Evb

Revmatoid artritt og din mentale helse

Lær om psykiske problemer som kan følge revmatoid artritt.

Mennesker som lever med kroniske sykdommer som revmatoid artritt kan oppleve mer enn fysisk smerte og uførhet. Sin sykdom kan også påvirke deres psykiske helse. Mens noen ganger sykdommen fører til psykiske problemer, oftere enn ikke det er på grunn av endringer forårsaket av kroniske sykdommer.

Psykisk helse og kronisk sykdom
Hvis du er vant til å være aktiv og utfordrende liv head-on, vil det være vanskelig å akseptere at du ikke kan være i stand til å oppnå det du har gjort før. Arbeid kan bli for vanskelig, selv gjør de små lystbetonte ting, for eksempel hobbyer, kan bli umulig. Som sykdommen utvikler seg, kan du ende opp med å isolere seg fra andre.

Patricia A. Farrell, PhD, en psykolog i Englewood, NJ, sier at "en ting vi vanligvis ser i alle med RA er en eksisterende smertesyndrom, som deretter bringer på depresjon, følelse av hjelpeløshet, dårlig selvtillit, irritabilitet og. problemer med sosial interaksjon "Hun fortsetter:" Pain, forårsaket av fysisk skade fra RA, blir også forsterket av angst, slik som angst går opp, går evnen til å tolerere smerte ned. Vi trenger å møte disse psykiske og fysiske elementer, og arbeide med pasientenes andre behandlere. "

Et annet problem som kan føre til stress for personer med kroniske sykdommer er frykten for det ukjente, eller hva som vil skje i fremtiden. Med sykdommer som revmatoid artritt, folk vet at deres smerte trolig vil bli verre, at de vil bli mer funksjonshemmede - men de vet ikke når eller hvordan funksjonshemmede de kan få.

Når depresjon eller angst treff
Det er viktig å handle raskt for å gripe inn når psykisk helse er et problem. Jo tidligere behandling eller ledelse begynner, jo mindre sannsynlig er det å komme ut av kontroll. Det er viktig for personer med revmatoid artritt til å forstå at det er greit å be om og ta imot hjelp.

Forskning viser at når folk har en kronisk sykdom, den høyeste risikoen for å utvikle et problem som depresjon er innen to år for å bli diagnostisert. Ifølge Dr. Farrell, dette er hvorfor det er viktig for psykisk helse utøvere til å jobbe med pasientenes andre behandlere. Jobber sammen, kan de ta opp både de psykiske og fysiske elementer av revmatoid artritt.

"Vi begynner ved å hjelpe dem til å forstå at de har makt i denne situasjonen, og en rekke selvhjelp teknikker vil hjelpe dem", forklarer Farrell, og bemerker at teamet og pasienten må jobbe sammen. "Det er en flerdimensjonal tilnærming til lidelse som fungerer best."

Revmatoid artritt og psykisk helse ledelse
For behandling for å være mest effektive, trenger du en grundig evaluering av både en psykiater og en kognitiv terapeut (en terapeut som hjelper deg å gjenkjenne og endre negative tankemønstre) som er vant til å jobbe med kronisk syke, sier Farrell.

Selvhjelp er også en sentral del av lettelser smerte og uførhet av depresjon og angst. "Vi lærer folk hvordan å bruke avslapning puste, bilder, og hvordan håndtere stressende liv," bemerker Farrell. Medisinering, et nødvendig behandling verktøy for noen mennesker, er ikke svaret for alle: "Beslutningen om å bruke medisiner eller ikke er et individuelt en etter nøye vurdering av pasientens symptomer og behov."

Å vite at hjelpen er tilgjengelig er en nøkkelkomponent til psykisk helse ledelse.