Evb

Selvbilde boosters å bekjempe depresjon

Ta godt vare på deg selv - innvendig og utvendig - kan bidra til å øke lav selvfølelse og med forbedre din depresjon symptomer.

Major depresjon fører til en overveldende tristhet, og det kan forandre hvordan du føler om deg selv, ofte fører til lav selvtillit og et negativt selvbilde. Under depresjon, kan du se i speilet og har en hard tid å finne noe å føle seg positivt om.

"Hvordan en person visninger selv kan tippe fra en" glasset halvfullt "til et" glass halvtomt 'perspektiv eller verre, "sier Ian A. Cook, MD, førsteamanuensis i bolig i avdeling for psykiatri og biobehavioral fag ved David Geffen School of Medicine ved UCLA i Los Angeles, og forsker ved UCLA Neuropsychiatric Institute. Sammen med depresjon symptomer som påvirker konsentrasjon, hukommelse, organisasjon og beslutningstaking, kan du miste synet av din egenverd.

"Det kan være en frakobling mellom ens nåværende erfaring midt i depresjon og ens hele levetiden til positive ting, til det punktet at en person kan nesten har glemt tidligere arbeidsplass suksesser, viktige bidrag til fellesskapet, eller vital rolle i en familie, "sier Dr. Cook. Dine prestasjoner kan føle meningsløst, uansett hvor imponerende de er.

Hvordan du kan øke selvbildet ditt

Lav selvfølelse kan gjøre de utfordringene du står overfor virke overveldende. Motvirke den negative stemmen i hodet ditt med disse strategiene:

 • Sette oppnåelige mål. Hold deg engasjert og produktiv på jobb eller skole og hjemme. Gjør ditt ansvar oppnåelig ved å bryte ned oppgaver i mindre, mer håndterbare segmenter, som du er i stand til å takle dem en om gangen, vil du være i stand til å gjenoppbygge selvtilliten ett skritt om gangen også. Til slutt, vil du være klar til å takle flere og større utfordringer.

  Oppnå enda en liten oppgave kan hjelpe minne deg på at du fortsatt er i stand til å gjøre gode ting, sier Cook.

 • Heve humøret med trening. Tenk tilbake på hvor god du følte etter en utfordrende treningsøkt eller en fysisk aktivitet du virkelig likte, og du vet hvor viktig trening er for å øke både humøret og selvbildet ditt.

  "Livskraftige fysisk trening er nyttig på mange måter," sier Cook. Mange fritidsaktiviteter er nyttig sosial kontakt - selv se folk på treningsstudio eller på løpende bane - og de også gi kortsiktige biologiske effekter, for eksempel ". Runner høye" På lang sikt kan øvelsen også fremme hjernens neuroplasticity, dens evne til å endres etter hvert som den lærer nye ting.

 • Bygge et støtteapparat. Når du kjemper depresjon, kan du begynne å isolere deg selv, men du må kjempe mot denne trangen. En av de beste måtene å takle depresjon symptomer og forbedre lav selvfølelse er å slå til familie og venner for støtte og oppmuntring.

  "Studier har vist at det å ha et sikkerhetsnett av venner kan hjelpe buffer utfordrende tider," sier Cook. "Noen ganger en kveld ute med venner kan gi en kort pustepause fra total nedsenking i sorg."

  Gjør planer om å tilbringe litt tid med dem som er nærmest deg, folk som elsker deg for den du er, og prøve å se noen av det gode som de ser i deg.

 • Praksis egenomsorg. Cook anbefaler også å sette fornyet innsats i ditt fysiske utseende. Det handler ikke om forfengelighet - det handler om omsorg for deg selv igjen. Når du lar ditt utseende går, sender du en melding til resten av verden at du ikke bryr deg om deg selv, og du invitere andre til ikke å bry seg heller, sier Cook.

  Vurdere å sette til side en time for å få en frisk hårklipp eller en deilig behandling. Gran opp garderoben ved å kjøpe et nytt antrekk eller drakt. Hvis du er en kvinne, gjør en innsats for å sette på din favoritt makeup, spesielt hvis du har sluttet å ha på noen. Sette noen tenkte i hvordan du ser vil hjelpe deg å føle deg mer positiv når du ser i speilet igjen. Minn deg selv at du er verdt innsatsen.


Å ta disse små skritt for å øke din selvfølelse kan hjelpe deg å takle din depresjon symptomer. Ved å sette mål, ringer på venner, og bor involvert i aktiviteter du liker, kan du få tilbake selvtilliten og begynne å føle seg bedre om deg selv.