Evb

SERM og gallesyre bindemidler for hjertesykdom

Hjertesykdom forebygging og kolesterol kontroll kan komme fra noen overraskende kilder - inkludert legemidler som brukes til å behandle brystkreft hos kvinner. Lær mer om disse stoffene.

Senker kolesterol er et viktig skritt i å forebygge og håndtere hjertesykdom. Det finnes flere forskjellige typer medisiner som brukes til å behandle hjertesykdommer og spesielt høyt kolesterol.

Men i tillegg til de medisiner du kan bli kjent med, det er andre medikamenter som kan være effektive i å senke kolesterolet: selektive østrogenreseptormodulatorer, som brukes for osteoporose og for å forebygge og behandle brystkreft, og gallesyre permer.


Bekymret ditt hjerte helse? Finn en kardiolog i ditt område.

Om SERM

SERM er medisiner som har en unik evne. I visse deler av kroppen - spesifikt brystene - de blokkere effektene av hormonet østrogen. Denne egenskapen gjør dem effektive i å forebygge tilbakefall av brystkreft etter den første operasjonen, og i å forebygge brystkreft hos noen høy-risiko kvinner som er sannsynlig å få brystkreft i fremtiden.

Men SERM ikke stoppe østrogen effekter overalt i kroppen - bare i velge (derav navnet) steder.

Det er tre SERM medisiner som er tilgjengelige:

  • Raloksifen (Evista)
  • Toremifene (Fareston)
  • Tamoxifen (Nolvadex)

SERM kan også ha gunstige virkninger ellers i kroppen, slik som i ben-tynning sykdom osteoporose, hvor de etterligner den nyttig virkning at østrogen har på skjelettet. Raloksifen er en SERM primært foreskrevet for dette formål.

Fordeler og ulemper med SERM

Østrogen seg selv bidrar til å styre kroppens produksjon av kolesterol. Og minst en SERM, raloksifen, gjør dette også, ved å senke LDL (dårlig) kolesterol og total kolesterol nivåer. Denne egenskapen av raloksifen er av interesse for helse forskere for dens potensial til å redusere hjerte-og karsykdommer.

En fersk studie fant at kvinner med type 2 diabetes som tok raloksifen hadde mindre kolesterol og fett i blodet, spesielt hvis de ikke tok et statin til å behandle sine høyt kolesterol.

Så mens SERM er opptatt hemme østrogen effekter i brystene, de er fremme østrogen effekter - bygningen bein og kontrollerende kolesterol - andre steder i kroppen. Individuelle SERM har ulik evne til å gjøre hver av disse tingene.

På nedsiden, SERM har en rekke bivirkninger som kan være alvorlige. "Det er et par problemer", sier Myron Gerson, MD, kardiolog og professor i medisin og biologi ved University of Cincinnati College of Medicine i Ohio. De fleste om er at tamoxifen, spesielt, øker faren for blodpropp i lungene eller ben, såvel som å øke risikoen for slag. Og det kan også øke risikoen for kreft i livmoren. Raloksifen er mindre sannsynlighet for å ha disse effektene.

SERM er i dag ikke fastsatt for forvaltningen av kolesterol, men for de som er på det av andre grunner, for eksempel kvinner på raloksifen for forebygging av osteoporose, er det en god bivirkning å ha. I en studie som undersøker de kolesterolsenkende krefter noen SERM, "forfatterne foreslår intensiv reduksjon i kardiovaskulær risiko ved vektreduksjon, blodtrykk kontroll, og statin narkotika" snarere enn gjennom risikofylt bruk av SERM, sier Dr. Gerson.

Fortsett å lese side 2 av denne artikkelen.