Evb

Reise helse alert: DVT forebygging

Risikoen for å utvikle DVT øker under reise, spesielt på lange turer. Du kan redusere risikoen for DVT ved å flytte rundt, bor hydrert, og iført komfortable klær mens du er underveis.

En av de mest alvorlige reise helserisiko utvikler dyp venetrombose, eller blodpropp. Selv om oddsen er små, reisende er en økt risiko når på vei til sin destinasjon, spesielt på lange turer.

Dyp venetrombose er dannelsen av en blodpropp i en blodåre som ligger dypt inne i kroppen din, vanligvis i leggen eller låret. DVT er en alvorlig helsetilstand fordi blodpropp kunne bryte av, reise gjennom blodårene til lungene og blokkerer blodstrømmen i en lunge arterie. Dette er en livstruende tilstand som kalles lungeemboli, eller PE.

DVT kan oppstå hvis slimhinnen i en blodåre er skadet, kanskje fra kirurgi, skade eller betennelse, eller hvis blodet er tykkere enn normalt på grunn av en helsetilstand, et medikament bivirkning, eller dehydrering. DVT kan også resultere når blodstrømmen bremser på grunn av mangel på bevegelse, som hvorfor reisende antas å ha økt risiko på lange flyreiser eller bil, buss eller tog rides - når du sitter fast i et trangt, sitter posisjon i timevis, spesielt fire timer eller mer. Av denne grunn er DVT forebygging mens du reiser viktig.

DVT og reise helse

Først være klar over risikoen nivå. Du kan være på spesielt høy risiko for å utvikle DVT mens du reiser hvis:

 • Du har nylig hatt en operasjon eller har en større skade, kreft eller hjerte-og karsykdommer.
 • Du er en kvinne som tar p-piller eller er gravid.
 • Du er over 40 år gammel.
 • Du har hatt en blodpropp i det siste.
 • Du har en medisinsk tilstand som kan føre til at blodet å koagulere.

Symptomer på DVT inkluderer hevelse, rødhet, smerte og varme i huden over det berørte blodåre. Mange feil DVT for en infeksjon, trakk muskel eller annen skade, men DVT er svært alvorlig, og du bør konsultere legen din dersom du har noen av disse symptomene. Hvis blodpropp har reist til lungene og resulterte i PE, kan du oppleve brystsmerter, kortpustethet, svimmelhet, angst og tretthet.

DVT forebygging på veien

Følg disse trinnene for å redusere risikoen for å utvikle DVT på lange turer:

 • Hold deg hydrert. Drikk rikelig med vann og unngå å konsumere alkoholholdige drikker når du er på reise for en lang periode.
 • Slitasje støtte slange. For de som har økt risiko for å utvikle DVT grunn av andre faktorer, kan iført kompresjonsstrømper redusere risikoen for DVT under kjøring ved å bidra til å holde blodet beveger seg fra bena til resten av kroppen din.
 • Løstsittende klær Når på lange flyreiser eller ritt, løstsittende, komfortable klær som ikke constrict din midje og ben -. Trange klær kan redusere blodstrømmen og øke risikoen for blodpropp.
 • Flytte rundt. Komme opp og flytte rundt hver time når du er på en buss, tog eller fly, eller stoppe hver time å gå rundt når du reiser med bil kan bidra til å holde blodstrømmen fra å bli svak.
 • Gjør ben øvelser. Du kan holde blodet sirkulerer i bena mens du reiser lang avstand ved ofte bevege beina og peker og bøye føttene til å trene leggene.
 • Spør legen din om å ta en blod tynnere. Hvis legen mener risikoen for DVT under kjøring er spesielt høy, kan han eller hun foreskrive en blodfortynnende medisiner for deg før du drar.

Selv om sjansene for å utvikle DVT mens du reiser er små, er det viktig at du kjenner tegn på denne tilstanden for å ivareta reise helse.