Evb

Sannheten om online juks

Anthony Weiner er langt fra den første - eller siste - person til å engasjere seg i internett utroskap. Her de overraskende fakta om som fusker og hvorfor vi bortkommen online.

Anthony Weiner Twitter sexting skandalen har ført til ingen mangel på spørsmålene over nedfall: Det som virkelig teller som juks? Kunne online utroskap ta ned ditt ekteskap? Og hvordan ville du vite om din partner var å være "utro?" Her, topp seksuell-helse og psykologi eksperter takle disse tøffe saker.

Den nye fusk: cyber utroskap

I 6 juni pressekonferansen der Weiner innrømmer at han sendte en racy bilde av seg selv til en kvinne via Twitter, han også benektet at han hadde vært utro mot sin kone - fordi, sa han, han ikke hadde hatt sex med den kvinnen eller noen av de andre kvinner han engasjert med online.

Så var det juks?

Denne typen oppførsel er ikke seksuelt eller følelsesmessig utroskap, sier sex pedagog, forsker og terapeut Laura Berman, PhD, en New York Times bestselgende forfatter på seksuell helse, vert for The Dr. Laura Berman Vis på OWN, Oprah Winfrey Network, og Everyday Health seksuell helse ekspert på Drlauraberman.com.

"Seksuell utroskap betyr at du trenger å ha seksuell kontakt med en person som ikke er din partner, og emosjonell utroskap betyr at du betro og følelsesmessig kontakt med en person utenfor forholdet uten sex, "sier hun. "Vi har å gjøre med en helt ny kategori her!" Dr. Berman har kalt sexting, sosiale medier og e-post flørting fenomenet "cyber utroskap." Stacy Kaiser, en lisensiert psykoterapeut, forholdet spaltist for Europa i dag, og forfatter av Hvordan være en Grown-Up, refererer til det som en "virtuell affære."

Hvem er egentlig utro på nettet?

Det er lett å peke fingre på politikere som Weiner eller Chris Lee (tidligere amerikansk representant fra New York som gikk av i februar etter at han postet en bar overkropp bilde av seg selv på Craigslist ute etter et forhold).

Tross alt, høyprofilerte menn er naturlig risikovillige, sier Berman. "Disse mennene ville aldri bli i stillingene de er i dag hvis det ikke var for deres ønske om å ta risiko, så gjør noe upassende i et offentlig forum, som sosiale medier, er en del av den høyt for dem."

Rett er en annen faktor. "Det er knyttet til deres følelse av makt - de tror de kan ha og gjøre hva de vil," sier Kaiser, som sier de heller ikke tror de vil bli tatt på fersk gjerning. "De har penger og makt, og er omgitt av folk som vil beskytte dem. De tror de er godt tatt vare på, til det punktet av å være uovervinnelig. "

Berman sier at mange kjente mennesker er i fornektelse om den sannsynlige nedfall fra sine handlinger. "Bottom line, tror de er de over gjengjeldelse og over konsekvensen."

Men mens fremtredende politikere kan være mer sannsynlig å fjerne nettet enn andre, er sannheten at disse typer dalliances ikke forekommer bare blant de velstående eller kraftig - de også påvirker hverdagen par og relasjoner.

Ifølge en fersk undersøkelse utført av European Academy of Ekteskapsformidling Advokater, 81 prosent av skilsmisse advokater sier de har sett en økning i sosiale nettverk bevis i sakene sine i løpet av de siste fem årene, melder ABA Journal, en publikasjon av det europeiske Advokatforening. Facebook ble kåret til "uovertruffen leder for online skilsmisse bevis" med to tredjedel av advokater siterer det som en primær kilde til bevis, etterfulgt av MySpace på 15 prosent og Twitter på 5 prosent.

Også, både Kaiser og Berman påpeke at det er ikke bare menn oppfører seg dårlig. "Bare fordi kvinnene i offentlighetens lys er ikke å bli tatt betyr ikke kvinner generelt er ikke juks og flørter på nettet," sier Kaiser. Tross alt, det tar to til å innlede en cyber flørt.

