Evb

Revmatoid artritt: hvordan du kan redusere din kjære en smerte

Få tips for å redusere smerten ved revmatoid artritt for dem i din omsorg.

Bryr deg så mye for den personen i ditt liv med revmatoid artritt, lider du når de lider, og skulle ønske du visste hvordan å lindre sine smerter. I tillegg til medisiner og andre behandlinger som din kjære mottar, hva kan du gjøre for å øke komfort og bidra til å redusere smerten ved revmatoid artritt?

"Plenty", ifølge til juni Breiner, MD, en indremedisin spesialist i Lutherville, Maryland, og Bill Guerra, RN, BSN, fra Parkway Surgery Center i Henderson, Nevada, som begge har tatt vare på hundrevis av pasienter med revmatoid artritt.

Følg disse tipsene for å hjelpe din kjære en avtale med smerte av leddgikt:

Avslapping letter revmatoid artritt smerter. Læring progressiv avslapning er bra for alle, men det er spesielt effektiv for å redusere smerter i pasienter med revmatoid artritt, ifølge Amanda Booze, en pasient med reumatoid artritt som er en øst Tennessee Advocacy ambassadør for Arthritis Foundation. Dr. Breiner legger til at progressiv avslapning har også blitt vist å redusere mengden av svelling i ledd som er påvirket av revmatoid artritt. I progressiv avslapning, du anspent og slappe av musklene, og starter med føttene og jobbe deg opp kroppen din.

Bekjempe depresjon. Hvis pasienter med revmatoid artritt noen gang har lidd av depresjon, de har en skjult sårbarhet i hvordan de håndterer kroniske smerter. Studier viser at de som lider av depresjon har lavere smerteterskel enn de uten depresjon. Breiner anbefaler på det sterkeste at du og din kjære diskutere med legen noen tidligere historie med depresjon, og hvordan antidepressiva kan være nyttig.

Finn en kul løsning. Når din kjæres leddene er hovne, foreslår Guerra bruke is. En pose med frosne erter fungerer også bra fordi det kan formes til formen på hovne ledd, legger Booze.

Planlegger noen aktiviteter. Visse fysiske aktiviteter kan være svært nyttig for å redusere smerte fra leddgikt. Aquatherapy, Tai chi, og yoga er ofte nyttig for pasienter med revmatoid artritt. Eller, prøve å gå, foreslår Guerra. Du kan brenne kalorier, styrker muskler og bygge tettere bein - alt uten å skade skjøre ledd.

Strekke seg for å lindre stress. Breiner anbefaler også strekker seg som en fin måte å avlaste stress og holde ledd og muskler fleksible, noe som fører til redusert smerte og økt komfort.

Mantain en sunn vekt. Hvis din kjære er overvektig, ta kontakt med en lege eller ernæringsfysiolog for å utvikle et vekttap plan. Å miste vekt vil lette belastningen på leddene, og derfor mengden av smerte.

Gjør sove en prioritet Hjelp din kjære utvikle riktige søvnvaner: du går til sengs og stå opp på samme tid hver dag, holde rommet kjølig og behagelig, sikre en stille og rolig plass.. Videre, hvis din kjære er å ta smertestillende, sørg for at de er tatt om natten for å tillate recuperative søvn.

Prøv bønnens makt. Som en omsorgsperson, ikke rabatt religion. Booze sier at bønn fikk henne gjennom noen av hennes mest vanskelige tider. Flere studier gjort over en periode på flere år har vist at religiøs aktivitet er forbundet med bedre helse - og en studie selv funnet at religiøs aktivitet og bønn var assosiert med bedre humør og mindre oppfattet leddsmerter i pasienter med revmatoid artritt.