Evb

Revmatoid artritt kirurgi guide

Finne ut hva du er i for før du har revmatoid artritt kirurgi kan hjelpe med utvinning din.

Kirurgi er et alternativ behandling for revmatoid artritt, en ødeleggende sykdom i leddene. Arthritis operasjon kan utføres for å bidra til å forbedre felles funksjon, lindre eller redusere smerte, og til og med forbedre utseendet av deformerte ledd.

Når du og din lege har avgjort om revmatoid artritt kirurgi er det rette valget for deg, må du forberede deg fysisk, følelsesmessig og eventuelt økonomisk for kirurgi og utvinning perioden.

Leddgikt kirurgi: hva du skal finne ut på forhånd

"Før kirurgi, bør pasienten ha en ærlig diskusjon med kirurgen," sier John H. Klippel, MD, president og CEO i Arthritis Foundation i Atlanta.

Dr. Klippel sier pasienten bør be kirurgen tre spørsmål - og få dem besvart:

  • Hvor mye lindring av smerte vil jeg ha?
  • Hvor mye bedre vil jeg kunne bruke mine ledd?
  • Hvor lenge vil det være vellykket?

Dessuten vil forstå både pre-operative og postoperative prosesser samt operasjonen selv hjelpe utvinning. Legen vil utvikle en behandlingsplan for deg å oppnå de beste resultatene fra operasjonen.

Leddgikt kirurgi: før hendelsen

Før operasjonen, vil du få en fullstendig fysisk undersøkelse for å forsikre deg om at du er frisk nok for kirurgi. Legen kan anbefale at du mister vekt for å bidra til å redusere stress på en reparert eller erstattet felles. Du vil også bli bedt om å stoppe visse typer medisiner før operasjonen, for eksempel anti-inflammatorisk agenter, som kan forårsake blødninger problemer under eller etter operasjonen, så sørg for å få spesifikke instruksjoner fra legen.

Fordi enhver operasjon er dyrt, snakk med din helseforsikring leverandøren om nøyaktig hva din forsikring vil dekke, og om en second opinion er nødvendig. Du bør også se om du er dekket for postoperativ fysisk eller ergoterapi, og for ethvert nødvendig medisinsk utstyr og modifikasjoner til hjemmet ditt må du kanskje etter operasjonen.

Leddgikt kirurgi: hva du kan forvente etterpå

"Alle kirurgiske prosedyrer for RA vil forbedre pasientens evne til å bruke leddene," Klippel sier.

Men det er viktig å huske at utskifting av ledd eller andre typer kirurgi for revmatoid artritt ikke vil magisk resultere i at du blir i stand til å gjøre fysiske aktiviteter som du ikke kunne gjøre før utvikle RA.

Du må jobbe med en fysioterapeut eller annen spesialist for å lære spesifikke øvelser som vil styrke musklene rundt reparert eller erstattet joint og å forbedre den generelle bevegelsen. Turgåing, spesielt, vil hjelpe deg å gjenvinne styrke og bevegelighet.

Selv om legen din kan oppfordre deg til å gjenoppta vanlige fysiske aktiviteter innen tre til seks uker etter operasjonen, kan det hende du må gi opp high-impact aktiviteter som jogging og tennis å unngå å sette ekstra stress på ledd eller forårsaker den til å løsne eller smertefullt. Svømming kan være et ideelt alternativ.

Legen kan også foreskrive varme eller massasje terapi eller elektrisk nerve stimulering, og kan kreve at du bruker en splint eller andre dressinger å kontrollere hevelse. Trekkraft kan være en annen viktig del av helbredelsesprosessen avhengig av joint involvert.

Leddgikt kirurgi: utover den fysiske virkningen

Komponenter i et kunstig ledd kan motregne metalldetektorer på flyplasser, rettslokaler og andre steder. Hvis du aktiverer en alarm på slike sikkerhetskontrollen, må du fortelle sikkerheten til personalet om din kunstige leddet. Det kan være nyttig å medbringe dokumentasjon fra legen din i lommeboken forklarer din kunstige leddet.

Du må også fortelle din tannlege eller annet helsepersonell om din kunstige leddet før har noen dental arbeid eller annen kirurgi. Bakterier kan komme inn i blodet under dental arbeid eller andre kirurgiske prosedyrer, som kan forårsake infeksjon på stedet av den reparert eller erstattet felles. Spør legen din om å ta antibiotika før og etter disse prosedyrene for å beskytte din nye joint mot infeksjon.

Ikke glem innvirkning på dine følelser: En psykolog eller sosionom kan hjelpe deg å håndtere de følelsesmessige aspektene av kirurgi og utvinning. En sosialarbeider kan også hjelpe deg å navigere gjennom saker som involverer transportbehov, få hjelp med husarbeid, og finne andre nyttige ressurser.

Leddgikt kirurgi: mulige komplikasjoner

Ifølge Klippel, de to vanligste komplikasjoner av RA kirurgi er infeksjon og fiasko for en ny felles. "The joint kan bli smittet eller mislykkes over tid. Nye leddene vanligvis vare bare 10 til 20 år, hvoretter pasienten vil trenge operasjon igjen. "

Blodpropp kan også utvikles som et resultat av immobilitet eller langvarig sengeleie. Tar blodfortynnende før og rett etter operasjonen kan redusere risikoen for blodpropp. Leg øvelser er også effektive i å forebygge blodpropp.

Ikke forvente bedring å være enkelt: Det vil sannsynligvis være lang og tøff. Ditt engasjement i arbeidet mot utvinning er viktig og nøkkelen til fremgangen din. Etter hvert trinn av legens behandling plan og jobber hardt for å forbedre mobiliteten kan gjøre en forskjell i hvor raskt du kan bruke din nye eller reparert felles.