Evb

Rettsmidler for søvnproblemer på grunn av aldring

Få en god natts søvn er en viktig del av sunn aldring, men søvnmønster endres etter hvert som folk blir eldre, forstyrrer kvaliteten på våre resten.

Som folk blir eldre, deres søvnmønster tendens til å endre seg. Mange eldre voksne rapporterer å være mindre fornøyd med deres søvn enn de var da de var yngre. Men søvnløshet og andre søvnproblemer er ikke en ikke-omsettelig del av aldring, og det er skritt du kan ta for å sove bedre godt inn i de senere år.

Søvnmønster er delvis kontrollert av kroppens indre klokke. Denne klokken bidrar til å bestemme når du føler deg våken og når du føler deg trøtt. Fra barndom til alderdom, skifter hormonelle endringer og naturlige endringer i kroppen din klokke årsak i søvnmønster.


Lær om de ulike stadier av søvn.


Disse skiftene er tenkt å være grunnen til at eldre voksne en tendens til å gå i dvale tidligere og våkne opp tidligere enn yngre mennesker. De kan også være grunnen til at eldre voksne lur mer i løpet av dagen og vekke oftere i løpet av natten, sier Phil Gehrman, PhD, CBSM, klinisk direktør for Penn Medicine Behavioral Sleep Medicine Program ved Penn Sleep Center i Philadelphia.

Aldersrelaterte søvnproblemer

Livsstilsendringer som ofte oppstår med aldring kan også skape søvnproblemer hos eldre voksne:

  • Helseproblemer. Visse medisinske forhold knyttet til aldring kan forstyrre søvnen, sier Dr. Gehrman. Eldre mennesker er en økt risiko for obstruktiv søvnapné, periodiske beinbevegelser, sure oppstøt, leddgikt, kroniske smerter og andre plager, som alle kan endre søvnmønster.
  • Endringer i timeplanen din. Etter pensjonering, pleier du å ha færre oppgaver og kan nyte en mer avslappet hverdag. Mens du ikke trenger å holde en rigid rutine er en av frynsegodene ved å bli eldre, kan det også forstyrre søvnen din mønstre og sette deg i fare for søvnløshet.
  • Mindre mosjon. Mens noen voksne holde seg aktiv hele livet, mange av oss har en tendens til å bli mindre aktiv som vi alder. En mangel på regelmessig mosjon kan gjøre det vanskeligere for deg å sovne og forbli sovende hele natten.
  • Nattlige våkne. Naturlige endringer i kroppen din klokke føre deg til å sove "lettere" som du alder. "Sleep definitivt blir fragmentert som en funksjon av alder," sier Gehrman. Ofte våkner opp om natten kan føre til søvnighet på dagtid og problemer med søvn.
  • Stress og bekymring. Livshendelser som er vanlig blant eldre mennesker, for eksempel tapet av en kjær eller økonomiske vanskeligheter, kan føre til en racing sinn og overdreven bekymring som kan føre til søvnproblemer.

Fortsett å lese side 2 av denne artikkelen.