Evb

Sheila mungia: hvordan jeg sluttet å røyke for godt

Stop-røykere Tips fra en Veteran

En røyker fra fylte 15 år, visste sheila slutte å røyke ville være vanskelig. Men ved å erstatte hennes røyking vane med nye, sunnere vaner, var hun i stand til å slutte å røyke permanent.

Selv om det tar mer enn 25 prosent av røykerne tre eller flere forsøk på å slutte å røyke for godt, New Yorker Sheila Mungia var i stand til å droppe sigaretter på hennes første forsøk.

Hemmeligheten til suksess henne? Å være helt klar til å stoppe.

"Jeg elsket ærlig røyking og jeg visste slutte var en stor avtale, så jeg hadde ikke lyst å prøve det med mindre jeg var veldig alvorlig om det," den 35 år gamle PR-direktør sier. Ved å fokusere på hennes helse og bytte henne en dårlig vane for noen nye gode, lyktes Mungia å slutte å røyke, og har ikke rørt en sigarett i de 10 årene siden hun sluttet cold turkey.

Men det er ikke å si at å sparke en vane var lett for Mungia, som hadde sin første sigarett da hun var 13 og ble røyke en halv pakke daglig av 15 år.

Hver dag, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), 3450 personer mellom 12 og 17 røyke sin første sigarett.

Plukke opp en vane tidlig

"Familien min er fra Sentral-Europa," sier Mungia ", så røyking var ikke så tabu da jeg vokste opp." Hennes far røykte av med venner, og flere nære slektninger var også røykere. Mungia aldri prøvd å skjule sin røyking fra sin familie, og mens hennes foreldre var klar over at hun røykte, gjorde hun ikke gjøre det foran dem.

"Foreldrene mine gjorde at jeg skal slutte, men de var ikke pushy om det heller," sier hun. "De var mer opptatt av meg å komme i trøbbel, spesielt på min videregående skole, som var strenge om ikke å røyke i lokalene."

"Jeg var ganske komfortabel med min status som en røyker og har alltid omfavnet meg dårlig vane," bemerker Mungia. "Jeg var veldig disiplinerte om så mange andre aspekter av livet mitt - jeg studerte hardt, jobbet etter skolen, og var respekt for mine foreldre. Jeg ga meg selv en "pass" når det kom til å røyke. "

Mungia innrømmer å ha vært en kjede røyker da hun var 18 år. "Jeg røykte hele dagen! Jeg måtte røyke etter hvert måltid og med min kaffe uansett hva. "

Klar til å slutte, men ikke klar for å fortelle

Etter å røyke regelmessig i 10 år, bestemte Mungia å slutte når hun slått 25.

"Jeg begynte å ha kroniske bihuleproblemer og vil alltid få forkjølelse. Jeg visste at røyking var en stor del av det, "sier hun. "Jeg også fikk 15 pounds etter college - takket være en 16-timers-en-dagers skrivebord jobb - så jeg begynte å gå på treningsstudio religiøst og prøver å spise bedre. Når du begynner å omfavne en sunnere livsstil, er det ikke plass for røyking i livet ditt lenger. "

«Jeg våknet opp om morgenen etter min 25-årsdag og tenkte, kanskje dette er en god tid å starte nedtrapping," Mungia minnes. "En dag for ikke å røyke gikk, så to dager gikk, så gikk jeg for en uke og så videre. Jeg har aldri røkt etter den morgenen. "

Mungia hadde sett flere venner prøver å slutte uten hell, så hun kom opp med sin egen strategi: Ikke fortelle sine venner og familie at hun var klar til å sparke en vane.

