Evb

Sikkerhetsbelter og kollisjonsputer for bil sikkerhet

Setebelter og kollisjonsputer bedre bilsikkerhet og kan beskytte mot eller begrense skader ved en ulykke, men rygg og nakke smerter kan fortsatt føre.

Den gode nyheten om bilen sikkerhet og skadeforebygging er at folk får den meldingen. Vurdere denne statistikken: Ifølge National Highway Safety Administration (NHTSA), bilbeltebruk økt fra 69 prosent til 85 prosent mellom 1998 og 2010, og bil sikkerhet levert av airbag bruk hindrer ca 3000 dødsfall hvert år. Sammen sparer setebelter og kollisjonsputer gjør liv og redusere skader.

Men trafikkulykker kan også forårsake whiplash-type skader av halsen samt skader på korsryggen - som alle kan føre til ryggsmerter eller nakkesmerter.


Har en back problem? Finn en kiropraktor eller ortopedisk spesialist.

Hvordan setebelter og kollisjonsputer beskytte deg

"Formålet med setebeltet er å beskytte ryggraden fra en betydelig innvirkning og opprettholde alvorlige skader. Uten bilbelte er det klart muligheten for en person å bli et prosjektil eller opprettholde tvunget traumer til ryggraden", sier Harry N. Herkowitz, MD, leder av ortopedisk kirurgi ved William Beaumont Hospital i Royal Oak, Michigan

Ryggmargsskader kan være forårsaket av en voldelig bevegelse som trekker, vendinger, eller forårsaker kompresjon av ryggmargen fra halsen og ned til korsryggen. Setebelter og kollisjonsputer både bidra til å forhindre denne type skader ved avstiving kroppen mot stolen og demping eventuelle sammenstøt med rattet eller på sidene av bilen.

Her er noen bilsikkerhet fakta å vurdere:

  • Kollisjonsputer. Kollisjonsputer har vist seg å hindre alvorlige skader eller død. Imidlertid kan passasjer-sidekollisjonsputer være farlig for barn 12 år og under, det tryggeste stedet for barn er godt sikret i baksetet.
  • Setebelter. NHTSA statistikk viser at setebelter reddet 75.000 liv mellom 2004 og 2008, og iført sikkerhetsbeltet senker risikoen for en krasj skader med 50 prosent.
  • SUV sikkerhet. Hvis du er en av de mange mennesker som velger en sport utility vehicle (SUV) fordi de tror at SUVer er sikrere, bør du vite at du trenger setebelter sammen med kollisjonsputer for SUV sikkerhet like mye som i en mindre bil. NHTSA sier at SUVer er betydelig mer sannsynlig å rulle over i en ulykke enn ikke-SUVer.

Ryggraden skader forebygges ved setebelter og kollisjonsputer

"Sikkerhetsbelter og kollisjonsputer er nyttig for å forebygge alvorlige nakkeskader og å redusere påvirkningen på ryggraden," forklarer Dr. Herkowitz. "Alvorlig innvirkning kan forårsake skade på nakken, midtre og nedre del av ryggen. "Noen av de skader sikkerhetsbelter og kollisjonsputer kan bidra til å forebygge etter en bilulykke:

  • Nakkesmerter. En nakkesleng til halsen kan forårsake symptomer med en gang eller symptomer kan dukke opp timer til dager senere. Muskelkramper, nakkesmerter, eller nummenhet i armer og skuldre kan være symptomer på en ryggmargsskade i nakken.
  • Ryggsmerter. Skade ryggraden i brystet området kan gi smerter som påvirker dine armer, rygg og ben. Symptomer kan være smerter, svakhet, og nummenhet. Skader i den midtre delen av ryggraden kan selv påvirke blodtrykket og kroppens temperaturregulering.
  • Herniated eller sprukket disk. Denne type skade vanligvis påvirker den nedre delen av ryggen og er forårsaket når en av de naturlige puter mellom knoklene i ryggen buler eller hevelser. Symptomer kan inkludere ryggsmerter, svakhet eller smerte i bena, og i alvorlige tilfeller, tap av tarm eller blære-kontroll.

Hvis du har nakkesmerter etter en bilulykke eller andre symptomer på skade i midtre eller nedre del av ryggen som svakhet eller nummenhet, se din lege. Bil sikkerhet er en viktig del av å unngå ryggskader. Den plutselige og alvorlige krefter brukes på nakken og ryggen under en bilulykke kan forårsake enorm belastning på ryggraden. Den beste måten å unngå rygg og rygg skader er å kjøre sikkert og alltid bruke bilbelte.

Trafikkulykker er en viktig årsak til ryggmargsskader, men du kan redusere risikoen ved å bruke bilbelte kombinert med bilens sikkerhet levert av kollisjonsputer.