Hvorfor folk cyber-cheat

Kaiser hevder at illusjon - og spesielt en illusjon av privatliv - spiller en rolle i disse virtuelle anliggender. "Folk blir pakket inn i fantasy og helt glemmer virkeligheten," sier hun, og bemerker at mange antar ingen ville spørsmålet deres bruke tid på Facebook eller Twitter.

Sosiale medier gjør det altfor lett å finne gamle flammer eller innlede samtaler med nye venner av venner. Alle er så tilgjengelig - og det er en kuriositet element som påvirker alle til en viss grad, uavhengig av hvor lykkelig gift eller sammen du er. Mens online utroskap er mer sannsynlig å oppstå i relasjoner som allerede har problemer - emosjonelle eller seksuelle avstand, for eksempel - "realiteten er at hvem som helst kan gjøre det," sier Kaiser.

Selv om børsene kan starte som harmløs flørting, kan de utløse en overbevisende emosjonell og fysisk reaksjon. "I løpet av varmen i øyeblikket kommer et rush av spenning fra å være slem og sleipe," Kaiser sier. "Blodet i kroppen er rushing et annet sted, og det er ikke til hjernen!" The umiddelbar tilbakemelding og umiddelbar tilfredsstillelse gjøre for en uimotståelig miljø som holder trekke deg tilbake. Og skråningen kan bli veldig glatt, veldig raskt.

De røde flaggene til online juks

Bekymret dette kunne skje i forholdet ditt? Kaiser og Berman si være på utkikk etter tegn som kan tyde på partneren din er fanget opp i en online affære:

  • Han eller hun er hemmelighetsfull når det kommer til e-post, mobiltelefon og sosiale medier kontoer - det er passord for din hjemme-PC, eller de bytte vinduer eller logge av datamaskinen når du er i nærheten, for eksempel.

    Både Berman og Kaiser sier at ektefeller skal ha hverandres e-passord - ikke så mye som en grunn til å spy, men fordi det kan hjelpe i en nødssituasjon, og hva du egentlig har å skjule?

  • Han eller hun bruker mer off-arbeidet timer tid på datamaskinen enn med deg.
  • Partneren din er knyttet til hans eller hennes telefon eller BlackBerry - de svare på tekstmeldinger umiddelbart, og nesten tvangsmessig.
  • Din månedlige mobiltelefon regningen er høyere på grunn av tekstil.
  • Din ektefelle er betydelig bedre (et tegn på skyld) eller plutselig ekkel (et tegn på å prøve å overbevise seg selv at deres oppførsel er berettiget) til deg.
  • Du oppdager at din partner har en hemmelig sosiale medier eller e-postkonto.

Hvis du eller din ektefelle er involvert i en sexting forhold utenfor ekteskapet, råder Berman høyt søker profesjonell hjelp ASAP.

"Personen må være villig til å ta ansvar for seg selv og deres forhold," sier hun. "En lege vil kunne veilede deg mot prosessen med å gjenoppbygge tillit og av healing. Den gode nyheten er at du kan ende opp med et bedre forhold på grunn av dette nye nivået av bevissthet. "

Hun tilbyr også denne tommelfingerregelen for å holde seg unna trøbbel på nettet: "Ikke gjør eller sier noe, eller oppfører seg på en måte som du ville ikke foran partneren din. Så enkelt er det. "

Som for Huma Abedin (Anthony Weiner kone) eller noen annen ektefelle som har blitt truffet med bevis på partnerens utenomekteskapelige elektroniske aktiviteter, sier Kaiser det er ikke opp til en profesjonell - eller offentligheten - for å bestemme hva som skal skje videre.

"Hvert par har ulike regler og definerer juks på ulike måter,» forklarer hun. "Sosiale nettverk er ganske nytt, så folk lage sine egne regler. Det er til syvende og sist opp til ektefellen til å bestemme om og hvordan denne type atferd vil påvirke deres forhold. "