"Mange mennesker føler behov for å kunngjøre for hele verden at de er avslutte. Jeg tror blant annet fordi de tror de vil trenge støtte og ønsker en klapp på ryggen - det er en stor jobb, tross alt, "sier hun. "Men, for meg, hadde slutte å røyke null å gjøre med venner eller familie. Det handler om meg og min ekte ønske om å lykkes. "

Mungia bekymret for stress slik kunngjøring ville skape, med velmenende venner sjekker inn på fremgangen hennes. "Når folk merket jeg ble ikke røyke rundt dem, sa jeg casually" Åh, jeg bare kutte ned litt. "Mungia credits denne avslappede holdningen til hennes suksess. "Jeg føler ikke tonn press fordi folk ikke var hele tiden spør meg:" Hvordan går det? " eller "Føler du deg bra?"

Hva får jeg ut av dette?

En annen strategi som hjalp Mungia sluttet å røyke var å fokusere på oppsiden med å slutte i stedet for å klage vane hun var å bryte.

"Nøkkelen prøvde å eliminere trykket og ser på det som en positiv mulighet til å forbedre min generelle helse,» forklarer hun. "Det er alt i holdningen. Tror ikke du mister noe, tenke på hva du er økende. Jeg hadde færre bihuleproblemer, spare penger, og gjør noe bra for kroppen min. "

For å være sikker på at hun ikke opp i vekt - fire av fem røykere opp i vekt i de første månedene etter røykeslutt - Mungia jobbet med en personlig trener som lærte henne å boks og løft vekter. "Det hjalp holde pounds off, og øvelsen hjalp meg frigjøre spenninger som pleide å gjøre meg lean på sigaretter. Øvelse ble en sunnere utgivelse for meg. "

Overvinne cravings

Mungia positive holdning og vilje til side, slutte var ikke akkurat lett. "Jeg følte meg bra i løpet av den første uken, men de neste ukene var vanskelig," sier hun. Hun opplevde fysiske abstinenssymptomene for en måned, hun følte seg svak (som om hun hadde influensa) og hadde intense sukker cravings.

"Jeg ønsket å helle rå sukker ned i halsen min! Jeg visste hvorfor kroppen min var craving det, men jeg hadde ikke lyst til å aktivere en sukker avhengighet, så jeg bare bodde sterk og alltid gjennomført sunn snacks, som protein barer, tørket frukt og mandler, "sier hun. Etter en måned, følte hun fint. "Et år senere, var det en lek å ikke røyke."

I dag, 10 år etter røykeslutt, sier Mungia at hun har sparket henne sigarett vane for godt og ikke lenger får sigarett cravings. "Noen ganger når jeg er virkelig stresset, tror jeg," dette er da jeg ville ha hatt en sigarett, "sier hun. "Nå vet jeg det betyr at jeg ikke styre min stress godt og trenger å komme til roten av problemet."

Så snur hun seg til kickboksing, løping, og månedlige akupunktur avtaler for å holde stresset i sjakk.

"Nå er jeg sjokkert over hvor disgusted jeg er av røyking! Det lukter, og jeg kan ikke tro at jeg likte det så veldig mye. "

Stop-smoking råd fra en vellykket quitter

For de som ønsker å slutte å røyke, her er Mungia beste tips:

  • Vet at de første ukene etter at du sluttet vil være det vanskeligste.
  • Ha en plan for hvordan du skal håndtere cravings (for eksempel bære sunne snacks).
  • Erstatte røykingen med andre, sunnere vaner du liker, som trening.
  • Finne bedre måter å redusere stress, slik som dyp pusting, yoga, eller tilbringe tid med et kjæledyr.
  • Når du bestemmer deg for å slutte, forplikte seg til din beslutning 100 prosent.

"Sørg for at du virkelig, virkelig ønsker å slutte. Det er mye lettere hvis ditt hjerte og sinn er i den, "Mungia sier. Hun foreslår også på jakt etter sunne verktøy, som trening og akupunktur, før du avslutter. "Det vil gjøre at du føler kompetanse og som du er i kontroll over prosessen."

Og til slutt: "Se på å slutte å røyke som en mulighet til å investere i din helse og velvære," Mungia råder.

Klar til å slutte å røyke selv? Sjekk ut Everyday Helse Røykeslutt senter for ressurser og støtte.