Evb

Schizoaffektiv lidelse behandling: psykoterapi

Samtaleterapi er en viktig del av en schizoaffektiv lidelse behandling plan.

Schizoaffektiv lidelse er best behandles med både psykoterapi og riktig medisinering. Denne lidelsen består av både en tankeforstyrrelser og en stemning lidelse. Denne kombinasjonen kan gjøre behandlingen spesielt vanskelig, fordi enkelte kan være svært deprimert og suicidal, men nekter å ta medisiner på grunn av en irrasjonell frykt eller paranoia (et symptom på tankeforstyrrelser). Behandling av noen med denne lidelsen er ofte utfordrende for behandling team.

På grunn av komplikasjoner opplevd i schizoaffektiv lidelse, kan en pasient ofte være hjemløse, i nærheten av eller i fattigdom, på velferd, arbeidsledige, og med liten eller ingen familie eller generell sosial støtte. Dette tyder på at en behandling tilnærming som er helhetlig og løser psykologiske, sosiale og biologiske aspekt ved denne lidelsen vil være mest effektive.

Kompilere en energisk behandling team av en psykolog, sosionom, og psykiater som kan jobbe sammen for å hjelpe den enkelte sannsynligvis vil være det mest effektive. Ofte, på grunn av behovet for stabilitet i pasientens liv, vil den enkelte være involvert i en dagers behandling program heller enn individualterapi. Utvinning fra schizoaffektiv lidelse er vanligvis ikke målet for behandlingen, snarere er stabil, langsiktig vedlikehold. Medisinering etterlevelse er langt mer sannsynlig hos kunder som har en god og stabil sosial støtte og behandling nettverk i motsetning til de som ikke gjør det.

Psykoterapi for schizoaffektiv lidelse

Fordi folk som lider av schizoaffektiv lidelse er ofte dårlig (på grunn av kronisk arbeidsledighet), de vanligvis presentere for behandling på sykehus og samfunnet psykisk helse sentre. Hvis det er noen sykehus eller sentre er villige eller i stand til å innrømme dem, derimot, er klienten igjen med bare hans familie eller noen venner til å bruke som støtte i hans eller hennes lidelse. Dette kan skape en overdreven belastning for familien og sil viktige relasjoner innenfor klientens liv. Mens absolutt familier kan gi en viss grad av støtte, de vanligvis ikke kan delta på alle de daglige behovene til noen med denne lidelsen.

Formatet av psykoterapi vil vanligvis være individuell, fordi den person som lider av denne lidelsen er som regel for sosialt ubehagelig å kunne tilstrekkelig tolerere gruppe terapi. Støttende, er klient-sentrert, non-direktiv psykoterapi en modalitet ofte brukt, fordi det gir kunden en varm, positiv, endringsorientert miljø å utforske sin egen vekst mens følelsen stabile og sikre.

En problemløsende tilnærming kan også være svært nyttig i å hjelpe den enkelte lærer bedre problemløsning og daglig mestring. Behandlingen bør være relativt konkret, med fokus på dag-til-dag fungerer. Forholdet problemer kan også tas opp, spesielt når slike spørsmål dreie seg om pasientens familie. Visse atferdsmessige teknikker har også blitt funnet å være effektiv med folk som har schizoaffektiv lidelse. Sosiale ferdigheter og yrkesmessig ferdighetstrening, for eksempel, kan være svært gunstig.

På et tidspunkt i terapi, kan familien bli brakt inn for psykoedukative økter og å lære å forutsi når pasienten er sannsynlig å svekkes. Gruppeterapi i døgninstitusjoner en tendens til å være mer gunstig enn i blandede polikliniske grupper. Gruppearbeid i en slik setting fokuserer vanligvis på daglig-levende problemer, generelle forholdet problemer, og andre spesifikke områder. For eksempel kan drøfting av yrkesgrupper og fremtidige pedagogiske planer forekomme.

Siden pasienten vil ofte ha mange spørsmål rundt arbeidsledighet, uførhet, eller velferd, er en sosialarbeider som regel en viktig del av behandlingen team. Denne profesjonelle kan sikre kunden ikke faller mellom byrå sprekker og at han eller hun fortsatt ut av fattigdom.

Lær mer i Everyday Helse Schizofreni Center.