Evb

Sigarer og rør er ikke sunne alternativer

Ikke la sin eleganse lure deg - sigarer og rør er like skadelig som sigaretter når det gjelder kols og kreft utvikling.

Hvis du mener å kutte ned på sigaretter og røyking rør eller sigarer er stedet bedre for lungene, tro om igjen. Forskning viser puffing på dem er like skadelig.

Den kreftfremkallende fare for noen form for røyking har blitt godt offentliggjort av Det europeiske Cancer Society og det amerikanske National Cancer Institute, blant andre. Men noen røykerne tror sigarer eller rør kan redusere respiratoriske fare fordi de tror at røyken ikke er inhalert, sier R. Graham Barr, MD, MPH, assisterende professor i medisin og epidemiologi ved Columbia University Medical Center og hovedforfatter av en 2010 rapport i Annals of Internal Medicine.

"Innånding av tobakksrøyk på noen måte er skadelig," Dr. Barr sier.

For å teste at begrepet, så han og hans kolleger på effektene av sigar eller pipe røyking i mer enn 3500 voksne i alderen 48-90 som var deltakere i en studie av hjertesykdom. Av disse sa ni av hver 100 de hadde røykt en pipe en gang og 11 av hver 100 sa de hadde røykt sigarer.

For å avgjøre om røyk ble inhalert, målte forskerne blod nivåer av kotinin, et biprodukt av metaboliseres nikotin.

Blant rør eller sigar brukere, fant de kotininnivåer lavere enn de som produseres av sigarettrøyking, men likevel betydelig.

"For pipe røyking, var det 20 prosent i forhold til røyking, og for sigarer var det 10 prosent," Barr sa. "Less, men fortsatt ganske betydelig."

Den effekten av røyking på puste-evne ble målt ved spirometribruk, en lungefunksjonen test hvor folk blåse inn i et rør for å bestemme den maksimale mengde luft at de kan bevege seg i ett sekund.

Pipe eller sigar røykere hadde mer enn dobbel så stor forekomst av luftveisobstruksjon enn ikke-røykere, og graden av obstruksjon økt med mengden av røyking, fant forskerne.

Studien ble gjort fordi det har vært en merkbar overgang fra sigaretter til rør og sigarer, delvis på grunn av helseadvarsler, delvis på grunn av høye avgifter på sigaretter, sier Barr.

"Det har ikke vært gode data i Europa fra en stor studie som viser at første, folk som røyker sigarer og rør inhalerer røyken og andre, som på lang sikt har de skader på lungene," sa han.

Resultatene fra denne undersøkelsen viser klart at sigar og rør røykere er utsatt for giftstoffer og kjøre risikoen for å utvikle kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), en progressiv ødeleggelse av luftveiene som kan være ødeleggende. Emfysem og kronisk obstruktiv bronkitt er de to store former for KOLS, som er en ledende dødsårsaken blant amerikanske voksne.

"Leger bør vurdere røret og sigar røyking en risikofaktor for kronisk obstruktiv lungesykdom og råd sine pasienter til å slutte," Barr sa.

"Det er en offentlig oppfatning at dette er et tryggere vane," sier Dr. Neil Schachter, professor i medisin og samfunnsmedisin ved Mount Sinai Medical Center i New York City. Tobakk selskapene har fremmet at oppfatningen, sier han.

"Sigarett selskaper skjønner det er en synkende etterspørsel etter sigaretter, og har forsøkt å presse tobakksvarer på forskjellige måter," Schachter sa. "De har vært i stand til å fremme dette bildet som røyke sigarer og rør er tryggere enn å røyke sigaretter. Denne artikkelen går en lang vei mot å vise dette er ikke sant."

Røykere er ikke så ofte forfølge medisinske råd om røyking, sa han. "Det er noe pasientene ikke gå til leger å spørre om," Schachter sa. «Hva skal jeg røyke '? Svaret er" ingenting "."