Evb

Revmatoid artritt: behandling av depresjon

Finn ut hvordan en terapeut kan hjelpe deg å håndtere de følelsesmessige komplikasjoner av revmatoid artritt.

"Å ha en kronisk sykdom er aldri lett," sier Frank Sileo, PhD, psykolog ved Senter for Psychological Ekstrautstyr i Ridgewood, NJ "Med revmatoid artritt, er det alltid fare for en oppblussing av symptomer. Pasienter rapporterer følelsen som de alltid har en illevarslende sky hengende over sine liv. "

Denne skyen kan ta en toll på alle aspekter av livet ditt, sier Dr. Sileo. "Etter å ha [revmatoid artritt] kan påvirke skole, arbeid og sosial fungering som kan komplisere saken ytterligere."

Revmatoid artritt: når du skal be om hjelp

Hvordan kan du fortelle når en normal nedtur i humøret har vart for lenge? "Med kronisk sykdom, må vi alltid være bevisst depressive symptomer og søker behandling med en gang," Sileo sier. "Når du sliter med en kronisk sykdom, må du ha like mye energi som du kan mønstre opp. Depresjon påvirker energinivået enormt. " Fatigue er allerede et alvorlig revmatoid artritt komplikasjon, og depresjon bare legger til det.

Pasienter "bør søke hjelp av en terapeut når de ikke presterer bra på skolen, på jobben eller i sosiale arenaer," Sileo sier Noen faresignaler inkludere.:

  • Skolen. Karakterene dine er slipping, du er mindre interessert i fag som du tidligere likte, eller har du mindre energi og motivasjon til å gjøre arbeidet.
  • Arbeid. Kanskje du er mindre punktlig enn du pleide å være, eller har en hard tid etterbehandling prosjekter på gang.
  • . Venner Du er mindre interessert i å lage planer med venner, du trenger ikke ringe tilbake eller delta på aktiviteter.
  • Partners. Din kjære kan være den første til å påpeke at din atferd og humør synes å bli dramatisk endret.

Revmatoid artritt: En guide til å søke behandling

I det siste, depresjon ble ikke tatt på alvor, eller ble sett på som et tegn på svakhet. Men ifølge Sileo, synes den kulturelle stigma av psykisk helse behandling skal være fading. "Søker profesjonell hjelp kan hver deg bedre måter å takle problemer og livet," Sileo sier.

Hvis du er klar til å forplikte tid og energi, kan en profesjonell terapeut være en stor hjelp. "Du må være villig til å gjøre investering i deg selv," Sileo advarsler. "Akkurat som du investerer i de beste legene å behandle [revmatoid artritt], du skylder det til deg selv å investere i din emosjonelle, mentale helse og helbredelse. "

Sjekk din forsikring før du forplikter deg til en terapeut. Det kan være alternativer for finansiering av psykisk helsevern. Forskning dine lokale klinikker. Noen kan yte tjenester for gratis eller på en glidende skala, basert på din inntekt og dine behov.

Når du har funnet en terapeut som passer dine finansielle behov, er det viktig å være tålmodig med prosessen. "Ingen liker å diskutere smertefulle, vonde følelser," Sileo sier.

Viktigst, legger Sileo, forbli ærlig med deg selv og terapeuten. "Personer med [revmatoid artritt], eller alle som søker behandling, skade prosessen når de ikke er ærlige," Sileo sier. Hvis du gjør det åpne opp, kan du oppleve at terapi hjelper deg å håndtere bedre med revmatoid artritt - og alle dens emosjonelle bivirkninger.