marsvin og rotter er større, mens mus, hamstere, og ørkenrotte tendens til å være liten i størrelse.
  • Som er nødvendig. Pet hamstere og mus har en tendens til å kjempe da holdt med en ledsager, så kan det være bedre å kjøpe bare en. Ørkenrotte, marsvin og rotter er sosiale og trives med kameratskap, spesielt homofile par. Du bør vurdere å kjøpe mer enn én av disse artene hvis du vil ha en lykkelig liten pet.
  • Oppmerksomhet og omsorg. Alle kjæledyr gnagere trenger litt daglig oppmerksomhet hvis de skal bli sosialisert inn i familien din. De skal håndteres eller la ut for å leke hver dag. Men marsvin krever enda mer oppmerksomhet enn det. På grunn av sin lange pels, de trenger å være preparerte regelmessig.
  • Nocturnal eller ikke? Pet hamstere og rotter er nattdyr, som betyr at de vil være oppe å spille når du sover og zonked ut når du er våken. Ørkenrotte, marsvin og mus er mer sannsynlig å være på dagtid tidsplan.
  • Menneskelig samhandling. Noen kjæledyr gnagere tar til mennesker lettere enn andre. Marsvin og rotter er mye mindre sannsynlig å bite, mens hamstere og mus har en tendens til å være mer nervøs rundt mennesker.
  • Levetid. Alle kjæledyr gnagere har en kort levetid i forhold til hunder, katter og noen andre typer små kjæledyr. Mus lever 1-3 år, hamstere og ørkenrotte 2 til 3 år, rotter 2 til 4 år, og marsvin 5 til 7 år. Husk dette når du kjøper et kjæledyr gnager for et lite barn.

Hvordan ta vare på og mate kjæledyret gnager

Pet gnagere har svært spesifikke behov hvis de skal holdes sunn og glad, inkludert:

  • Housing. Du må kjøpe et bur, terrarium, eller akvarium for ditt kjæledyr gnager. Rotter og marsvin krever større bur enn andre arter. Pass på å kjøpe bolig med en solid lås, som kjæledyr gnagere ofte vise seg unnslippe kunstnere. Et modulært kabinett med rør som forbinder de ulike "rom" kan gi ditt kjæledyr gnager med underholdning. Du bør også lager sin stue med masse leker og minst én øvelse hjulet. Legg ned fersk løvtre spon for sengetøy i deres stue.
  • Mat. Fleste kjæledyr gnagere spiser pellets spesielt formulert for sine arter. Du bør også supplere disse pellets med ferske råvarer hver dag. Marsvin har enda mer spesifikke matønsker, inkludert ferskt høy og vitamin C-tilskudd. Og ikke glem å holde kjæledyret vannet friskt, endre det minst en gang om dagen.
  • Tygge. Alle gnagere elsker å tygge. Du må gi dem med sikre materialer for å tygge på. Det er viktig for deres fysiske og mentale velvære.
  • Rengjøring. Pet gnagere har en tendens til å skille ut svært sterkt luktende urin, spesielt ørkenrotter. Du må skifte sengetøy og rense ut sine kabinett minst en gang i uken. Rengjør sin matskål daglig, og deres vann tallerken eller flaske med hver påfylling.

Disse små kjæledyr er søt og kan være søte følgesvenner. Bare vær sikker på at du vet hva du får til når du bestemmer deg for å ta en inn i familien din.