Evb

Protein, homocystein, og hemoglobin tester

Tester som måler protein og blodsukker kan gi legen din innsikt i ditt hjerte tilstand.

Høy følsomhet C-reaktivt protein (hs-CRP) test
C-reaktivt protein er et protein partikkel som er forhøyet når det er betennelse i kroppen, enten fra en viral infeksjon, en bakteriell infeksjon, artritt, eller en skade, inkludert kronisk skade på arterieveggene som er en del av den aterosklerotiske prosess. Forhøyet CRP er også assosiert med en større tendens for blodet å koagulere. Dette gjør plakkruptur større sannsynlighet for å produsere et stort nok blodpropp til å blokkere blodstrømmen i en arterie og forårsake et hjerteinfarkt.
Bekymret ditt hjerte helse? Finn en kardiolog i ditt område.

Den avanserte blodprøve kalles en høy følsomhet C-reaktivt protein (hs-CRP) test for å skille den fra en grunnleggende CRP test. For både menn og kvinner, er mengden av CRP i blodet en god generell prediktor for risikoen for å få hjerteinfarkt. Du er på lav risiko hvis mengden av CRP i blodet ditt er 1 mg / L eller mindre, på gjennomsnittlig risiko dersom beløpet er mellom 1 og 3 mg / L, og med høy risiko hvis nivået er over 4 mg / L.

Et forhøyet nivå av CRP er ofte funnet hos røykere og hos pasienter med sentral fedme (magefett) og diabetes. Det er også ofte forhøyet hos pasienter med kronisk periodontal sykdom. Betennelse er assosiert ikke bare med hjerteinfarkt og hjerneslag, men også med andre kroniske sykdommer i den vestlige sivilisasjon, blant annet kreft, Alzheimers sykdom, og macula degenerasjon.

For å nøyaktig forteller hvorvidt en pasients forhøyet hs-CRP er virkelig et tegn på kronisk underliggende inflammasjon, og prøven gjentas tre ganger med minst flere uker i mellom, og bare når det ikke er noen åpenbar infeksjoner eller skader. Mosjon, vekttap, røykeslutt, og statin narkotika bidra til å senke hs-CRP.

Oppfølging. Dersom hs-CRP-testen er normal, trenger den prøven ikke bli gjentatt rutinemessig med mindre det er en endring i risiko-faktorer som vekt, mosjon frekvens, eller røking status. Hvis det er forhøyet, jeg generelt gjenta testen med noen måneder for å overvåke sitt svar til gunstige endringer i livsstil og / eller medisiner.

Homocystein test
Homocystein er et produkt av protein metabolisme og har blitt funnet å være en risikofaktor for hjerteinfarkt, slag og andre vaskulære sykdommer. Dens rolle som en hjertestans risikofaktor ble først avdekket ved Harvard forsker Kilmer McCully, MD, i 1969. Dr. McCully hadde lagt merke til at barn med genetisk arvelig homocystinuria (manglende evne til å forbrenne homocystein og andre aminosyrer normalt) utviklet vaskulær sykdom på svært unge aldre. I disse barn, basert homocystein opp til meget høye nivåer i blodet før det sølt i urinen. Dr. McCully tenkte at hvis ekstremt høye nivåer av homocystein kan føre til tidlig vaskulær sykdom, kanskje lavere nivåer som fortsatt var høyere enn normalt kan være en risikofaktor for hjertesykdom hos voksne. Etter år med skepsis, har hans teori blitt båret ut.

Enten du er en mann eller en kvinne, hvis du har en homocystein nivå på 12 mikromol / L, er du i større fare for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hva har ikke blitt bevist, er om behandling av høye nivåer av homocystein med en cocktail av B-vitaminer (som mange leger har vært å anbefale) kan forhindre hjerteinfarkt og slag hos høyrisiko-personer. Mitt forslag er å spise rikelig med hele frukter og grønnsaker og andre matvarer som inneholder B-vitaminer, men unngå kosttilskudd.

Oppfølging. En årlig test for homocystein er nyttig i revurderer risiko.

Hemoglobin A1c test
Dette er en enkel blodprøve som gjenspeiler det gjennomsnittlige nivået på blodsukkeret i løpet av de foregående tre månedene. Som sådan, det gir en mer meningsfylt bilde av hva som skjer med blodsukkeret enn en isolert blodsukkermåling. Det er ikke ett nummer som virkelig skiller normal fra unormal blodsukker. En hemoglobin A1c nivå på 5,7 prosent eller høyere er borderline, og større enn 7 prosent er der vi begynner å se komplikasjoner av diabetes. De som har gått opp i vekt i middelalderen og har et nivå nær 5,5 prosent står i fare for fremtidig diabetes hvis de fortsetter å få vekt.

. Oppfølging Dersom pasientens hemoglobin A1c nivå er borderline eller forhøyet, jeg gjentar testen hver 3 til 6 måneder for å overvåke personens forbedring - eller mangelen på dem - med vekttap, andre endringer i livsstil, og medisiner. Sammen med overvåking triglyserider og HDL, etter hemoglobin A1c er en utmerket måte for både pasienten og legen å overvåke suksess for deres innsats.