Evb

Risikofaktorer for narkotikaavhengighet og alkoholisme

Genetikk, miljø og personlighet alle bidra til risikoen din for alkoholisme og narkotikamisbruk. Det er mange advarsel tegn på avhengighet, inkludert klager fra venner og familie om din oppførsel.

Fra kokain til gambling, tar avhengighet mange former, men alkohol og narkotika avhengighet kan være de mest gjennomgripende former for avhengighet. Hvert år, alkoholisme og narkotikamisbruk bidra til dødsfall av mer enn 100 000 europeere.

Alkoholisme og narkotikamisbruk er kroniske tilstander karakterisert ved endringer i hjernen som forårsaker en person til å ha en ukontrollerbar trang til å misbruke alkohol eller andre rusmidler, til tross for skadelige konsekvenser.

Personer som lider av alkoholisme eller narkotikamisbruk er ikke "svak" eller "umoralsk". De har en reell sykdom som er forårsaket av en kombinasjon av faktorer, inkludert genetikk, miljøpåvirkninger og atferd. Som med hjertesykdom og andre medisinske tilstander, ved å forstå risikofaktorer for alkoholisme og narkotikamisbruk, kan du ta skritt for å redusere sjansene for å utvikle en av disse livstruende lidelser.

Alkoholisme og narkotikamisbruk: risikofaktorer
Det er ingen enkelt faktor som avgjør om en person vil utvikle alkoholisme eller narkotikamisbruk. En persons samlede risiko for avhengighet er bestemt av deres biologiske makeup, inkludert genetikk, og deres eksponering for narkotika og alkohol.

Risikofaktorer inkluderer:
 • Genetikk. Forskning viser at risikoen for å utvikle alkoholisme eller narkotikamisbruk kan være arvelig. Dette betyr at hvis du har et familiemedlem med en avhengighet, har du større sannsynlighet for å bli en rusavhengig selv.
 • Alder. Ungdom er i større risiko for rusmisbruk og avhengighet enn den generelle befolkningen, på grunn av deres tilbøyelighet mot risikofylt atferd samt deres biologiske arv. Dessuten er yngre en person når de begynner å bruke narkotika eller alkohol, jo mer sannsynlig er det å utvikle et problem.
 • Menneskene du forbinder med. Vennene dine kan være en stor innflytelse på hvor mye du drikker, eller hvis du bruker narkotika. Dette gjelder særlig for unge mennesker. Hvis du er ofte omgitt av narkotika og alkohol, er det mer sannsynlig å bruke dem, og dermed øke risikoen for å bli rusavhengige.
 • Stress. Mange tyr til alkohol og narkotika som en måte å slappe av. Men hvis du ikke er forsiktig, kan kroppen kreve hyppigere bruk av disse stoffene for å hjelpe deg å slappe av, spesielt hvis du har en genetisk predisposisjon for avhengighet.
 • Psykiske lidelser. Personer som lider av depresjon eller angstlidelser spesielt er mer sannsynlig å misbruke alkohol og narkotika.
 • . Hvilken type narkotika som brukes Legemidler som røykte eller injiseres i en vene er mer sannsynlig å forårsake avhengighet fordi de produserer en rask, sterk effekt - de når hjernen raskere enn legemidler som tas gjennom munnen. Denne raske "høy" også fades raskere, slik at personen til å trenge mer og mer av stoffet for å gjenvinne den behagelige følelsen.

Alkoholisme og narkotikamisbruk: kraften av genetikk
Personer som har en forelder eller søsken med en avhengighet er to til fire ganger mer sannsynlig å bli rusavhengige sammenlignet med noen som ikke har en slektning med en avhengighet problem, sier Marc Galanter, MD, direktør for divisjonen for alkoholisme og narkotika overgrep ved New York University Langone Medical Center og professor i psykiatri ved NYU School of Medicine, både i New York City.

Mens genetikk gjør spiller en viktig rolle i alkoholisme og narkotikamisbruk, noen mennesker utvikler en avhengighet til narkotika eller alkohol, selv om ingen i familien har en avhengighet problem. Likeledes, ikke alle barn av foreldre med en avhengighet utvikle tilstanden. Sårbarhet for avhengighet varierer fra person til person. Generelt, jo flere risikofaktorer du har, jo større er sjansen for at narkotika og alkohol misbruk vil føre til avhengighet.

Alkoholisme og narkotikamisbruk: hvordan redusere risikoen
Hvis du er bekymret for å bli avhengige av narkotika eller alkohol, er det beste du kan gjøre for å holde seg borte fra dem helt, sier Dr. Galanter: "Hvis du drikker, være ytterst forsiktig og begrense det til ett eller to drinker om dagen. "

Alkoholisme og narkotikamisbruk: kjenne faresignalene
Det er også svært viktig å være på vakt for tegn på narkotika og alkohol avhengighet. Du kan ha et problem hvis du:
 • Crave alkohol eller narkotika
 • Oppleve abstinenssymptomer, inkludert angst, svetting, kvalme og risting når du ikke drikker eller gjør narkotika
 • Oppdage at når du drikker, drikker du mer enn du forventet
 • Legg merke til et behov for å drikke økende mengder alkohol eller ta mer narkotika for å "føle surra" eller "bli høy"
 • Mottar klager fra familie eller nære venner om din oppførsel
 • Prøv å slutte å drikke eller gjøre narkotika, men finner ut at du ikke kan

Alkoholisme og narkotikamisbruk: hvor du skal slå for å få hjelp
Millioner av mennesker er avhengige av narkotika eller alkohol. Hvis du er bekymret for at du kan ha et problem med rusmisbruk, er det steder å gå for å få hjelp. Det største hinderet for å få hjelp er å innrømme at du har et problem. En rask Internett-søk kan trekke opp en rekke byråer som tilbyr alkohol og narkotikaavhengighet hjelp. Men for å sikre at du får mest mulig riktig behandling, spør fastlegen din å anbefale et behandlingsopplegg, eller ta kontakt med European Academy of avhengighet psykiatri eller europeiske samfunnet av avhengighet medisin.