Evb

Sammenhengen mellom gjær infeksjoner og andre helsemessige forhold

Hvis du er gravid, har diabetes, eller immunforsvaret er svekket, kan du bli utsatt for å få soppinfeksjon. Her er hva du kan gjøre.

Enhver kvinne har noen av en type gjærsopp som heter Candida albicans i kroppen hennes. Vanligvis en kvinnes naturlige "sunne bakterier" holder candida i sjakk. Men legene sier visse helsemessige forhold og sykdommer kan gjøre det vanskelig for en kvinnes kropp for å bekjempe candida, og etterlot henne mer utsatt for å utvikle en gjær infeksjon.

Graviditet

Kvinner kan oppleve sin første gjær infeksjon under svangerskapet. "Moms-å-være har en større sjanse for å utvikle en gjær infeksjon enn ikke-gravide kvinner," sier Tina gryn, MD, en gynekolog i Canton, MI. Høyest sjanse for å utvikle en gjær infeksjon kommer under kvinnens andre trimester på grunn av den økte mengden av sukker i vaginale sekreter som gjæren kan mate på, forårsaker en stor mengde vaginal gjær vekst.

Dr. gryn sier de fysiologiske endringer som påvirker en gravid kvinnes immunsystem kan også føre til en gjær infeksjon. "Når en kvinne immunsystem er kompromittert, kan hun oppleve en økning i veksten av candida i skjeden hennes."

Noen av de vanligste symptomene på en gjær infeksjon er vaginal kløe som kan øke i intensitet og varer lenger enn 24 timer, et "stivt" ukarakteristisk vaginal lukt, og en hvit til gul utflod som ligner risgrøt eller cottage cheese.

"Gravide kvinner som mistenker at de har en gjær infeksjon bør alltid kontakte legen sin," sier gryn. "De bør aldri prøve å behandle gjær infeksjon symptomer uten først å rådføre seg med lege."

Diabetes

Personer med diabetes kan oppleve toppene i blodsukkernivået av ulike grunner, blant annet mangler et medikament dose eller spiser for mye. Når en kvinne har høyt blodsukker, har membranen i skjeden hennes også en høyere mengde sukker. "Det skaper et perfekt miljø for gjær til å vokse", sier Evan Theoharis, MD, en fødselslege og gynekolog ved Henry Ford West Bloomfield Hospital i Bloomfield, MI. "Kvinner med diabetes er utsatt for gjær infeksjoner fordi gjær blomstrer i en høy glukose miljø."

For å redusere sjansen for å utvikle en gjær infeksjon, understreker Dr. Theoharis viktigheten av å forvalte blodsukkernivået. "Kontrollere blodsukkeret vil drastisk kutte en diabetiker sjansene for kroniske gjær infeksjoner," sier han.

Svekket immunforsvar

Når en kvinne immunsystem er svekket, for eksempel etter kjemoterapi, kan kroppen hennes ikke bekjempe raskt voksende gjær. "Det er vanskelig for en kvinne å bekjempe en gjær infeksjon, eller en infeksjon, da hennes immunsystem er alt, men utarmet som følge av kjemoterapi," sier gryn.

Å være hiv-positive eller har AIDS også ups sjansene for en gjær infeksjon. De langsiktige antibiotika som brukes til behandling av HIV / AIDS dreper den vennlige bakterier i skjeden, rydde veien for candida å vokse.

Men gryn sier bare fordi en kvinne har en av disse helsemessige forhold eller har kroniske gjær infeksjoner betyr ikke at hun er uten alternativer.

Disse tipsene kan dempe risikoen for å utvikle en gjær infeksjon.

  • Hold vaginal området tørt. Endre ut av en våt badedrakt eller klær som er fuktig eller svett så snart som mulig.
  • Ikke douche. Skylling kan øke risikoen for vaginal infeksjoner fordi det fjerner de sunne bakteriene lining skjeden som beskytter mot infeksjon.
  • Være naturlig. Stedet for å bruke feminine hygiene spray, parfyme, eller pulver, som kan fjerne de "gode" bakterier som bidrar til å bekjempe gjær vekst, bruk en ren vask klut med mild såpe og varmt vann.
  • Hold klær løs. Unngå iført ekstremt tettsittende bukser eller shorts, noe som kan blokkere luftstrømmen og øke fuktigheten i vaginal området.
  • Slitasje bomull undertøy og bomull-skrittet strømpebukse, som er mer absorberende og kan holde området tørt.
  • Unngå unødvendig antibiotika. Antibiotika kan endre den normale balansen av bakterier i vagina og føre til gjengroing av gjær.

Hvis du opplever hyppige gjær infeksjoner, snakk med legen din om dine muligheter. "Leger kan være i stand til å foreskrive oral narkotika og vaginale stikkpiller for å behandle akutte eller kroniske gjær infeksjoner," sier gryn. Gjær infeksjoner kan være en plage, men den gode nyheten er at de lar seg behandle.