Evb

Serotonin kosthold og depresjon

Spise karbohydrater øker din serotonin, som kan hjelpe deg å føle deg bedre og gå ned i vekt. Finn ut hvordan timingen din karbohydrat inntak kan hjelpe deg å få kontroll over appetitten og bekjempe depresjon symptomer.

Hvis du har en depresjon og har gått opp i vekt mens du tar antidepressiva, eller hvis du sliter med vekten din generelt, kan serotonin kosthold være akkurat det du trenger. Ved å nøye timing inntaket av karbohydrater, kan serotonin kostholdet være i stand til å hjelpe deg med å dempe dine krav, kaste overflødig vekt, og føler seg bedre mentalt.


"Serotonin er en naturlig kjemisk stoff i hjernen," sier Nina Frusztajer, MD, medforfatter av The Serotonin Strøm Diet. "Det er forbundet med redusert appetitt - det balanserer humør og kan gi deg en rolig energi."

Serotonin produseres hovedsakelig i hjernen, og eksperter mener at denne hjernen kjemiske eller nevrotransmitter, bidrar til å regulere humøret, døgnrytmen, og appetitt. Forskere har funnet at personer med lave nivåer av serotonin er i faresonen for å utvikle depresjon og andre stemningslidelser. Antidepressiva virker ved å øke nivået av serotonin i hjernen for å lindre symptomer på depresjon.

Serotonin og matvarer

"Den eneste måten for hjernen din å lage serotonin er gjennom en rekke reaksjoner... fremskyndet ved å spise karbohydrater," sier Dr. Frusztajer.

Når du spiser et karbohydrat-rik mat, insulin er sluppet ut i blodet, noe som letter krysset av aminosyren tryptofan fra blodet inn i hjernen din. I hjernen virker tryptofan for å øke produksjonen av serotonin.

Ifølge Frusztajer, ved å spise visse matvarer, kan du manipulere kroppens produksjon av serotonin å kontrollere appetitten og balansere humøret.

Serotonin kosthold

Premisset for serotonin kosthold er at å spise karbohydratrike matvarer kan bidra til å holde karbohydrat cravings under kontroll og til og med forbedre humøret. "Du spiser... på en slik måte at du heve hjernen serotonin å kontrollere appetitten," sier Frusztajer.

Ifølge Frusztajer, har dyr og menneskelige studier vist at inntak av karbohydrater for å øke hjernens serotonin kan hjelpe folk kontrollere appetitten og gå ned i vekt. Folk på serotonin kosthold møte de fleste av sine daglige proteinbehovet til frokost og lunsj. På ettermiddagen og kvelden, skifter fokuset til karbohydrater, fordi Frusztajer sier at hjernens serotonin er naturlig lavere senere på dagen, noe som gjør folk mer sannsynlig å overspise. "Du spiser karbohydrater for å forhindre spiseorgiene", forklarer Frusztajer.

Folk på serotonin kosthold har en karbohydrat-rik snack i ettermiddag, noe som kan være pretzels, hel-hvete kjeks, eller en lav-fett granola bar. Den ideelle snack er 25 til 35 gram av ikke-frukt karbohydrater (Frusztajer sier at fruktose eller fruktsukker, ikke forårsaker mye insulin for å bli utgitt). En typisk middag på serotonin diett ville være en kontrollert del av pasta med grønnsaker, etterfulgt av en frossen sjokolade behandle til dessert.

Hvem bør gjøre serotonin kosthold?

"De appetitt-kontrollerende effekten av å øke hjernens serotonin er spesielt effektive for personer som har fått vekt på antidepressiva ", sier Frusztajer. Hun sier at noen mennesker kan få opptil 70 pounds i et år etter oppstart antidepressiva, og for dem vekttap på serotonin kosthold kan være dramatiske.

Mens Frusztajer ikke påstå at serotonin kosthold kan hjelpe behandle depresjon, sier hun at det kan balansere humøret, øker din mentale energi, og hjelpe deg å sove bedre. "De er effekten av serotonin," sier hun.

Frusztajer legger til at serotonin dietten fungerer spesielt godt for kvinner, siden deres nivåer av serotonin er naturlig lavere enn menns. Mens kvinner kan i utgangspunktet gjøre det bra på en lav-karbohydrat diett, resulterer denne tilnærmingen i kronisk lavt serotonin nivåer som har en tendens til slutt føre til overspising og vektøkning, forklarer hun.

Hvis du ikke har hatt suksess på andre dietter, spesielt populære lav-karbohydrat alternativer eller hvis du har fått vekt på antidepressiva, vurdere serotonin kosthold. Du kan oppleve at det forsterker dine første-linje innsats for å håndtere depresjon.