Evb

Skille fakta fra fiksjon

Når du gjør beslutningen om å spise fast food, sørg for å samle all informasjon om ernæring du kan. Så spør deg selv: Har passer denne menyen mine behov? Husk, kan reklame være vanskelig. Bare fordi Subway fremmer en "Carb Bevisst"-menyen betyr ikke at low-carb alternativer passe inn i en lav-kalori eller lav-natrium plan. Se på tabellen nedenfor for å se næringsstoffene i Subway er lav-karbohydrat Kylling og Bacon Ranch Wrap sammenlignet med de i seks-tommers kalkunbryst Sub. Hvilke forskjeller oppdager du?
Kalorier Fat Mettet
Fat
Protein Carbo-
hydrat
Natrium
Kylling og Bacon Ranch Wrap 440 27 g 10 g 41 g 18 g 1680 mg
6-tommers Tyrkia Breast Sub 280 4,5 g 1.5 g 18 g 46 g 1020 mg

Som du kan se, har kylling og Bacon Ranch Wrap mindre karbohydrater enn de kalkunbryst Sub, men også pakker i mer fett, mer natrium, og nesten dobbelt så mange kalorier. Hvilke av disse alternativene hjelper bedre du nå målene dine?

"Det er Fast Food... Så er det KFC"
Vær oppmerksom på at fast-food markedsføringskampanjer kan være misvisende. Ta for eksempel de KFC annonser som kjørte kort i 2003. Denne kampanjen fremmet stekt kylling som en sunn mat som kan passe inn i lav-fett og lav-karbohydrat dietter. Kampanjen rasende grupper som fremmer sunn mat. Tross alt er stekt kylling vanligvis ikke betraktet som en helsekost og bør brukes med måte - ikke spist av bøtte, som reklamen foreslått en burde.

KFC støttet de kontroversielle annonser i en 2003 pressemeldingen ved å si: "Vi ønsker å sette inn direkte. Forbrukere bør ikke lenger føler samvittighet for å spise stekt kylling." Som svar, Center for Science i Public Interest sa: "Disse annonsene tar sannheten, dyppe den i røren, og dypt steke den." The Federal Trade Commission, gruppen som regulerer reklame i Europa, senere utestengt annonsene for å inneholde falske påstander.

Uenighet og markedsføring til side, er det opp til deg, forbrukeren, for å gjøre informerte valg, så la oss se på ernæring fakta. Avhengig av størrelsen, har en bøtte med stekt kylling opp til 3090 kalorier og er lastet med mettet fett, kolesterol og natrium. Du kan bestemme om dette er det beste valget.

Å gjøre fakta kjent
Hvordan kan du få informasjon om ernæring for varer på en fast-food-menyen? Mange fast-food restauranter har trykt informasjon som du kan be om i skranken. Du kan også finne informasjon på Internett, siden de fleste fast-food kjeder publisere ernæring fakta på sine nettsider. Andre nettsteder, som for eksempel www.calorieking.com og www.dietfacts.com, kan du slå opp informasjon om ernæring for mange forskjellige fast-food kjeder.

På noen av disse områdene, kan du tilpasse et sample måltid, som lar deg legge opp ernæring summer for ulike kombinasjoner av mat. For eksempel, sjekk ut McDonalds side og se hva en forskjell et par skiver ost gjør i fett og kaloriinnholdet i en sandwich. Eller du kan se på Subway ernæring informasjon for å se hvordan du legger majones påvirker ernæring fakta. Disse nettstedene er brukervennlig, og hvis du skriver ut resultatene dine, kan du sende dem for fremtidige besøk. Ved å velge sunnere menyvalg, kan du bidra til å få flere positive endringer. Ettersom etterspørselen vokser for sunne måltider, fast-food kjeder bare kan holde utvide alternativene.