Evb

Reisetips for revmatoid artritt

Overskrift et sted for en pause for vinteren? Bruk disse tipsene for å gjøre reiser med revmatoid artritt enklere.

Nær en prosent av den amerikanske befolkningen er å leve med smertefulle symptomer på revmatoid artritt, eller RA. Og nesten tre av fire voksne med revmatoid artritt har noen vanskelighetsgrad (men mild) med fritidsaktiviteter som reiser.

Men å ha revmatoid artritt betyr ikke at du må bli hjemme - du trenger bare å planlegge deretter. Faktisk, sier revmatolog Eric Ruderman, MD, førsteamanuensis i medisin ved Northwestern University Feinberg School of Medicine i Chicago, kan de fleste med leddgikt har en flott ferie. "De fleste problemer er logistisk," forklarer han.

Her er bare ett eksempel: Hvis dine medisiner må være nedkjølt, må du vurdere om destinasjonen er sannsynlig å ha et kjøleskap og planlegge deretter med en liten kulere hvis du reiser med bil eller tar toget. For de med mer avansert RA, kan de vanskeligheter du kan møte variere fra utfordringen med å utføre mindre oppgaver knyttet til egenomsorg å bestemme riktig tempo for sightseeing i fjerntliggende byer.

Flotte utflukter med revmatoid artritt

Her er noen ideer for å planlegge en god ferie rundt revmatoid artritt:

  • Terminliste viktige RA behandlinger før du reiser. "Flere og flere tar injiserbare medisiner," sier Dr. Ruderman. "Det er lovlig å ta dem på et fly, men jeg pleier å anbefale til folk for å prøve å unngå det rett og slett fordi du aldri vet hva som kommer til å heve øyenbrynene med TSA tjenestemenn." I stedet, råder han arbeider med legen din for å planlegge doser like før og like etter du reiser. "Hvis det betyr å hoppe én dose, det er sannsynligvis enklere enn å ta den med deg," sier han. Ruderman gjør råde tar prednison eller annen steroid med deg, bare i tilfelle du har en fakkel.
  • Vær forsiktig med vaksiner. "Noen vaksiner er kontraindisert med medisiner vi bruker," Ruderman advarer. Hvis du reiser utenlands og trenger å få en gul feber eller andre vaksiner (spesielt levende virus vaksiner), sjekke inn med revmatolog din før planleggingen disse bildene.
  • Lette lastetiden. Velg en rullende bag eller bære bare små, lette poser med deg. Hvis du har tung bagasje, be om hjelp fra en porter eller bruke en rullende vogn for å flytte dem. En måte å lette lastetiden er å ta klær du kan vaske og tørke lett over natten.
  • Strekke og flytte. Hvis du kommer til å bli sittende i lange perioder av gangen på vei til din destinasjon eller når du kommer dit, få opp ofte og bevege seg rundt litt. "Du må være forsiktig med hvor lenge du sitter i et flysete. Stå opp og gå rundt hvert par timer, "Ruderman råder. Hvis du reiser i en bil eller en tur med buss, kan du prøve å ta en pause noen få timer.
  • Kjenn dine beste tidene. Når du planlegger din daglige og ukentlige ruter, bør du vurdere hvor lang tid det tar deg å komme i bevegelse i morgen og tidspunktene på dagen når du føler deg mest trøtt. Planlegge aktiviteter tilsvarende.
  • Ta hjelpemidler. Hvis det er tider når du trenger en stokk eller rullator, splint, seler, eller andre hjelpemiddel, ta den med deg, selv om du håper du ikke trenger å bruke den. Du kan også kjøpe spesialiserte reise elementer som festes gripehåndtak å midlertidig plassere i hotel bad. Også be om hjelp når du trenger det. For eksempel, på flyplasser, det er ikke nødvendig å hoof det og slite seg ut når du kan sitte i en rullestol eller på en motorisert vogn.
  • Ta et medikament posten. Du skal bære nok RA medisiner for å komme deg gjennom turen, men hvis du trenger å få mer eller noe skjer og du må oppsøke lege ved ditt reisemål, har en liste over dine medisiner og doser ville være hjelpsomme. Et annet alternativ er å la kopier av resepter med en venn som kunne fakse dem til deg hvis nødvendig. Snakk med legen din om hvordan du skal håndtere reise i områder der medisinske fasiliteter er få og langt mellom, for eksempel rurale regioner i utviklingsland.
  • Bruk lyd sko. Like før en tur er ikke tiden for å kjøpe splitter nye sko. I stedet velger en tillitsverdig par med god støtte og trekkraft.
  • Bruk solbeskyttelse. Hvis du er overskriften for varmere strøk, bruke solkrem og bære en lue eller lange ermer for å beskytte mot solens stråler. Dette er spesielt viktig hvis du behandler RA med sykdomsmodifiserende antirevmatisk legemiddel metotreksat. "Ta metotreksat kan være veldig søn-sensibiliserende, slik at folk kan få en solbrenthet lettere," Ruderman sier.
  • Lette tilbake til ditt hjem rutine. Etter turen, faktor i en dag eller så å pakke ut og hvile seg før du hopper inn i din daglige timeplan. Hvis du måtte planlegge eventuelle medisinske avtaler, eller du har symptomer som trenger oppmerksomhet, kan du spørre legen.

Å leve med RA betyr ikke at du må gi opp på din drømmeferie. Bare gjøre litt ekstra lekser til omfang ut din destinasjon og snakke med legen din om dine reiseplaner. Deretter komme i gang!