Evb

Skjoldbrusk sykdom medisiner

Ubehandlet skjoldbrusk sykdom kan føre til ubehagelige symptomer, men reseptbelagte medisiner kan hjelpe.

Thyroid sykdommen forårsaker skjoldbruskkjertelen til å produsere enten for mye skjoldbruskkjertel hormon ( hypertyreose ) eller ikke nok ( hypotyreose ). Når skjoldbruskkjertelen produserer for mye hormon, medisiner som treg funksjon i skjoldbruskkjertelen kan gis for å kontrollere hypertyreose. Hvis skjoldbruskkjertelen er lite aktiv, kan kunstige eller syntetiske skjoldbruskkjertel hormon medisiner ta plassen til naturlig produsert hormoner.

Stoffskiftesykdommer: medisiner for hypotyreose
Målet med medisinering terapi for å behandle hypothyroidism er å forsyne kroppen med nok av skjoldbruskkjertel hormon den trenger for å fungere skikkelig. Siden hypotyreose hindrer skjoldbruskkjertelen fra å produsere nok, kan et syntetisk hormon pille laget i et laboratorium tas hver dag for å supplere utilstrekkelig hormonproduksjon.

Syntetiske versjoner av thyroid hormon tyroksin, eller T4, kan bli referert til som L-tyroksin, levotyroksinnatrium, eller tyroksin natrium.

En annen medisinering, kalt thyrolar (liotrix) inneholder både T4 og en annen skjoldbruskkjertel hormon, triiodotyronin, eller T3, og kan bedre styre hypotyreose hos personer som har symptomer blir ikke bedre av T4 medisinering alene.

Kokosmasse hormoner, også kalt "naturlige" hormoner, ble en gang brukt til å behandle hypotyreose før syntetiske medisiner ble utviklet. Disse hormonene kan nå kjøpes som kosttilskudd som inneholder en pulverisert form av gris skjoldbruskkjertelen vev. Mens disse tillegg inneholder den samme skjoldbrusk hormoner som finnes hos mennesker, er det vanskelig å standardisere mengden av hormonet i hver pille. Som et resultat, er det vanskelig å regulere thyroid hormonnivået mens du tar disse kosttilskudd. Syntetiske medisiner er nå ansett som mer effektive enn disse uttørkede hormoner, siden de er lettere å overvåke og justere.

Stoffskiftesykdommer: medisiner for hypertyreose
Medikamenter kan brukes for å prøve å kontrollere hypertyroidisme også. De medisiner foreskrevet for dette formålet er kalt anti-skjoldbrusk medisiner og inkluderer:

  • Tapazole (methimazole)
  • Propylthiouracil, eller PTU

Personer med hypertyreose kan også være foreskrevet en betablokker - for ikke å behandle skjoldbrusk sykdom, men å administrere sine symptomer. Hypertyreose kan forårsake økt hjerterytme, skjelvinger, nervøsitet og angst. Betablokkere som ofte foreskrevet for å behandle høyt blodtrykk, for eksempel Inderal (propranolol), Tenormin (atenolol), og Lopressor (metoprolol), kan med hell kontrollere disse symptomene også.

Anti-skjoldbrusk medisiner kan være meget vellykket ved behandling av hypertyroidisme, spesielt Graves 'sykdom, som er en autoimmun sykdom. Opptil 30 prosent av personer med Graves 'sykdom som tar anti-skjoldbrusk medisiner langsiktig (mellom 12 og 18 måneder) kan oppleve at symptomene på denne skjoldbruskkjertelen tilstand forsvinne over tid.

Stoffskiftesykdommer: bivirkninger og andre hensyn
Når riktig dose av syntetisk hormon medisiner er bestemt, kan de med hypotyreose ta det trygt uten bivirkninger. Symptomer på hypotyroidisme (eller til og med hypertyroidisme), men kan opptre hvis doseringen er upassende.

Bivirkninger fra anti-skjoldbrusk medisiner kan forekomme, men de er uvanlig, bare ca 5 prosent av folk som tar dem vil oppleve elveblest, utslett, leddsmerter, eller feber. Svært sjelden, kan disse medikamentene også føre til en betydelig nedgang i antall hvite blodceller, som beskytter kroppen mot sykdom og smitte. Skade på leveren er en annen mulig bivirkning av anti-thyroid medikamenter, men er høyst uvanlig.

Som alle medisiner, kan skjoldbruskkjertelen narkotika potensielt samhandle med andre medisiner, visse matvarer, og til og med vitaminer og kosttilskudd. Følgende stoffer kan samhandle med syntetiske skjoldbrusk medisiner og kan påvirke dosen av hormonet du trenger:

  • Soy
  • Iron
  • Kalsium
  • Anti-anfall narkotika
  • Orale prevensjonsmidler
  • Testosteron
  • Østrogen
  • Kolesterol medisiner

Anti-skjoldbrusk medisiner kan samhandle med andre rusmidler også. Enkelte legemidler, som for eksempel teofyllin (et medikament for luftveissykdommer som KOLS eller astma), og hjerte medisiner som digoksin og warfarin kan alle bli påvirket av anti-skjoldbrusk medisiner, så legen er nødt til å overvåke dine blodverdier svært tett til å forhindre komplikasjoner.

Husk å fortelle legen din om hvert vitamin, supplement (inkludert urtepreparater), og medisiner som du bruker regelmessig for å sikre at du kan fortsette å ta skjoldbrusk medisiner trygt.