Evb

Psykoterapi for spiseforstyrrelser

Behandling av spiseforstyrrelser trekker på typer psykoterapi, fra ernæringsmessige til kognitiv-atferdsterapi. Oppdage hvordan en terapeut kan guide deg hvert steg på veien.

Behandling av en komplisert sykdom som spiseforstyrrelser innebærer en behandling team og en rekke tilnærminger, inkludert ulike typer terapi, fra ernæringsmessige rådgiving til psykoterapi, som kognitiv-atferdsterapi. Medlemmer på laget må jobbe med hverandre så vel som pasient. For eksempel kan en terapeut konsultere med en psykiater som kan foreskrive antidepressiva eller andre psykotrope stoffer.

"Jeg bruker alle verktøy som jeg kan få hendene mine på," sier Marcia Herrin, Edd, MPH, RD, som grunnla Dartmouth College Spiseforstyrrelser Forebygging, utdanning og behandling Program.

Spiseforstyrrelser: typer terapier og teknikker

Det første trinnet i nesten alle spiseforstyrrelse behandling er ernæring rehabilitering - å sikre at pasienten er å spise en tilstrekkelig mengde. Før noen psykoterapi finner sted, vil en terapeut trolig gi et helt bestemt mat plan som beskriver hvilke typer mat å spise hver dag, og porsjonene.

De neste trinnene vil inneholde en personlig blanding av psykoterapi og andre tilnærminger, som kan omfatte:

Ernæringsmessige rådgiving. Denne type terapi ofte tar form av "psyko-utdanning," sier Herrin. "Vi snakker mye om kroppsvekt vedlikehold, og hvorfor en person kan variere five pounds i løpet av dagen."

Kognitiv atferdsterapi (CBT). En terapeut bruker CBT metoder for å hjelpe en pasient endring hennes tankemønstre og i sin tur, hennes vaner og destruktive atferd, slik at hun kan oppnå sine mål.

Dialektisk atferdsterapi (DBT). En terapeut bruker disse teknikkene for å lære pasienter hvordan å regulere sine følelser. Snarere enn å bli bekymret når mett, lærer pasienten å bare erkjenne og akseptere følelsen av å være full. Aksept er et nøkkelelement i DBT. Terapeutens mål ved bruk av denne metoden er for pasienten å balansere atferdsendring, problemløsning, og mindfulness med aksept teknikker og emosjonell regulering.

Aksept og engasjement terapi (ACT). En terapeut ved hjelp av denne teknikken vil be pasienten å identifisere og forplikte seg til visse kjerneverdier som kan bidra direkte ens liv, inkludert beslutninger spise.

Maudsley metoden. Denne formen for familieterapi fokuserer ikke på hvordan foreldre kan ha utløst spiseforstyrrelser hos barna sine, men hvordan foreldre kan hjelpe barnet å overvinne sykdommen. Maudsley teknikker plassere foreldrene full kontroll over hva deres barn spiser.

Gruppe terapi. Denne terapien har noen positive sider, men bare administrere tidsplanen av gruppen kan gjøre det utfordrende, sier Herrin. Gruppedynamikk kan også være vanskelig å kontrollere, legger Herrin. For eksempel kan en gruppe av anorektiske pasienter konkurrere med hverandre eller dele tips om hvordan å miste (eller ikke gevinst) vekt.

Spiseforstyrrelser: å finne en praktisk løsning

"Virkeligheten er at pasienten eller familien ikke kan være i stand til å velge hvilken type behandling de bruker," Herrin sier. Du kan være begrenset av hvor spiseforstyrrelse behandling alternativer er tilgjengelige i ditt område, hvilke typer behandling som er godkjent av din forsikring leverandøren, og om pasienten og familien er komfortabel med en bestemt terapeut.

Hva er viktigere enn terapi valgt er forholdet pasienten har med leverandøren, sier Herrin. Tror leverandøren i fullstendig gjenoppretting av en spiseforstyrrelse? "Det er et godt spørsmål å spørre:" Herrin sier. Hvis svaret er nei, sier hun, "jeg vil prøve å finne noen andre."