Evb

Revmatoid artritt og sesongmessige allergier

Hvis du har ra, kan det hende at høysnue være mindre alvorlige. Men det er fortsatt smart å unngå eksponering for pollen, og koordinere over-the-counter og reseptbelagte medisiner.

Det er en link mellom revmatoid artritt (RA) og sesongmessige allergier - men ekspertene er ikke sikker på hvorfor. Vi vet at RA er en autoimmun sykdom, som betyr at immunsystemet feilaktig angriper kroppens friske organer og vev som om de var fremmede inntrengere. På samme måte, sier Marc Jacobson, MD, av Hinsdale, Ill., en allergolog / immunolog i privat praksis og tidligere president i Illinois Society of Allergy, Asthma, og immunologi, allergi oppstår når immunsystemet overreagerer på eksponering for antigener som pollen og mugg fra trær, gress og ugress i miljøet.

Fordi kroppens sanser disse antigener som fremmed og en trussel, produserer kroppen antistoffer. Antistoffene, en del av immunsystemet som normalt bidrar til å beskytte deg mot infeksjoner, reise til cellene. Dine cellene slipper kjemikalier som kalles histaminer, forårsaker slimhinnene i øynene, nese og bihuler å svelle. Sesongmessige allergi er ikke ofte livstruende, Dr. Jacobson sier, men de kan gjøre deg ukomfortabel, forårsaker nysing, stuffiness, rennende nese og kløe i nesen, taket av din munn, svelg, øyne eller ører.

Interessant, fant en liten studie fra Nederland at hvis du har RA, er du mindre sannsynlig å ha høysnue - og det kan være så mye som 50 prosent mindre. Hva mer er, hvis du har både sesongmessige allergier og revmatoid artritt, kan din allergi gjøre RA symptomene mindre alvorlige.


Relatert: 9 tips for å leve med revmatoid artritt

Administrerende revmatoid artritt symptomer og sesongmessige allergier

Men hvis du har RA og sesongmessige allergier, hva kan du gjøre for å behandle disse kald-lignende symptomer? Jacobson sier hans anbefalinger er den samme uavhengig av om du har RA. Start med å prøve å i det minste redusere pollen eksponering av:

  • Holde vinduene i huset lukket. "Dette hindrer pollen fra drivende inn i hjemmet ditt," Jacobson sier. Kjøre klimaanlegg i stedet.
  • Minimere tidlig morgen aktivitet når pollen nivåene er på sitt høyeste, er mellom 5 og 10
  • Holde bilvinduene lukket når du kjører
  • Holde seg innendørs på dager når pollen er sannsynlig å være til stede i større mengder i luften
  • Å ta en ferie i løpet av høyden på pollensesongen til en mer pollen-fritt område, for eksempel på stranden eller et hav cruise
  • Unngå hagearbeid, eller iført en maske eller bandana over nesen og munnen når du arbeider utenfor
  • Ved hjelp av en tørketrommel til maskin-dry sengetøy og klær, i stedet for å henge klær på en klessnor, som kan føre til vaskerom til å bli belagt med pollen
  • Vaske håret om kvelden før sengetid for å unngå å få pollen på puta

Relatert: vanlige spørsmål om revmatoid artritt

Forsiktig på OTC og reseptbelagte behandlinger

Du kan bruke over-the-counter antihistaminer, slimhinneavsvellende midler eller nesespray for å behandle høysnue symptomer, men hvis du har RA, bør du rådføre deg med lege eller apotek først. Det er spesielt viktig at du koordinere dine medisiner hvis du tar dem for andre problemer som depresjon, søvnproblemer, eller angst, som de kan ha beroligende effekt. Du kan risikere å ha farlige interaksjoner.

Allergivaksinering er ikke anbefalt for personer med revmatoid artritt. De kan forårsake sykdom komplikasjoner, sier Jacobson. Også, ikke forvirre eller utveksle dine høysnue medisiner med medisiner som behandler dine revmatoid artritt symptomer. Legen din kan foreslå at du bruker et kortikosteroid nesespray for å behandle sesongmessige allergier, men det erstatter ikke kortikosteroid pille som legen har foreskrevet for å redusere betennelse av leddgikt. Den kortikosteroid i nesesprayen ikke kommer inn i blodet, slik at det vil ha liten effekt på systemet. Brått stoppe din oral kortikosteroid behandling kan potensielt føre til alvorlige helseproblemer.

Å ha RA kan redusere sjansene dine for å ha sesongmessige allergier, men det betyr ikke at du ikke vil ha dem. Hvis du gjør det, begrense eksponeringen for pollen og mugg i luften og snakke med en allergolog om medisinsk behandling som er best for deg.